Horoszkóp

KOS (03.21-04.20) – Meloszkóp

Megtudhatod, hogy csillagjegyed alapján milyen vezetõ, milyen munkatárs, vagy beosztott vagy. Fõnöködet, kollégáidat is kielemezheted, sõt forró tippeket találsz arra nézve is, hogyan kell egy-egy csillagjegy szülöttétõl fizetésemelést kérni. Pályaorientációs kérdésekben is eligazít.






Javasolt szakmák


Pályafutása megköveteli a lényére jellemző nyerseséget. Kutató, filozófus, muzsikus egyaránt válhat belőle. Jól szervez, a szórakoztató ipar területén is sikereket érhet el. A rendező, a karmester munkája épp olyan közel állhat hozzá, mint a katonai pályák. A fejjel összefüggő orvosi pálya is neki való, a fogász, szemész, de ugyanezen elv alapján a fodrász és a kalapos is. A kemény sportok, az ökölvívás, a birkózás áll közel hozzá. Szónoki hajlama lehet.


Főnököm, a Kos

A tipikus főnök, szervezésre, vezetésre termett. Imád az élen állni, vigyázni kell, hogy soha ne veszélyeztessük pozícióját. Célját általában eléri, megszerzi azt a pozíciót, amire alkalmasnak érzi magát. Ha nem ennél a cégnél, egy másiknál. Céltudatosan eléri, hogy abban a pozícióban alkalmazzák, amire alkalmasnak érzi magát. Ha az igazgatói székbe kerül, alacsony kockázatú, biztos befektetéseket keres majd. Kedveli a számokban kimutatható, matematikai módszerű vagy számítógéppel automatizálható megoldásokat. Tettrekész és képes a legnehezebb helyzetekből is kitörni.

Beosztottjaival becsületes, de nagyon igényes. Szigorát saját példájával támasztja alá. Még akkor is csak nagyon óvatosan szabad vele konfliktusba kerülni, ha érveink szilárdak, ugyanis a Kos főnök könnyen türelmét veszíti, és agresszívvé válik. Ha pedig vitatkozunk vele, könnyen a cégen kívül találjuk magunkat.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Kos főnöktől?
Matematikai számítások alapján egy nagy erőbefektetést igénylő munka végeztével, írásba foglalva, de feltétlen személyesen átadva. Röviden, célratörően, táblázatosan!


Munkatársam, a Kos

Ha csak munkatársad vagy beosztottad, akkor is megpróbál úgy viselkedni, mint ha ő lenne a főnök! Utálja az alávetett szerepet, és kellemetlen vele dolgozni. Okvetetlenkedésével a kollégák idegeire megy, és nagyon meg vannak lepődve, amikor kinevezik őt a fejük fölé! Lelkiismeretesen eleget tesz vezetői utasításainak, és ha valakit a környezetében csodálhat, akkor azt nagyon hűségesen követi, ám alapvetően a vezetésre törekszik.

Ha van karrierista típus, a Kos az. Ha már nem bírja a feszültséget, akkor a lemondását a főnöke asztalára teszi, és a rá jellemző módon távozik. Bevágja az ajtót. Ez persze csak a kritikus pont után következik be. Egyébként nagyon konstruktív, igen céltudatos, élteti a versenyszellem, és példás beosztott, ha előmenetelére lehetőség van. Kollégáival kedves, de nem túl közlékeny, inkább hallgatag. Fontos, hogy hasznosnak érezze a munkáját, mert akkor tűzön vízen át számítani lehet rá!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top