Háztartási tippek

Tisztítószeres “elsősegélydoboz” utazáshoz

Gondolkodj előre, hogy ne a nyaraláson kelljen tisztítószerek után rohangálnod és kísérletezned, hogy melyik folttisztító mire jó!

Még az indulás előtt pakolj be folttisztító szereket is, hogy a nyaraláson ne érhessen kellemetlen meglepetés!

Tisztítószeres

Ecet

Ne cipeld az egész üveget a táskádban, elég, ha egy 0,5 literes üveget megtöltesz 20%-os ecettel. Nagy helyet nem foglal, és a legtöbb foltra remek megoldás. Akár zsíros folt, akár vörösbor vagy makacsabb elszíneződés próbálja megkeseríteni a nyaralásodat, használd az ecetet vízzel hígítva, és nem kell aggódnod a foltok miatt.

Szódabikarbóna és aszpirin

Szintén nem foglalnak sok helyet és a fehérítésben is a segítségedre lesznek. Aszpirint egyébként is jó, ha viszel magaddal, de az egészségügyi problémákon túl az izzadságfoltok eltávolításában, megszüntetésében is remekel. Jó eséllyel kiszedi a sárgás elszíneződéseket, a szódabikarbóna pedig a vízkőtől beszürkült ruhákat visszafehéríti.

Mosószappan és folttisztító

Ha biztosra akarsz menni, akkor csomagolj el egy mosószappant vagy por alapú folttisztítót. Nem kell az egész dobozt megutaztatnod, elegendő, ha kiveszel belőle egy keveset, és azt viszed magaddal egy kis műanyag dobozban. Ha emellett a megoldás mellett döntesz, nem kell azon sem gondolkoznod, hogy melyik foltot mi távolítja el, ugyanis manapság már léteznek univerzális folttisztítók is, tehát bármilyen szennyeződést kivesznek az anyagból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top