nlc.hu
Horoszkóp
Napi horoszkóp (02. 01. Szerda)

Napi horoszkóp (02. 01. Szerda)

Kos (március 21 – április 20.)

Kedves Kos!
Megérzéseiddel, beleérző képességeddel képes vagy helyettesíteni a kifinomult, lexikális, pontos tudást. Könnyen tudsz rögtönözni. Sokszor impreativisztikusan, vagyis parancsolóan hatsz a környezetedre, és képes vagy arra, hogy használni tudd a kezed ügyébe kerülő eszközöket. Ha már tudod, mi a cél, akkor bármire képes vagy, hogy ezt elérd. Menet közben már nem szeretsz az irányon változtatni, erre csak a szemben álló jegy szülöttei képesek, a Mérlegek.



Bika (április 21 – május 20.)

Kedves Bika!
A benned rejlő erőbőség, energia, most sajnos akadozik, torlódik. Egy hasonlattal tudnám érzékeltetni ezt: azonos nyomás mellett folyadék halad egy csőben. Ha a cső összeszűkül, a folyadék felgyorsul, ha a cső kiöblösödik, a folyadék lelassul. Ma az a probléma, hogy nehezen találod meg azokat a bizonyos „csöveket”, amelyek az energiáig elvezethetnek, illetve nagyon nehezen járódnak be ezek a csatornák.



Ikrek (május 21 – június 21.)

Kedves Ikrek!
Könnyen észrevenni nálad is a levegő elem tulajdonságait. Figyelmed, gondolatvilágod, állandóan szökdécsel a lehetséges, az elgondolható, és a ténylegesen meglévő között. A levegős könnyedség nagysága, hatása különböző lehet. Vagy elvész valaki a folytonos könnyed csevegésben, vagy hogy megkösse könnyed lényét, szüntelen tények keresésével foglalkozik, neked kell eldöntened, hogy melyik csoporthoz tartozol.



Rák (június 22 – július 22.)

Kedves Rák!
Kifejezésmódod, lélektől átitatott. Vagyis gazdag érzelmi világot tudsz megszólaltatni viselkedéseddel, szavaiddal. Előadásmódodban inkább félénk, szégyenlős, vagy óvatos vagy. Aki nem érti ezt a hangulati tónust, arra kevésbé tudsz hatni. Vizsgadrukk, lámpaláz gyakran kísérnek téged a számon kérő órákra. Legeredetibbek a spontán megnyilvánulásaid, mert azokban erősen kapcsolódsz az adott pillanatnyi helyzethez.



Oroszlán (július 23 – augusztus 22.)

Kedves Oroszlán!
Nem szoktál tovább haragudni arra az emberre, akivel korábbi sérelmedet, nézeteltérésedet rendezted. Fontos számodra, hogy központnak érezhesd magad, hogy legyen egy kis, vagy nagy saját birodalmad, ahol te irányítasz, fontos, hogy azt tehesd, amire szükséged van, hogy alkothass valamit, hogy korlátlanul érvényesíthesd elképzeléseidet. Fontos, hogy kényszer nélkül, kényszerítés nélkül cselekedhess.



Szűz (augusztus 23 – szeptember 22.)

Kedves Szűz!
Egy jó humorú főnök, észlelve egy Szűz jegyű beosztottjának rejtőzködő tehetségét, így élcelődött: „mondja, maga mire olyan szerény?”. Egocentrizmusod, túlzott önmagaddal való foglalkozásod, gyötrelmesen izolálttá is tehetne téged. Ezt az életérzésedet mérsékelhetik a hozzátartozókhoz fűződő szálak, rokonok, család, kollegák, szakmai közösség.




Mérleg (szeptember 23 – október 22.)

Kedves Mérleg!
Ha sürgetnek, akkor általában rosszul döntesz. Ugyanis ekkor a pillanatnyi benyomások győznek, valamint a kényelemszeretet, és az a vágyad, hogy elkerüld a konfliktusokat. Ezek a szempontok pedig nyilván nem a legjobb döntést eredményezik. Fő célod: a középút keresés. Ebben nagy mértékben eltérsz a Skorpió kiélezett helyzeteket kedvelő magatartásától.




Skorpió (október 23 – november 22.)

Kedves Skorpió!
Kutatásban, munkában egyik legfontosabb fogalom nálad a krízis állapot. A véleményeket megszűröd, kirostálod. Képes vagy belemenni katasztrofális kimenetelű dolgokba is azért, hogy tisztán láss. Gyakran csak a „vétkezés” és „megtisztulás” hozzák meg neked a szilárd meggyőződést. Konfliktust kereső és konfliktust teremtő természeted van. Ahol hézagot találsz, azt nem hogy eltakarnád, hanem inkább „robbanóanyagot” helyeznél bele.



Nyilas (november 23 – december 21.)

Kedves Nyilas!
Felfogásod: lelkesedő. A dolgokban az értelmet keresed, abban hiszel. A nagy távú célokra rendezkedsz be. Az eszmék, az elképzelések nagyon fontosak a számodra. Feladatmegoldásaidban két szilárd pontod van: a döntésképesség és az erő. Megoldásaidban, még versengés, vagy küzdelem esetén is, először a békés utat keresed. A Nyilas jegyében csúcspontra ér az értelem, és az emberi lét méltósága.



Bak (december 22 – január 20.)

Kedves Bak!

Nem lépsz korán, és nem lépsz vissza, legfeljebb egyhelyben jársz. Csak igazi szaktémákban tudsz igazán felnyílni. Zsenialitásod a formai tökéletességben van. Magas szellemi színvonaladat a szakismeretek személytelen feldolgozása jellemzi.





Vízöntő
(január 21 – február 18.)

Kedves Vízöntő!
Törekszel arra, hogy nagyvonalú szellemi szabadságot valósíts meg. Oldott akarsz lenni, és a fájdalmas, emberi korlátozottságoktól szabad és független. Elsősorban szabadnak akarod látni embertársaidat is, és tudni akarod azt – nem érezni, főleg nem szenvedéllyel, indulattal érezni – hogy mindenki részese az emberi közösségnek, és önálló tagja. Ez a tudat tud téged legjobban feloldani izoláltságodból, elszigeteltségedből.


Halak (február 19 – március 20.)

Kedves Halak!
Eszményképed a „homo religiosus”, a hívő ember. Mindenhol segítesz, gyógyítasz, ott vagy, ahol hiányt szenvednek az emberek. A Halak jelleg legmélyebb tartalma a következő: lelki és szellemi adottsága van arra, hogy a határokon túllépjen, átlépje az én és a te különbségét, átlépje a szubjektum és objektum szétválását, és misztikus átéléssel érzékelje, hogy minden mindennel összefügg, és minden mindennel azonos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top