Háztartási tippek

Így marad tartós a harisnyád – csúcsszuper mosási tippek

Ha nem szeretnél mindennap új harisnyát venni a felfutott szemek miatt, ügyelj arra, hogyan mosod! Nézzük, mire érdemes figyelni!

Az egyik legkényesebb ruhaneműnk, ami a pillanatok tört része alatt dobhatunk a kukába, ha nem vigyázunk rá, pedig egyszerű trükkökkel megelőzhetjük azt, hogy idő előtt tönkremenjen.

Így marad tartós a harisnyád - mosási tippek

Használat előtt mosd ki!

A dobozából kibontva az első dolgod legyen, hogy kimosod! Nemcsak higiénikusabb lesz, de egy egyszerű, szappanos vízben történő átöblítés meghosszabbíthatja a vékony harisnyák életét, és nem kell attól tartanod, hogy már az első használat előtt, a felhúzáskor tönkremegy. Amíg a boltok polcain tárolják, a szálak kiszáradnak, de a mosás során visszanyerik rugalmasságukat.

Öblítés

A nap végén öblítsd át a harisnyát ecetes vízzel, majd úgy mosd ki. Arra azonban figyelj, hogy ne tedd mosógépbe, hanem langyos, szappanos vízben óvatosan mosd át. A túlzottan forró vizet kerüld a harisnyák mosásánál, mert nem tesz jót a vékony anyagnak, elgyengíti, sérülékenyebbé válik a magas hőmérséklettől. Ha nem kell, hogy másnapra megszáradjon, akkor tedd egyszerű hideg vizes öblítővízbe egy éjszakára.

Teregetés

Már a mosásnál figyelj arra, hogy ne dörzsöld a harisnyát, de utána se húzd, nyújtsd, és végképp ne csavard! A szárításnál figyelj arra, hogy ne tedd a tűző napra, és a fűtőtestet is kerüld el! Ha gyorsan szeretnéd megszárítani, csavard bele törölközőbe, nyomkodd meg, és hagyd így 5 percet. Ez után pár perc, és a harisnyát szárazon veheted fel újra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top