Holnap, új nap

20 gondolat, ami segít, hogy szeresd önmagad

Hogy várhatod el, hogy mások szeressenek, ha te magad sem vagy képes szeretni önmagad? És hogyan lennél képes így mást szeretni? Íme, húsz gondolat, ami segít abban, hogy elhidd: igenis értékes és szerethető ember vagy!

1. “Legyél önmagad, mindenki más már foglalt. Önmagunk szeretete egy életre szóló románc kezdete.”
(Oscar Wilde)

2. “Sose félj attól, ha összetörsz, mert ez egy lehetőség arra, hogy úgy rakd össze magad, ahogyan mindig is akartad.”
(Rae Smith)

3. “Az, hogy kikkel töltöd az idődet, sokat mond el arról, hogyan látod magad.”
(Thema Davis, pszichológus)

 4. “A hozzájárulásod nélkül senki sem nézhet le téged.”
(Eleanor Roosevelt)

5. “Az emberek azzá válnak, aminek hiszik magukat. Ha azt mondogatja, mit nem tud megtenni, akkor a végén tényleg nem lesz rá képes rá. Ellenkező esetben, ha hiszem, hogy valamit meg tudok tenni, akkor megtalálom a megvalósítás módját, még ha az elején nincs is meg hozzá a képességem.”
(Mahatma Gandhi)

20 gondolat, ami segít, hogy szeresd önmagad

6. “Mások tekintete a mi börtönünk, a gondolataik pedig a ketreceink.” 
(Virginia Woolf)

7. “A legtöbbször azok érnek el sikert, akik nem tudják, hogy a bukás elkerülhetetlen.”
(Coco Chanel)

8. “A legnagyobb veszély nem abban rejlik, ha túl magasra tesszük a mércét, és nem érjük el, hanem abban, ha túl alacsonyra, és azt beteljesítjük.”
(Michelangelo)

9. “Az optimizmus az a hit, ami eredményt hoz. Semmit sem lehet elérni remény és magabiztosság nélkül.”
(Helen Keller)

10. “Tekintet nélkül arra, hogyan érzed magad, mindig tűnj győztesnek. Még ha hátul vagy is, a kitartó irányítás és magabiztosság olyan szellemi előnyhöz juttat, amely győzelemre segít.”
(Diane Arbus)

11. “Én inkább hű vagyok magamhoz, még ha felmerül is annak veszélye, hogy mások nevetségesnek tartanak, mintsem hogy hazudjak, és undorodjak magamtól.”
(Frederick Douglass)

12. “Ha szereted önmagad, annak semmi köze a külsődhöz. Arról szól, hogy elfogadod magadat, minden részletében.”
(Tyra Banks)

20 gondolat, ami segít, hogy szeresd önmagad

 

13. “Légy saját magad legjobb barátja. Ha egy nő így tesz, akkor az élete sokkal könnyebb.”
(Diane Von Furstenberg)

14. “A szexepil ötven százalékban az, amid van, és ötven százalékban az, amiről az emberek azt gondolják, hogy a tied.”
(Sophia Loren)

15. “Ne áldozz fel magadból túl sokat, mert ha így teszel, akkor végül nem lesz mit adnod, és senkit sem érdekelsz majd.”
(Karl Lagerfeld)

16. “Olyan szép vagyok, hogy néha az embereknek könnybe lábad a szemük, amikor meglátnak. És ennek semmi köze ahhoz, hogyan nézek ki valójában, ez csak annyi, hogy van erőm magamról azt állítani, gyönyörű vagyok, és ha én megtehetem, akkor talán nekik is van remény. Ez a vízválasztó a szép és a csúnya között. Mert mindannyian azok vagyunk, amit választunk.”
(Margaret Cho)

17. “Ez az egész arról szól, hogy beleszeress önmagadba, és olyannal oszd meg ezt, aki értékel, inkább, mint hogy keress valakit azért, hogy szerelmével ő kompenzálja a szeretethiányodat, mivel te nem szereted magad eléggé.” 
(Eartha Kitt)

20 gondolat, ami segít, hogy szeresd önmagad

18. “Az időd véges, ne pazarold arra, hogy más életét éled. Ne ess a dogmák csapdájába: ez ugyanis a következménye, ha a mások elvárásainak élsz. Ne hagyd, hogy mások véleményének hangzavara elnyomja a belső hangodat. És ami a legfontosabb, legyen bátorságod a szívedet és a megérzéseidet követni. Ezek valahogy már pontosan tudják, mivé akarsz válni. Ezen kívül minden csak másodlagos.”
(Steve Jobs)

 19. “Meg kellett szeretnem a testemet. Egykor nem volt jó az önképem. Végül világossá vált, hogy vagy szeretem magam, vagy gyűlölöm. És az előbbit választottam. Minden ebből ered. Azok a dolgok, amiket nem gondoltam vonzónak, hirtelen szexik lettek. A magabiztosság szexissé tesz.”
(Queen Latifah)

20. “Az emberek bámulnak majd. Tegyél róla, hogy megérje nekik ezt tenni egy darabig.”
(Harry Winston)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top