nlc.hu
Horoszkóp
Ajándékhoroszkóp

Ajándékhoroszkóp

Nem vagyunk egyformák. Szerencsére! Mindannyian más és más ajándéknak tudunk örülni. Vannak, akik a praktikus tárgyakat, vannak, akik a könyveket vagy a különleges eseményekre szóló belépõket értékelik a leginkább.

Néha komoly fejtörést okozhat, hogy eltaláljuk, vajon mi az, amivel ki tudjuk fejezni a szeretetünket. Szeretnénk, hogy ez valóban személyre szabott, vagyis „telitalálat” legyen. Ugyanis ekkor érhetjük el valódi célunkat: örül, aki ad, és örül, aki kap!

Természetesen kortól és nemtől függően lehetnek eltérések, de az asztrológia elég pontosan be tudja határolni, hogy melyik jegyű ember minek tud a legjobban örülni, vagyis mi a legtesthezállóbb meglepetés. Hisz a karácsony közeledtével meg is kérdezhetnénk szeretteinket erről, de izgalmasabb, ha meglepetést sikerül okoznunk nekik.

Most sorba vesszük az asztrológiai jegyeket általánosan, majd nemek szerint elkülönítve:


KOS, március 21. – április 20.:





A Kos emberek újítóak, szenvedélyesek, kihívást keresők és énközpontúak. Ezért olyan ajándékkal érdemes meglepni őket, amely elég úttörő jellegű és kellően izgalmas, különben nem sikerül a tetszését kivívni. Szerencsére számára nem az a fontos, hogy teljesen ismeretlen legyen az ajándékozott tárgy, inkább az a siker kulcsa, hogy neki és róla szóljon. 
Minden mozgással, sporttal kapcsolatos téma szóba jöhet.

Kos nő: Jó ötlet egy, az arcképéből készített 3D-s holografikus üvegdísz. Értékelni fogja, ha a nevét, monogramját belevéseti a párja egy medálba vagy gyűrűbe.
Mivel általában sportos alkatúak a Kos nők, bármilyen sportruházatot, sporteszközt is vehetünk neki. Akár egy sportrendezvényre szóló belépővel is meglephetjük.
A zenei irányzatok közül a ritmikus, fiatalos stílust szereti. Ilyen jellegű CD-vel is sikert érhetünk el. Lehet ez a legfrissebb slágerek válogatása vagy heavy metal, rock, törzsi zene.
A filmek közül az izgalmas, nem túl hosszú filmeket kedveli. Ezért jó ötlet egy DVD is, amelyen lehet háborús, szerelmes vagy harcművészeti film. De azt be kell kalkulálnia az ajándékozónak, hogy a Kos nő nagy valószínűséggel csak egyszer fogja megnézni a filmet.

Kos férfi: Bármilyen dísz- vagy használati tárgyra rátesszük az ő nevét, monogramját vagy születési dátumát, az biztosan örömöt fog okozni neki.
Ajándékozhatunk neki a nevével ellátott címkéjű bort, pálinkát. A fényképét is belevésethetjük egy kulcstartóba vagy medálba.
Imádja a keleti harcművészeteket, ezért ilyen témájú könyvet, filmet vagy tárgyat is vehetünk neki. Sőt akár ruhadarabot is, vagy ilyen motívumokkal díszített pólót, inget, pulóvert.
Mivel a sportok közel állnak a szívéhez, jó ötlet bármilyen sporteszköz, sportruházat vagy bérlet valamelyik sportcsarnokba, edzőterembe.
Zenei CD-nek is örül, ha az elég dinamikus, modern és szórakoztató. Akár koncert-DVD-vel is meglephetjük. A lényeg, hogy ne legyen túl hosszú és unalmas!
 


BIKA, április 21. – május 20.:





A Bika emberek gyakorlatiasak, kényelmesek és „élvetegek”. Mind az öt érzékszervük rendkívül kifinomult. Ezért ők értékelnek mindent, ami finom, illatos, lágy tapintású, kellemes hangú és szép. Mindenképpen a kényeztetés legyen a célunk az ajándék kiválasztásakor.
Vihetjük a Bika párunkat étterembe. Kedveli a bajor és a cseh konyhát. Ő tipikus sörivó, de szereti még a forralt bort és a gyümölcsleveket is.
A művészeti ágak közül neki való a konyhaművészet, a képzőművészet és a különféle gyűjtemények. Közel állnak hozzá a romantikus filmek és az operák. Mivel hagyománytisztelő, szereti a népi, régi fekete-fehér filmeket is.

Bika nő: Jó ötlet egy különlegesen szép fadobozba csomagolt lekvárgyűjtemény (például szilva-, csipke-, áfonya- és bodzalekvár). Biztosan örülni fog egy finom szövésű, színes ruhadarabnak (fehérnemű vagy blúz is lehet). Ékszerrel is le lehet venni a lábáról, vagy ékszerekről szóló, igényes kivitelű könyvvel.
Mindenféle szépítőszer is el fogja nyerni a tetszését, például sminkkészlet vagy testápolócsomag. De a parfümöt is értékelni fogja. Akár illatos masszázsolajjal vagy masszázsbérlettel is meglephetjük.
Mivel imádja a divatot, vehetünk neki divatról szóló könyvet, DVD-t vagy egy divatshow-ra szóló belépőt is.

Bika férfi: Mivel ő is imádja a szép holmikat, meglephetjük egy finom anyagú, szolid színű inggel, nyakkendővel, pulóverrel. Szereti a kellemes tapintású anyagokat, ezért ilyen anyagú sálat vagy kesztyűt is vehetünk neki. A lényeg, hogy puha és finom legyen!
A Bika férfiak imádják a hasukat, ezért bármilyen különleges édességgel is kedveskedhetünk nekik. Például sűrű gyümölcsszörp-különlegességgel, szép dobozú desszerttel, likőrrel, fűszerkeverékkel vagy teával. Akár ehhez illő formás teáskészletet is adhatunk neki.
Különlegesen szép gyertyát, gyertyatartót vagy dísztárgyat is vehetünk.
Illatszerek közül is válogathatunk (after shave, kölni, tusfürdő stb.), de legyünk nagyon igényesek és „finnyásak”, mert ő is az!


IKREK, május 21. – június 21.:





Az Ikrek emberek sokoldalúak, kíváncsiak, okosak és fiatalosak. Élénkek és nagy bennük a megismerési vágy. Ezért a legsikeresebb ajándék valamilyen ismeretterjesztő kiadvány lehet számukra: könyvek, filmek.
Nem szabad semminek unalmasnak vagy túl hosszúnak lennie. Így a több ezer oldalas könyveket vagy az Elfújta a szél típusú filmeposzokat tartalmazó DVD-ket ki is zárhatjuk. Olyan filmekkel viszont nagy sikert arathatunk, amelyek újszerűek és szokatlanok, mint a Mátrix, az 50 első randi vagy a James Bond-filmek.
Az Ikrek imádják a mozgást, a szabadidős sportokat, így szóba jöhetnek a kerékpározással, a fényképezéssel kapcsolatos ajándéktárgyak vagy programokra szóló belépők.

Ikrek nő: Mivel nagyon játékos, örülni fog valamilyen társasjátéknak, amely lehet logikai vagy vicces, szórakoztató feladatokkal teli. Például: scrabble, sudoku, activity stb.
Sportolni is szeret. Főleg a labdajátékokat kedveli, mint például röplabda, kosárlabda, tollaslabda, tenisz. Ezért ilyen sporteszközzel, játékkal vagy akár egy meccsre szóló belépővel is meglephetjük őt.
Könyvfaló, így ez is sikeres ajándékötlet lehet. A lényeg, hogy ne legyen túl vastag, unalmas, és jó, ha képekkel, különböző ábrákkal van tele. Lehet akár hangoskönyv is.
A zenék közül szinte mindent szeret: a fiatalos, ritmusos, „repülős” zenét. Ilyen CD-vel is kedveskedhetünk neki.
Táncolni is imád. Főleg a csacsacsát, a tvisztet és a modern táncokat szereti: hiphop, break stb. Így jó ötlet ilyen CD-t, DVD-t venni neki.

Ikrek férfi: Szereti a saját hangját, így vehetünk neki diktafont, vagy még jobb, ha egy karaokejátékot vagy számítógépes programot kap mikrofonnal. Garantáltan nagy siker lesz, és jó mulatság!
Imádja a könyveket, de óvatosnak kell lennünk, mert ő saját magának is megveheti. Ezért érdemes puhatolózni, nehogy véletlenül duplán legyen meg! A könyv lehet regény, ezoterikus (éppen divatos, aktuális témájú), útikönyv tele fotókkal, vagy valamilyen tudományos, de nem túl komoly is.
A filmek közül szinte mindent kedvel, ami nem unalmas, vontatott vagy túl komoly, szomorú. Épp ezért meglephetjük játékfilm-, krimi-, ismeretterjesztő DVD-vel is.
Sportos alkata miatt sportruházatot is vehetünk neki. Ez bátran lehet vidám, fiatalos színű, modern stílusú. Sporttal kapcsolatos eszközzel vagy programmal is örömet szerezhetünk neki.


RÁK, június 22. – július 22.:





A Rák emberek romantikusak, család- és otthonszeretők. Ezért nagyon jó, ha az ajándék kapcsolatos ezekkel a számukra értéket képviselő fogalmakkal. Csak olyan ötletekkel szabad előállni, amelyek nem sértik az önérzetét, az érzékenységét és a romantikus érzelmeit! Így kiparodizáló, gúnyos, „vicces” tárgyak szóba se jöhetnek.
Érzékenysége miatt könnyen megsértődhet, ezért ha valóban örömet akarunk szerezni neki, akkor rá kell hangolódnunk a lelkére, és így célszerű ajándékot választani. Hisz az az igazi ajándék, amely elsősorban annak okoz örömet, aki kapja!

Rák nő: Akárhány éves, imádja a családját. Ezért a legkönnyebb olyasmivel örömet szerezni neki, ami imádott családjával van kapcsolatban. Például régi fotók fénymásolatából készült könyvborító, képmontázs vagy fényképalbum. A mai modern világban összevághatunk a családi videofelvételekből is egy mixet. Megfelelően romantikus zenei aláfestéssel igazi sikert érhetünk el.
Mivel az otthonát is szereti, bármilyen lakásdíszt is vehetünk vagy készíthetünk számára. Például selyem díszpárnát, romantikus lámpaernyőt, akvarellt vagy gobelin faliképet stb.
Könyvek közül a szerelmes vagy életrajzi regényeket értékeli a legjobban.
Filmek közül is hasonlóan a romantikus, szerelmes vagy családi (akár több dinasztián átívelő történetű) filmeket. Ezért jó ötlet ilyen DVD-t ajándékozni neki.

Rák férfi: Imádja a szüleit és a saját családját: feleségét, gyerekeit is. Ezért minden apróságnak tud örülni, ami róluk szól, vagy amit ők készítettek. Családi fényképalbum (a gyerekkoráról és a közelmúltról) vagy egy asztalra kitehető nagy családi fotó szép keretben éppolyan nagy örömöt szerez neki, mint a mama által kötött sál vagy a gyerekek által festett falikép.
Romantikus és érzelgős típus, ezért szereti az ilyen hangulatot árasztó zenéket. Klasszikus vagy modernebb zenei CD-vel is meglephetjük őt.
Könyvek közül az életrajzi, a családregényeket és a pszichológiai témájú könyveket egyaránt kedveli.
Szereti a kellemes hangulatú eseményeket. Ezért ajándékozhatunk neki romantikus teáskészletet különleges teákkal, és opera- vagy színházjegyet is.
Örülni fog valamilyen szép, otthonát díszítő tárgynak is: Tiffany-lámpa, meleg gyapjútakaró, díszpárna stb.
 
OROSZLÁN, július 23. – augusztus 22.:





Az Oroszlán emberek büszkék, életvidámak, énközpontúak és rendkívül igényesek, ezért mindenképpen törekednünk kell a magas színvonalra, az igényes és különleges kivitelre.
Imádnak színházba, operába és komolyzenei koncertekre járni. Itt is fontos a magas színvonal. „Adjuk meg a módját!”  – mondják ők. Ezért a „kellékek” éppoly fontosak, mint maga a program, mint például az elegáns öltözék, az ékszerek és drága parfümök.  
Nagyon tudják értékelni a különleges programokat, amelyek kuriózumok, megismételhetetlenek. Például a világ leghíresebb művésze jön Magyarországra, és csupán egy koncertet ad. Ha erre a párja szerez jegyet, azzal le tudja venni a lábáról.

Oroszlán nő: Az arany ékszer mindig telitalálat, bármennyi is van már az ékszerdobozában. Különleges ékszerrel, parfümmel vagy estélyivel is örömet lehet neki szerezni. Bármelyik is legyen ezek közül, a hangsúly a minőségen és a különlegességen van. Egy maláj nyakéket is értékel, amint megtudja, hogy azt itthon nem lehet kapni, valaki ezt az egyet hozta be az országba.
Híres emberekről szóló könyvet vagy DVD-t is vehetünk neki. Különösen akkor okoz örömet neki, ha ez limitált szériájú, sorszámozott.
Wellnesshétvégének is örül, ha az egy exkluzív kastélyszállóban van. Mindent szeret, amivel „dicsekedni” lehet. Ez nem elítélendő, de tény, hogy neki ez okoz igazi örömet.
Koncertre, színházba, operába is szívesen megy. Főleg, ha az valami miatt különleges alkalom.

Oroszlán férfi: Márkás, különleges itallal kedveskedhetünk neki. Főleg, ha az sorszámozott vagy limitált szériájú.
Szereti az aranyból készült tárgyakat. Ezért jó ötlet egy arany- vagy aranyozott óra, toll vagy kulcs. Ehhez tartozhat egy ládika vagy bőrkötéses napló. Aranyfüst képkeretet vagy gyertyatartót is értékelni fog.
Szereti az egzotikus ételeket, italokat, fűszereket is. Így meglephetjük például valamilyen lekvárkülönlegességgel vagy díszdobozos teakeverékkel.
Könyvek közül egy koktélkalauzt, esetleg államelnökökről szólót válasszunk.
A zenék közül az operát, a koncertet és a hírességek albumait kedveli.
Különleges harceszközöket vagy azok kicsinyített mását is ajándékozhatjuk neki. Ezt akkor fogja leginkább értékelni, ha hozzá tartozó történettel is tudunk szolgálni!


SZŰZ, augusztus 23. – szeptember 22.:





A Szűz emberek pedánsak, tiszták, gyakorlatiasak és rendszeretők. Számukra egy tárgy értékét a hasznossága határozza meg. Kedvelik a praktikus, ergonómiailag jól megtervezett eszközöket, viszont utálják a haszontalan dísztárgyakat és a giccset.
Odafigyelnek a higiéniára, ezért csak tiszta tárgyat ajándékozzunk nekik. Kínos lehet, ha neki kell lemosnia vagy megtisztogatnia a frissen kapott ajándékot.
Vigyáznak az egészségükre, így a bio- és reformkonyhával is kapcsolatos lehet a meglepetésük.

Szűz nő: Makrobiotikus szakácskönyvnek, gyógyteaszettnek vagy búzafűprésnek nagyon fog örülni. A teásbögre, a természetes anyagból készült edény is biztosan sikert fog aratni. Jó ötlet, ha ehhez kapcsolódó könyvet, tájékoztató füzetet is adunk.
A lexikonok is örömet okozhatnak. Lehet ez iparművészeti, építészeti, biofarmos vagy akár gyógynövényes témájú.
Nem fog megsértődni, ha például egy extra porrongyot kap ajándékba, amely antiallergén, és mikroszálai megakadályozzák a porszemcsék levegőbe kerülését.
Mivel szeret írni és számolni, ajándékozhatunk neki tollkészletet, határidőnaplót, jegyzettömböt, íróasztali szettet is.

Szűz férfi: Mivel gyakorlatias és rendkívül jó a kézügyessége, biztosan örülni fog egy szerszámkészletnek vagy a már meglévő kiegészítőjének. Minden szóba jöhet, ami fúrással-faragással, javítással, karbantartással kapcsolatos. Ezek a feladatok számára nem jelentenek terhet, sőt szinte hobbiszámba mennek.
Szereti a rendet, ezért jó ötlet lehet bármilyen doboz, tárolószekrény, irattartó is. Mivel imád adminisztrálni, nyilvántartást vezetni, kaphat határidőnaplót, írókészletet vagy kalkulátort.
Az egészségmegőrzés fontos számára, így ajándékozhatunk neki vitaminkészítményt, gyógynövénykeveréket, gyógyteás készletet (teáskanna + bögre).
Kedveli a könyveket. Ezért biztosan örülni fog egy ipari forradalomról szóló vagy technikai vívmányokat bemutató könyvnek.
   

MÉRLEG, szeptember 23. – október 22.:





A Mérleg emberek széplelkűek, romantikusak, jó ízlésűek és művészi beállítottságúak, emiatt nagyon értékelik a szép, ízléses tárgyakat. Szeretnek ajándékot kapni.
Imádnak öltözködni, így bármilyen ruhadarab is szóba jöhet, de nagyon fontos, hogy az az ő ízlésüknek megfeleljen! Ezért jól ki kell ismernünk előre, mit szeretnek igazán, mert csak így lesz sikere az ajándéknak.
Mivel művészetpártolók, jó ötlet őket színházba, koncertre vagy kiállításra vinni.

Mérleg nő: Meg lehet lepni különlegesen szép dobozú desszerttel vagy ízléses üvegű likőrrel. Nemcsak az ízlése kifinomult, hanem az érzékszervei is. Ezért örülni fog egy finom parfümnek, illatos gyertyának, krémes habfürdőnek vagy illóolajos masszázskrémnek is.
Nagyon szereti és értékeli a színvonalas kulturális eseményeket, ezért megajándékozhatjuk őt egy operajeggyel, mondjuk Bécsbe vagy Münchenbe. Az utazást összeköthetjük egy kellemes vacsorával is, és akkor száz százalék a siker.
Könyvek közül értékelni fogja művészettörténeti, belső térrendezésről szóló, díszítőmotívumokat tartalmazó vagy romantikus regényt.
CD-n vehetünk neki opera-, operettsláger-válogatást, DVD-n színházi előadást vagy szerelmes történetet.

Mérleg férfi: A siker többnyire a csomagoláson múlik. Sok ötletünk lehet, de bármi is legyen a dobozban, a siker záloga az ízléses csomagolás.
Adhatunk neki finom anyagú pulóvert, szolid színű inget, nyakkendőt vagy puha sálat. Biztosan örülni fog, mert szeret öltözködni, és értékeli a minőségi holmikat.
Bort vagy pezsgőt is vehetünk neki, de csak jó minőségűt. Előny, ha az üvege is színvonalas, igényes.
Szereti az édességeket is, ezért jó ötlet egy különleges bonbon vagy egy szép fadobozos aszaltgyümölcs-tál, esetleg valami extra lekvár vagy szörp. De itt is fontos a csomagolás és a díszítés.
Szereti a zenét és a koncerteket, így kaphat zenei CD-t vagy koncert-DVD-t is. Értékelni fogja, ha színházjeggyel lepjük meg.


SKORPIÓ, október 23. – november 21.:





A Skorpió emberek ösztönösek, tabutiprók, provokatívak, szenvedélyesek és érzékiek. Ezért keresik az izgalmakat. Szeretik az életet teljes egészében megélni, nagy hőfokon, szenvedélyesen. Bármit csinálnak, azt nagy elánnal, teljes erőbedobással teszik. Ők nem átlagemberek, akik élik unalmas hétköznapjaikat. Így a nekik szóló ajándéknak is extrának, „csípősnek”, intenzívnek kell lennie.
A szexualitás erőteljesen jelen van az életükben, ezért meglephetjük ehhez a témához kapcsolódó könyvvel, ruhadarabbal vagy kellékekkel is.

Skorpió nő: Szexis fehérneműnek, merész dekoltázsú blúznak, áttetsző felsőnek egészen biztosan örülni fog. Nem baj, ha szokatlan, kihívó és esetleg provokáló ez a holmi.
Bármilyen afrodiziákum is sikert arathat. Például csokifondü, masszázsolaj, illatlámpa stb.
Könyvek közül a szexualitás lelki hátteréről vagy az érzéki pontokról szólót fogja értékelni. De vehetünk neki halálról, halálközeli élményekről szóló vagy temetési szertartásokról szóló könyvet is. A gyógyítás is érdekli, de annak is az alternatív módjai: akupunktúra, akupresszúra. Ilyen témájú könyvet is kaphat ajándékba. 
Zenék és filmek közül a kicsit vad, horrorisztikus, provokatív stílusúakat kedveli. Bátran választhatunk neki szokatlan, erőteljesebb, gyenge idegzetűeknek nem ajánlottat is.

Skorpió férfi: Érdekli a pénz és a haszon működésének módja, elve, háttere, energetikája. Ezzel kapcsolatos tudományos, történeti vagy ezoterikus könyvet bátran ajándékozhatunk neki. De örülni fog más témájú könyvnek is – mint például erotikus, okkult –, masszázs- vagy gyógyítótechnikákról szólónak. Ez utóbbinál különösen az akupunktúra, az akupresszúra és az energiákkal való gyógyítás témája izgatja.
A szexualitás fontos az életében, ezért vágyserkentő szereket és eszközöket is adhatunk neki ajándékba. Például masszázsolaj, illatlámpa, speciális fürdősó, csokifondükészlet stb.
Ő az, aki értékelni fogja, ha a szerelme egy új szexis fehérneműben jelenik meg, és izgatóan közli, hogy ő az ajándék. Ehhez megfelelő fények, illatok és zene is társítható. Akár el is utazhatnak ezzel a céllal. A siker garantált!


NYILAS, november 22. – december 21.:





A Nyilas emberek lelkesek, filozofikusak, melegszívűek és optimisták. Ebből adódik, hogy nem nehéz nekik ajándékot venni, ha szem előtt tartjuk a számukra fontos eszméket: igazság, nemes célok, szeretet, hit, az élet értelmének magas összefüggései stb.
Hajlamosak a túlzásra, így nem baj, ha az ajándék nagyobb, terjedelmesebb vagy nehezebb a megszokottnál. Így a vaskos könyvek, a CD- vagy DVD-sorozatok is sikert fognak aratni nála.

Nyilas nő: Nagyon érdeklik az ezoterikus témák, ezért jó ötlet venni neki például asztrológiai, számmisztikai vagy médiumi üzeneteket tartalmazó könyvet. De mandalás, mudrás, mantrás könyvet is adhatunk neki.
A vallások és a távoli, egzotikus kultúrák, a különböző természeti népek szokásai is vonzzák. Így világvallásokról, sámánizmusról, szertartásokról szóló könyvet vagy DVD-t is kaphat ajándékba. Keleti, buddhista szertartási zenének, tibeti mantrás vagy meditációs CD-nek is nagyon fog örülni.
Szereti a misztikus hangulatot is. Ezért vehetünk neki füstölőket füstölőtartóval, gyertyákat, illatlámpát illóolajokkal vagy különleges díszpárnákat, terítőket. A lényeg, hogy egzotikus hangulatot árasszanak. Az se baj, ha többet veszünk, mert imádja, ha elhalmozzák ajándékokkal. 

Nyilas férfi: Imád utazni. Ha van rá keretünk, akkor befizethetjük egy egzotikus utazásra. Ha nem, akkor ilyen témájú útifilmet, útleírást is vehetünk neki. Fontos a könyvnél, hogy jó nagy legyen, és tele legyen sok gyönyörű  fotóval, amelyek hozzásegítik, hogy úgy érezhesse, ő is ott van.
Vonzódik a vallási témákhoz, így vallástörténeti kalauzt vagy nagy vallásalapítókról, vezetők életéről szóló könyvet is ajándékozhatunk neki.
Szereti a csillogó, kicsit túlméretes dísztárgyakat. Így jó ötlet lehet egy nagyméretű állólámpa vagy díszes padlóváza, esetleg egy elegáns határidőnapló vagy asztali tolltartó sok igényes kivitelű tollal. Az se baj, ha ez aranyozott.
Ha szereti a lovakat, a lovaglást, akkor ehhez kapcsolódó bármilyen ajándéknak is fog örülni. Ha az operát kedveli jobban, akkor operajeggyel vagy opera-CD-vel lephetjük meg.


BAK december 22. – január 20.:





A Bak emberek józanok, komolyak, régimódiak, aszketikusak. Csak olyan dolgokat értékelnek, amelyek áttekinthetők, rendezettek, tiszták, komolyak. Kemények, szigorúak és kritikusak önmagukkal és a környezetükkel is. Ingerli őket a pazarlás, a kihívó viselkedés és a haszontalanság. Ezért körültekintőnek kell lennünk, csak olyasmit szabad ajándékoznunk neki, amit biztosan tud és fog is használni. Így a dísztárgy nem igazán jó ötlet. Annál inkább a könyv, használati tárgy vagy ruhadarab. Ez utóbbi legyen szolid, visszafogott és praktikus.

Bak nő: Fontos számára az egészsége, így jó ötlet bármilyen gyógyteaszett, teáskészlet (egyszerű formák, visszafogott stílus!), aszalt gyümölcsök, gyógyító kövek. Akár ezekről szóló könyvnek is biztosan fog örülni.
A Föld története, az ásványok és féldrágakövek is érdeklik. Ilyen témájú könyvet vagy ismeretterjesztő filmet is adhatunk neki.
Az öltözködés terén szerény és mértéktartó. Vehetünk neki sálat, kesztyűt, pulóvert vagy blúzt. De rendkívül fontos, hogy ez hivalkodástól mentes legyen! És nem szabad sokat venni, mert azt pazarlásnak fogja tekinteni, és azzal lesz elfoglalva, hogy mennyit költöttünk – szerinte – feleslegesen.
Bőrtárcát, határidőnaplót vagy könyvborítót is ajándékozhatunk neki. Itt a tartósság és a dísztelenség a szempont!

Bak férfi: Érdemes feltűnés nélkül végignézni a ruhatárát, a használati eszközeit, mert hajlamos a teljes elrongyolódásig használni ezeket. Eszébe se jut újat venni. Így jó ötlet lehet egy új ing, pulóver vagy aktatáska. De lényeges, hogy egyszerű, mértéktartó és tartós legyen. Kedveli a bőrt, a vásznat és a strapabíró, egyszínű holmikat.
Szereti a könyveket, így vehetünk neki építészetről, bányászatról, történelemről vagy csillagászatról szóló tudományos, ismeretterjesztő könyvet, de akár filmet is.
Vigyáz az egészségére, így vitaminkészítményt vagy gyógyteakeveréket is ajándékozhatunk neki. Jó, ha ehhez tájékoztató füzetet is mellékelünk.
Kedveli a fémtárgyakat, emiatt értékelni fog egy fém tolltartót, acél kulcstartót, fém cipőkanalat vagy alpakkatálcát stb.


VÍZÖNTŐ, január 21. – február 19.:





A Vízöntő emberek szabadelvűek, eredetiek, különcök, tekintélyellenesek és megszokásoktól mentesek. Ezért jó ötlet bármilyen extravagáns cuccot venni vagy programot szervezni nekik. Minden szóba jöhet, ami szokatlan, hagyományellenes, kicsit polgárpukkasztó. Szeret mozogni, sportolni, táncolni, ezért ezzel is lehet kapcsolatos az ajándék.
Éles az eszük, jó és gyors a felfogásuk, ezért minden szellemi játék, fejtörő és rejtvény nekik való.

Vízöntő nő: Ruházata mindig kicsit rendezetlen, hóbortos, ezért csak olyasmit vegyünk neki, ami „repked” körülötte, amikor siet az utcán: sál, pelerin stb. Ékszerek közül a szokatlan anyagú, színű és formájú darabokat kedveli. Például kekszhajcsat, száraztésztanyaklánc vagy toll fülbevaló.
A reformétkezés híve. Így örülni fog egy makrobiotikus szakácskönyvnek vagy például csíratálnak, esetleg gabonaőrlő malomnak.
Szereti a meglepetésprogramokat, így szervezhetünk olyan utazást számára, amikor nem tudja, mi az úticél. Lehet ennek az útnak a témája extrém sport vagy raftingtúra, esetleg modern építészeti remekek megtekintése. Ilyen témájú könyvvel vagy filmmel is kedveskedhetünk neki.

Vízöntő férfi: Éles esze és jó helyzetfelismerő képessége van. Ezért jó ötlet neki ilyen készségfejlesztő játékot vagy számítógépes programot ajándékozni. Nehéz olyasmit találni, amit még nem ismer, mert ő naprakész. De ha sikerül kipuhatolni, hogy mi az, ami még nincs meg neki, akkor teljes sikert fog aratni az ajándékunk. Bevonhatunk egy másik Vízöntőt, mert tőle olyan ötletet és beszerzési forrást tudhatunk meg, amely nekünk eszünkbe se jutott volna!
Szereti a műrepülést, a sárkányrepülést, a tűzijátékot, az álarcosbálokat, az elektronikus és videojátékokat, az asszociatív szójátékokat és a betűrejtvényeket.
Szervezhetünk neki ilyen típusú vetélkedőkön való részvételt is.
Nemcsak szellemileg, de fizikailag is mozgékony, ezért kedveli a sportokat is. Kedvencei a tollaslabda, kosárlabda, ejtőernyős ugrás, sportrepülés, rúdugrás, síugrás, toronyugrás. Ezeket nézni és űzni is egyaránt szereti. Ezért adhatunk neki ajándékba jegyet meccsre vagy bemutatóra. Esetleg sportruházatot, extravagáns, a legújabb divatot követő eszközt is. 

HALAK, február 20. – március 21.:





A Halak emberek mély érzésűek, fantáziadúsak, romantikusak és gyengédek. Ezért olyan ajándéknak vagy programnak tudnak örülni, amely kapcsolatos az érzelmekkel, a szeretettel és az összetartozással. 
Vizuális típusúak, ezért a filmek világában igazán otthon érzik magukat. Szinte minden filmet szeretnek, kivéve azokat, amik túl durvák és erőszakosak. Filmet nemcsak nézni, hanem készíteni is szeret(ne). Emiatt ajándékba vehetünk neki kamerát vagy más eszközt, amely filmezéssel, fotózással kapcsolatos.

Halak nő: Mivel könnyen és szívesen relaxál, meditál, jó ötlet egy ilyen zenei CD vagy DVD. Akár könyvet is vehetünk neki meditációs technikákról, jógáról, gyógyítókról. Szereti és tiszteli a gurukat, jógikat. Ha ismer ilyeneket, akkor a képükkel ellátott pólót, faliképet is beszerezhetünk. De pontosan tudnunk kell, hogy ki ez és hogy néz ki!
Kedveli a kézzel készített egyedi tárgyakat. Ezért vagy készítünk neki, vagy veszünk neki kellékeket, és közösen szőhetünk, festhetünk, agyagozhatunk vagy hímezhetünk. Az együttlétnél nincs is jobb ajándék a számára!
Lehet kapni gyönyörű mandalás naptárakat, képeket, kendőket, ágyterítőket. Ezzel is meglephetjük, mert imádja a misztikus hangulatú, színű kelméket.

Halak férfi: Ajándékba lehet venni neki meditációs CD-t, könyvet, csakraszínű inget, pólót.
A művészetek közül a költészetet, az impresszionista akvarellfestészetet, absztrakt játékot a színekkel, a zen tusrajzot kedveli. Ilyen témájú könyvet, vagy eszközöket is ajándékozhatunk neki.
Zenei irányzatok közül az ún. szférák zenéje és az áradó, lágy, dallamos zene, a vallásos zene tetszik neki a legjobban. Ezért örülni fog egy CD-nek is.
Szervezhetünk neki olyan programot, amely például egy misztikus tanító előadására vagy a gyógyító légzésről, esetleg a Föld gyógyításáról szól.
Kedveli a teákat és a teázást is. Vehetünk neki különleges teáskészletet, de még jobb, ha megtanuljuk a teaszertartás alapjait. Esetleg ilyen témájú könyvet vagy filmet is ajándékozhatunk neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top