Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg gorgonzola vagy más kék penészes sajt
- 40 dkg sütőtök nyersen vagy megsütve
- 1 tojás a tészta lekenéséhez
- A (kiolvasztott) leveles tésztából tányér körberajzolásával kör alakú formákat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztalapokat.
- Ha van maradék sült tök, akkor annak a húsát használjuk fel, ha nincs, akkor a friss sütőtököt felkockázzuk, és kevés olajon közepes lángon kb. 10 percig pirítjuk egy serpenyőben.
- A tésztalapokat krémsajttal kenjük meg, úgy, hogy a széleken kb. 1 cm-es peremet hagyunk, rászórjuk a sütőtökkockákat, és kéksajtot morzsolunk a tetejére.
- A tészta peremét körben felhajtjuk, egy tojással lekenjük, és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre.