Horoszkóp

A Hold évében – Elõrejelzés 2006-ra

Az idei esztendõ a Hold uralkodásának jegyében telik, amely többek között a változások szimbóluma. Mindez arra utal, hogy a 2006-os esztendõben sokkal több változás történik mindenkinek az életében, mint korábban bármikor.




Őseink tudták, a túlélés egyetlen feltétele, hogy figyelembe vegyék és alkalmazkodjanak a természet ritmusához. Ezért éberen követték az égbolton történő változásokat, és összehasonlították a földön bekövetkező eseményekkel. Rájöttek, hogy bizonyos időközönként eltérő impulzusok érkeznek a Holdtól, amelyek érdekes módon egyformán hatnak emberre, állatra és növényre. Ezután kérdések nélkül engedelmeskedtek a természeti törvényszerűségeknek, és a Hold járásához igazítottak olyan fontos eseményeket, mint a vadászat, az aratás, vagy az ünnepek megtartása, de hitték, hogy a Hold állásától függ még a fogamzás vagy éppen a gyógyítás sikeressége is.


A Hold figyelése a Kék toronyból

A középkorban Mauritius Knauer, egy cisztercita kolostor papja meg volt győződve róla, hogy a csillagok az istenek szerszámai, amelyek az egész földi életet befolyásolják. Az égbolt tanulmányozására berendezett egy obszervatóriumot, amelyet Kék toronynak nevezett el. Asztronómiai tudását az így szerzett tapasztalatokkal egészítette ki, amelyet papírra vetett. Nem kerülték el a figyelmét az atmoszférikus vagy a klimatikus jelenségek sem, és a bolygók mozgásával összekapcsolva hívta életre az asztrometeorológiát. Úgy tapasztalta, hogy a Hold évében a tavasz nedves és meleg. Márciusban még hideg van, de áprilistól beköszönt a jó idő, amely még akkor is szép lesz, ha esik az eső. Május második felében megérkeznek a jégesők. A Hold évében a nyár későn köszönt be, és rövidebb lesz. Szeptember elején már jelentkeznek az első fagyok, és október közepétől elővehetjük a télikabátokat, a sapkát, mert az előző évekkel ellentétben már ebben az időben, sűrűbb pelyhekben fog hullani hő. December 20-a után hirtelen, egyik napról a másikra érkezik meg a jeges, hideg, ködös, szürke idő, amely a következő év január 12-e után enyhül csak meg.


Hold és az érzelmek

A mítoszokban, a legendákban a Holdat a nőiességgel, az anyasággal, az otthonnal, a táplálkozással azonosították. De az asztrológiában ezeken kívül az érzelmekkel, a hangulatváltozásokkal, a gyermekkorral, a régi szokásokkal, az ösztönös viselkedéssel is kapcsolatba hozták, amelyet akkor követünk el, ha nem az tudat, hanem a tudatalatti irányít bennünket. A Hold évében gyakrabban fogunk a megérzéseinkre hallgatni, és ösztönösen tudni fogjuk, hogyan kell dönteni. Többen vállalkoznak családalapításra, sokan veszik tervbe, a saját otthonba költözést. A Hold évében a szociális kérdések a legmagasabb prioritást fogják élvezni, s ezzel az emberek lehetőséget kapnak a sorstól, hogy nyitottabbak legyenek másokkal szemben. A Hold éve egyfajta multikultikus évnek is számít, amikor a különböző kultúrájú emberek, a népek egymással szorosabb kapcsolatot ápolnak, és keverednek. Ami azt jelenti, hogy nagyobb lesz a szülőföldről való elvándorlás, a megélhetés miatt egy másik országban letelepedés. A Hold évében az emberek feladata, a családi kapcsolatok harmóniájának megteremtése, az esetleg évek óta tartó vitás kérdéseknek a rendezése, a vér szerinti kapcsolatokban a megbocsátás gyakorlása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top