Hozzávalók 10-12 db-hoz:
- 20 dkg sütőtökpüré (sült sütőtök húsa kikanalazva, krémesre keverve)
- 1 db tojás
- 20 dkg tejföl
- 5+5 dkg parmezán
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél mokkáskanál só
- kevés olaj a sütéshez
- A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A sütőtökpürét kimérjük, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és simára keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és összekeverjük. Hozzáadunk 5 dkg reszelt parmezánt, és összeforgatjuk.
- Kevés olajjal kikenünk egy serpenyőt, felhevítjük, majd kis kupacot halmozunk rá, kanál hátával elsimítjuk, majd mindkét oldalát átsütjük.
- A kisült palacsintákat reszelt parmezánnal tálaljuk.