Horoszkóp

2006 a Kutya éve a kínai horoszkópban

A kínai újév január 29-én kezdõdik, és nagyon jó lehetõségeket kínál mindannyiunk számára. Mit hoz a sors ebben az évben? Mire figyeljünk, mivel legyünk óvatosak, és nem utolsó sorban, milyen lehetõségeket használjunk ki?





“A kutya az ember legjobb barátja”

Óriási segítséget jelent az emberiségnek, legyen szó akár hegyi mentő kutyáról, tanyán munkálkodó, tulajdonunkat őrző ebről vagy hűséges otthoni  társunkról, egyben barátunkról. A kutya számos tulajdonsága meghatározó szerephez jut életünkben, így a hozzá tartozó évben is.


 







 Kíváncsi vagy, mit tartogat számodra a Kutya éve?  Segítségünkkel kiszámíthatod a kínai asztrológia szerinti jegyedet! Már tudod? Kattints az állatnevekre, és elolvashatod, mire számíthatsz 2006-ban!


év:
hónap:
nap:




Patkány », Bivaly »,
Tigris », Nyúl »,
Sárkány », Kígyó »
Ló », Kecske »,
Majom », Kakas »,
Kutya », Disznó »



Ebben az időszakban jelentős hangsúlyt kap majd a védelem kérdése, - nemcsak életünkben, hanem a világegyetem tekintetében is. A kutya fontos védelmezője a tulajdonnak és a jogoknak, tehát a 2006-os év kulcskérdése a biztonság, a törvény és a rend fenntartása lesz. Észre vesszük, hogy sok országban vezetnek majd be további megszorító intézkedéseket a védelmi - biztonsági rendszerek és a határok megerősítésére, fellépnek a terrorizmus minden fenyegetése ellen. Számos csúcstalálkozó várható, újabb egyezségek születnek az általános létbiztonság ügyében, főként az erőforrások megosztása tekintetében.



 


Fontos szerep jut az Egyesült Nemzetek Szervezetének és a hozzá hasonló egységeknek, különösen a nehézségekkel küzdő térségek stabilizálásában és a rend megteremtésében a konfliktusok sújtotta területeken. Az évközi - újra és újra fellángoló - viszályokat nem egyszer nacionalista, illetve etnikai forrongások okozzák. Egyes csoportok jogot formálnak majd bizonyos területekre, amelyeket magukénak vallanak. Ne feledjük, hogy annak idején a Kutya évében rohanta le Argentína a Falkland-szigeteket, melyre régóta ácsingózott.



























A 2006-os év kulcsszavai:

 - védelem, biztonság, stabilitás megerősítése
 - praktikusság, gondoskodás
 - a tulajdonjog és a föld őrzése
 - praktikusság, gondoskodás
 - kockázatmentesség
 - kampányok, választások, tömeggyűlések – pozitív végeredménnyel
 - alkotmányos változások számos országban
 - a környezetvédelem kiemelt szerepe
 - humanitárius feladatok számának megnövekedése
 - harmónia és béke az otthoni életben, családi kötelékek erősödése

A Kutya legutóbbi évében törtek ki a pártviszályok miatti ruandai vérengzések. Minden valószínűség megvan arra, hogy ez, illetve valami hasonló megismétlődik 2006-ban is, a hatóságoknak gyakran kell majd bevetniük az erejüket, hogy helyreállítsák a rendet és a jogokat, védelmet kell nyújtaniuk a terroristák fenyegetéseivel szemben. Szigorú, makacs és egyben odaadó védelmezője a Kutya éve a földnek és a tulajdonnak.


Ennek az évnek másik jellemzője lesz, hogy bizonyos csoportok mindent megtesznek annak érdekében, hogy céljaikra, törekvéseikre irányítsák a kormányzatok figyelmét. A Kutya évében indította el például Lord Russell a nukleáris leszerelésről szóló kampányt, ami azután tüntetések sorozatát eredményezte, és harmincezer asszony részvételével a Greenham Common-i légi támaszpont bekerítésében tetőzött. A Kutya éve újabb kampányoknak ad majd lendületet, néhány sorsdöntő tömeggyűléssel, tüntetéssel egyetemben.
Politikai szempontból a Kutya éve a baloldalnak kedvez, ezért valószínűsíthető, hogy számos országban nyer majd támogatást a szocialista és a liberális irányvonal. Számos állam alkotmányában jelentős módosítások történnek, hogy javulást érjenek el a demokrácia területén. Akik a Kutya évében kerülnek hatalomra, azok általában később is döntő szerepet játszanak a világ közügyeiben, nemzetközi kapcsolatokban.


Kiemelkedő jelentőséget kap a környezetvédelem és a vízügy. Most egyre több dolog kényszerít majd arra bennünket, hogy többet tegyünk a környezet megóvásáért.


Megerősödnek a családi kötelékek. Házasságkötések tekintetében is kedvezőnek bizonyulhat ez az esztendő.


Minden ember számára reményt és lehetőségeket tartogat a Kutya éve. Használjuk ki ezeket! Bár egyes jegyek számára kedvezőbb ez az esztendő, mint másoknak, mégis mindannyiunknak lehet egy jó éve, ha előnyünkre fordítjuk a kínálkozó lehetőségeket.



















Néhány fontosabb esemény, amely a Kutya éveiben történt:

 - Nelson Mandela miniszterelnök lett - 1994
 - Argentína lerohanta a Falkland-szigeteket – 1982. április 6.
 - köztársasággá vált Portugália és Olaszország - 1982
 - először ünneplik a Föld Napját – 1970
 - megalakul az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA – 1958. október 1.
 - Az ENSZ közgyűlésén elfogadták az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát 1948. december 10.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top