Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- kevés olívaolaj
- 2 fej lilahagyma
- 10 dkg bacon
- 1 db kaliforniai paprika
- 15 dkg gomba
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg cheddar sajt
1. A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük. Kevés olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és fehéredésig sütjük a csirke mindkét oldalát, közben fűszerezzük.
2. A gombát és a kaliforniai paprikát felszeleteljük, a bacont kettévágjuk. A sajtokat lereszeljük, összeforgatjuk.
3. A félig átsült csirkeszeleteket sütőtálba tesszük, átöntjük a visszamaradt zsiradékot is, majd sorban ráhelyezzük a hagymát, a gombát, a kaliforniai paprikát és végül 1 vagy 2 szelet bacont. Egy nagyobb adag sajtot a kezünkben kissé összenyomogatunk, és úgy tesszük a bacon tetejére.
4. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.