Holnap, új nap

A legszebb helyek, ahova minden újrakezdőnek el kell látogatni

A legnehezebb időszakokból talpra állni igazi túlélőalkatot kíván, de nagy segítséget jelenthet egy különösen stresszes élethelyzetben egy szerető társ, a család és a barátok is. Akárhogy is, ha már egyenesbe jöttünk, szerencsés lehet egy inspiráló utazással ünnepelni az új szakaszt és magunkat. Nézzünk néhány álomhelyszínt!

Szinte mindenkinek szerepel “a nagy álmai” között egy komolyabb utazás, de egy húzósabb időszak túlélése különösen motiváló lehet egy hasonlóan egzotikus, ugyanakkor inspiráló úti cél beiktatására, ami a lelkünket új erővel töltheti fel. Nézzük a személyes kedvenceinket, ahol valami újat is csinálhatsz!

Nomád gyönyörűségek

Mongóliát nem véletlenül tartják a világ egyik legcsodálatosabb, a modern világ által még nem túlságosan bevett területének. Egy itt megejtett nomád túra örök élmény lehet, ma már profi túraszervezők segítségével vándorolhatunk mesés sziklák-völgyek között. Egy 15 napos út a nagyon bevállalósaknak ajánlott, és ha a Naadam Fesztiválra időzítjük, akkor még birkózást, lóversenyt és íjászatot is kifoghatunk.

A legszebb helyek, ahova minden újrakezdőnek el kell látogatni

Tiroli álom

A magaslati, harapni valóan friss levegő, a mesés zöld környezet, erdők, virágos mezők és a békésen legelésző tehenek képe sokaknak ismerős lehet. Egy hasonlóan idilli helyen kibérelni egy helyi faházat egy életre szóló élmény lehet, ahol végigvehetjük a békés környezetben, akár egy mezei piknik során, mi mindent is hagytunk a hátunk mögött, illetve mi mindent tervezünk elérni a következő éveinkben.

A legszebb helyek, ahova minden újrakezdőnek el kell látogatni

Egy jó adag egzotikum

Azoknak, akik sokkal egzotikusabbra vágynak, és anyagilag is nagyobb a keretük, jöhet egy brazíliai búfelejtő, ugyanakkor inspiráló tanulmányút. Az Amazonas területén jaguárok megfigyelésére is van már lehetőség, méghozzá természetesen szervezett formában. A Steppes Travel iroda például 13 napos jaguárnéző túrát kínál a Mamiraua Rezervátumba, ahova évente 14 főt fogadnak, és ahol a helyi szakmai brigádnak aktívan besegíthetünk fotózni, és számlálni a jaguárpopulációt.

A legszebb helyek, ahova minden újrakezdőnek el kell látogatni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top