nlc.hu
Horoszkóp
2008: a Jupiter éve

2008: a Jupiter éve

A 2008-as esztendõ a Jupiter uralkodásának jegyében telik. Így az életet a megpróbáltatások ellenére is könnyebbnek érezzük majd, a problémákat lazábban kezeljük.

A nagy szerencsebolygó névadó istenének nevével már a legrégebbi római forrásokban is találkozunk. A jelek szerint Jupiter alakja a régi római égistenből – eredeti nevét nem ismerjük pontosan – és Tinnus legfőbb etruszk istenből jött létre. A szüleiről csak attól az időtől kezdve esik szó, amikor a rómaiak Zeusszal azonosították. Apjának Saturnust tekintették, anyjának pedig Ops istennőt. Jupiter a rómaiaknál előkelőbb isten volt, mint Zeusz a görögöknél, aki szintén nagy hatalmáról és a szigoráról volt híres. Jupiter nagy szerepet kapott a hadsereg oltalmazójaként és a győzelem adományozójaként is. Ráadásul a rómaiak szerint Jupiter minden város és állam közül Rómát kedvelte a legjobban, amelyet óvott, és támogatott világuralmi törekvéseiben. Rómában a Capitoliumon építettek a tiszteletére fenséges templomot.

A Római Birodalom virágzása idején, amikor hivatalba léptek az elöljárók – később pedig a császárok –, a nép részvételével áldozatot mutattak be Jupiter istennek. S amikor Róma háborút hirdetett, a hadvezérek hozzá fohászkodtak győzelemért. A háború győztes befejezése után diadalmenetben vonultak a Capitoliumra, hogy hálaáldozatot mutassanak be az istennek, és babérkoszorúval díszítsék a szobrát.

A Jupiter-ünnepségeket szeptember közepén rendezték. Ezek eredetileg egy napig tartottak, aztán a császárság fénykorában azonban már két hétnél is hosszabbra nyúlhattak. Az ünnepségsorozat áldozatbemutatásokból, felvonulásokból és cirkuszi játékokból állt. Ezenfelül Jupiternek szentelték az indusokat, azaz a hónapoknak azt a napját, amelyre a telihold esik. Jupiter szent állata a sas, szent fája a tölgy volt. Kultusza a kereszténység bevezetése után is fennmaradt egy ideig.

A Jupiter a Naptól számítva az ötödik bolygó, és messze a legnagyobb a Naprendszerben. A bolygó jele a csillagászatban és az asztrológiában egyaránt az istenség kezében megjelenő villámot jelképezi.

Amit a Jupiter évében várhatunk…

…boldogság, elégedettség, szerencse, belső kiegyensúlyozottság, új út megtalálása.

Amire ügyelnünk kell a Jupiter évében…

…hogy a Jupiter, amely az asztrológiában a könnyelműség, a mértéktelenség szimbóluma is, ne irányítson tévútra bennünket. Óvakodjunk attól, hogy túlértékeljük magunkat, vagy mérlegelés nélkül minden újba beleugorjunk!

Amiben bízhatunk a Jupiter évében…

…a legboldogabb házasságok, a legszerencsésebb társulások és szövetségek is a Jupiter uralma alatt köttetnek.


BAK – a stabilitás éve

Szerelem, kapcsolatok:

A párkapcsolatban a tavasz közeledtével kezdődnek a változások, és még az is előfordulhat, hogy a titkos szerelmi viszonyok ekkor kitudódnak. Minden esély megvan arra is, hogy ebben az időszakban találkozik azzal a személlyel, aki iránt szenvedélyes szerelmet érez majd. A házasságban vagy tartós kapcsolatban családi változás és ingatlanügylet körüli bonyodalmak teremthetnek olyan helyzetet, hogy ön azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Ha pedig a partnere életében felbukkanna a titkos harmadik, ön mindent megtesz azért, hogy kapcsolatukat megmentse, és ez sikerül is.

Egészség:

A rossz szokásoktól való megszabadulás éve lehet a mostani, és előfordulhat, hogy képes lesz a szenvedélybetegséget is legyőzni, hiszen most rendelkezik kellő erővel, hogy az eddig megoldatlan problémákra megtalálja a megoldást. Képes lesz arra is, hogy tudatosan éljen, és nem akar már különböző szerek segítségével elmenekülni a jelenből.

Pénz, karrier:

Még az is megtörténhet, hogy olyan munkát fog végezni, amelyben nincs gyakorlata, vagy amelyről korábban azt hitte, hogy erre képtelen. Mivel általa több pénzhez jut, és sikereket érhet el benne, elégedett lesz, és nő az önbizalma is. Lakásügylet vagy hozzátartozó kedvéért jövőre nem esik nehezére nagyobb áldozatot hozni. Akár tanulmányokat folytat, akár tanít, rendkívüli sikereket érhet el. Lassan megváltozik a gondolkodásmódja és a világról alkotott képe, mindebben talán szerepet játszanak azok az emberek, akiket most ismer meg. Ha külföldön vállal állást, előtte tájékozódjon, mert olyan tanácsokat kaphat, amelyek segítségével növelheti bevételeit.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Vitás ügyeit igyekezzen békésen megoldani!

• Támogassa gyermeke vagy unokája terveit, mert később nagyon büszke lehet rá!

• Járjon nyitott szemmel, mert most olyan pénzösszeg ütheti a markát, amelyről nem is álmodott, és amely megoldja régi, nyomasztó gondját.

A legjobb napok: február 14., május 9., november 7.

A legnehezebb napok: március 14., november 30., december 28.

VÍZÖNTŐ – az elköteleződés éve

Szerelem, kapcsolatok:

Talán sohasem érezted magad annyira boldognak és szerencsésnek a szerelmi életed alakulása miatt, mint a következő évben. Rátalálsz életed párjára, aki mellett megkapod azt a szabadságot és egyben biztonságot, amelyre szükséged van. Újabb taggal is bővül a család, aki miatt szintén úszol a boldogságban, és most tapasztalhatod meg igazán, milyen az, amikor valakit a sors a tenyerén hordoz. Még a házasságkötés gondolata is felmerül, ami valóban sok szerencsét hoz mindkettőtök számára. A felbomlóban lévő kapcsolatokban megegyezhettek az anyagiakról, és barátokként válhattok el egymástól.

Egészség:


Orvosi vizsgálatokra, beavatkozásokra kerülhet sor az évben. A procedúra ugyan apróbb kellemetlenségekkel járhat, ám régi problémára és annak megoldására derülhet fény általa.

Pénz, karrier:

Vigyázz, kollégáid között akadnak alattomos emberek! Még az is előfordulhat, hogy csalódnod kell valakiben, akihez korábban baráti szálak fűztek, és aki most mindent megtesz azért, hogy téged akadályozzon a boldogulásban. Ám a kreativitásodnak, valamint egy titkos támogatódnak köszönhetően mégis sikert érsz el. Váratlan kiadásokban bővelkedik az esztendő, ami borzolja az idegeidet. Sajnos az is megtörténhet, hogy vásárlás során annyira jól akarsz járni, hogy éppen az ellenkezője fog történni: ugyan olcsóbban juthatsz valamihez, amiről viszont később kiderül, hogy selejt.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Bízz önmagadban: ellenfeleid intrikái zátonyra futnak, és hiába próbálnak, nem tehetnek ellened semmit.

• Segíts rokonodnak, aki szerencsétlen helyzetbe került, önhibáján kívül.

• Fordíts több pénzt olyan dolgokra, amelyek az egészséged megőrzését szolgálják, és hetente háromszor mozogj!

A legjobb napok: március 12., június 23., október 10.

A legnehezebb napok: február 8., április 3., október 28.

Halak – a kapcsolatépítés éve

Szerelem, kapcsolatok:

A házasságokban és a régi együttélésekben gondok adódhatnak, aminek elsődleges oka, hogy nem ugyanazt akarod a partnereddel. Egyre jobban sürgetnél egy olyan eseményt vagy olyan ügyet, amelyet a társad még nem akar, mert nem áll készen rá, és ez feszültséget teremt a kapcsolatotokban. Talán ez is az oka annak, hogy tavasszal újrakezdődik az a régi szerelem, amelyről azt hitted, hogy már lezártad, és ezzel véget ért életed egy fejezete. Tévedtél, mert a szenvedély olyan erővel tombol majd az életedben, mint eddig még soha. Gyermeked miatt is többet izgulsz, hiszen az ő sikere a te sikered is.

Egészség:

Heveny gyulladásra, valamint hormonok okozta hangulatingadozásokra és álmatlanságra van kilátás a következő esztendőben. Előfordulhat, hogy betegség megoldására váratlanul műtéti beavatkozást javasolhatnak, a felépülés azonban gyors lesz.

Pénz, karrier:

A kapcsolatok éve lesz a 2008-as, amikor az ismeretségeidnek köszönhetően előnyös helyzetbe kerülsz, és egyre több pénz gyűlik a bankszámládon. A sors több vágyadat is teljesíti az új esztendőben, amitől feldobott leszel. Olyan hobbikat engedhetsz meg magadnak, amelyek az előző években a rezsi vagy a hitelek törlesztése miatt elképzelhetetlennek tűntek. Baráti kapcsolataidnak ismét nagy hasznát veszed a karrieredben, ráadásul támogatásuk révén az önbizalmad is megnő. Népszerű leszel, többen keresik a társaságodat. A sors igazságosságát látod abban, amikor egy felfuvalkodott, túlságosan magabiztos vagy harácsoló személy a környezetedben nagyot bukik.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Alkalmazkodj a barátaidhoz és közösséged tagjaihoz! Nem fog nehezedre esni, hiszen nemcsak előnyöket várhatsz tőlük, hanem szereted is őket!

• Tarts mértéket az evésben és sportolj rendszeresen, mert az idei évben észrevétlenül rakódhatnak rád a fölösleges kilók, amelyek később mozdíthatatlanok lesznek.

• Rokonod a segítségedre szorul, itt az ideje, hogy önzetlenül támogasd!

A legjobb napok: február 10., március 7., szeptember 14.

A legnehezebb napok: január 4., április 4., november 8.

KOS – a karrier éve

Szerelem, kapcsolatok:

Házastársaddal, partnereddel az elmúlt év feszültségei után rendezni fogod a kapcsolatot. Nem lesz unalmas az idei éved, de azok a nagy viharok és az őrült helyzetek, amelyek az elmúlt évet jellemezték, már sokkal ritkábban fordulnak elő. Az idei évben beköszönthet életedben egy olyan szerelmi kapcsolat, amelynek megpróbálsz ellenállni. Nemcsak azért, mert a partnered élete bonyolult, hanem azért is, mert nincs túl jó véleményed a munkahelyi vagy munkával összefüggő szerelmi viszonyokról sem. Aztán mégis belemész.

Egészség:

Volt már egészségesebb éved is, mint amilyen a 2008-as lesz. Az emésztési problémáktól kezdve a gyomorpanaszokon és az olykor villámcsapásszerűen érkező vírusos fertőzésen át az ízületi problémákig nagyon sok minden előfordulhat. Mindezek elsődleges oka a túlhajszoltság, és az, hogy nem törődsz eleget az egészségeddel. Ám ebben a szerencsés évben bármilyen betegségről van szó, gyorsan gyógyulsz.

Pénz, karrier:

A karrier éve lesz az idei, hiszen olyan lehetőséget kapsz a sorstól, amelyről álmodtál. Feljebb léphetsz a társadalmi ranglétrán, nagyobb lesz a hatalmad, többen fognak csodálni és még többen irigyelni. Ha nincs munkád, ebben az évben ez a gondod megoldódik. Nemcsak jól fizető lesz az állásod, hanem megváltoznak a hétköznapjaid, másként fogsz élni, mint eddig, és olyan társaságba kerülsz, ahol az életenergiád és -kedved is növekszik. Előfordulhat, hogy nem egyszerűen munkahelyet, hanem hivatást is váltasz, új pályán próbálod ki magad. Most végre kereshetsz annyit, hogy megvedd azt, amire az elmúlt évben annyira vágyakoztál, de nem engedhetted meg magadnak.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Alkalmazkodj másokhoz, és ha több embert is kell kiszolgálni, ne berzenkedj, mert az idén ez a feladatod!

• Baráti kapcsolataidban tovább folytatódik a tavaly elinduló csalódássorozat, ezért titkaidat ne oszd meg senkivel!

• Gyermekednek az idén nagyobb támogatásra van szüksége, hiszen az ő élete is alaposan megváltozik.

A legjobb napok: április 1., július 27., december 31.

A legnehezebb napok: január 2., július 10., szeptember 9.

IKREK – A szerencse éve

Szerelem, kapcsolatok:

A házasságokat és a régi együttéléseket feszültség, harc és féltékenységi jelenetek jellemzik az év első felében. Arra kell ügyelnie, hogy ne veszítse el a fejét, ne engedje annyira felingerelni magát, hogy olyat mondjon vagy tegyen, amit később nem tud jóvátenni. Párkapcsolatodra az idén sokkal nagyobb hatást gyakorol a pénz, mint korábban. Még az is előfordulhat, hogy valakivel csak azért marad együtt, mert ezt diktálja az anyagi érdeke. Ha titkos szerelmi kapcsolatba megy bele, partnere ügyelni fog arra, hogy ne derüljön ki a viszony.

Egészség:

Semmiképpen ne vágjon bele egyetlen divatos diétába sem, ezektől jobb esetben egyetlen grammot sem fog fogyni, rosszabb esetben a hatásukra máj- és epebajok is felléphetnek. Régi egészségi problémája, amellyel az elmúlt években sokat küszködött, megoldódik, mert olyan gyógyítóval találkozik, aki nemcsak érti a dolgát, hanem figyel is önre.

Pénz, karrier:

A munkában változásra kerül sor, amit nem bán. De vigyázzon, mert először olyan lehetőséget sodorhat útjába az élet, amelyről csak később derül ki, hogy nem felel meg az elvárásainak. Úgy érzi, tévedett, amikor igent mondott, aztán a sors a segítségére siet, és másodszorra olyan lehetőséggel „kínálja meg”, amely igazán a kedvére való lesz. Családtag vagy rokon miatt kissé nehezebbnek érzi az életet, és ingatlanügylet sem bonyolódik olyan gyorsan, mint ahogy azt remélte.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Álljon ellen a kísértésnek, ne menjen bele olyan dologba, amely nemcsak szabálytalan, hanem tisztességtelen is!

• Tartsa nyitva a szemét: az élet több területén kap váratlan segítséget a következő évben, amely nemcsak a nehéz helyzetekből húzza ki, hanem szerencséssé is teszi.

• Gyermekével legyen őszinte, mert csemetéje pontosan érzékeli a gondokat, és nincs jó hatással finom lelkére az elhallgatás és a hazudozás.

A legjobb napok: március 1., július 29., augusztus 26., október 18.

A legnehezebb napok: január 20., július 10., november 9.

BIKA – a gyarapodás éve

Szerelem, kapcsolatok:

Az új esztendőben mindennél fontosabb lesz a párkapcsolat. A házasságokban, a régi kapcsolatokban, a család, a rokonság életében bekövetkező változások hatással lesznek önökre is. Gyermek vagy idősebb személy miatti izgalmak még szorosabbá teszik kettejük között a viszonyt. Ebben az évben azonban felbukkan valaki a színen, akit ön meg akar szerezni. A zsigereiben érzi, hogy ez a kapcsolat nem egyszerű kaland, hanem élete nagy találkozása, ezért akarja őt. Vállalja tetteiért a felelősséget, és képes lemondani érte olyanról is, ami eddig fontos volt az életében. Barát életében nagy változás történik, amin ön nagyon fog csodálkozni.

Egészség:

Alapvetően az egészségesség jegyében telik a következő év, de számolnia kell azzal, hogy fogainak rendbetétele kisebb vagyont fog felemészteni. Sor kerülhet egy olyan rutinbeavatkozásra is, amely miatt talán még betegállományba sem kell mennie. Az egészségügyi intézményekbe inkább ismerős vagy hozzátartozó miatt kell többet látogatnia.

Pénz, karrier

Felfelé törekedni a szakmájában, a munkájában szabad, de törtetni tilos! Vagyis ügyeljen arra, hogy helyezkedés közben ne sértsen meg senkit, és még fontosabb, hogy amikor meghoz egy döntést, mások érdekeit is vegye figyelembe! A 2008-as esztendőben több terhet fog cipelni, mert meg akar szerezni egy újabb feladatot vagy meg akarja erősíteni pozícióját. Mindez természetesen elsősorban a pénz miatt történik, amelyből a következő esztendőben több lesz, és ebből nem tartalékokat rak félre, hanem olyan személyekre – gyermekekre, unokákra – költi, akiket igazán szeret.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Jótékonykodjon, mert a sors azért ad önnek olyan bevételt, amelyért nem kell megdolgozni, hogy azt ne önző célokra fordítsa!

• Figyeljen jogi ügyeire, mert most nyertes lehet, s mindez elégedetté teszi és pénzhez juttatja.

• Üljön vissza az iskolapadba, mert amit most megtanul, annak a megélhetésben hasznát veszi!

A legjobb napok: január 18., február 22., június 3., november 13.

A legnehezebb napok: február 14., március 11., július 5., december 7.

RÁK – a nyereség éve

Szerelem, kapcsolatok:

Ha még nem házas, az idén kimondhatja a boldogító igent. Erre akkor is sor kerülhet, ha kapcsolata nem új keletű, régóta együtt járnak, csak most jött el annak az ideje, hogy az oltár elé álljanak, és felhúzzák a karikagyűrűt egymás ujjára. Amennyiben ön házas, kapcsolata miatt szerencsésnek érezheti magát, hiszen partnere igyekszik minden kívánságát teljesíteni, és még a hangulatváltozásait is elviseli. A titkos szerelmi kapcsolatokban eljött az ideje, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, mert kiderülhet, hogy partnere mégsem számolta fel korábbi viszonyát. Ha nem akarja ebben a felállásban folytatni, hanem nyílt, őszinte párkapcsolatra vágyik, akkor most intsen búcsút neki.

Egészség:

Vérnyomásgondok alakulhatnak ki, aminek az az oka, hogy állandó presszió alatt áll és túlterheltnek érzi magát, mert igyekszik mindenkinek a kedvére tenni. De a legnagyobb baj, hogy agresszív indulatok halmozódnak fel önben, és ha ezt nem tudja levezetni, akkor keringési problémái lehetnek.

Pénz, karrier:

Az új évben a pénz vonzódik önhöz. Olyan feladatot vállal vagy olyan megbízást kap, amelyet jól megfizetnek, és amelyből gond nélkül tudja törleszteni a felvett kölcsönöket. Esetleg ingatlanügyletbe is belevághat, vagy a felújítást tudja finanszírozni. Sikereinek, elégedettségének hatására több lesz az irigy ember a környezetében. Testvérével vagy szomszédjával sem lesz a kapcsolata zökkenőmentes, akadékoskodásuk, makacsságuk felbőszíti. Szerencsésnek mondhatja magát néhány ismeretség miatt – befolyásos, okos emberek a barátai –, így gondjait nemcsak egyszerűen megoldja, hanem még hasznot is húzhat belőlük.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Gyermeke miatt vitára kerülhet sor, amelyben önnek kell engednie, mert így biztosíthatja otthona nyugalmát.

• Talán sohasem volt annyira jó a koncentrációs készsége, mint most, ezért bátran kezdjen új tanulmányokba!

• Be kell tartania a szabályokat, mert a következő évben hatósági ellenőrzésre van kilátás!

A legjobb napok: január 22., április 12, december 15.

A legnehezebb napok: április 5., szeptember 23., november 27.

OROSZLÁN – a barátság éve

Szerelem, kapcsolatok:

Amit korábban elképzelhetetlennek tartott, most az is megtörténhet. S az is lehetséges, hogy a pénz játszik szerepet akkor, amikor döntenie kell: azt választja, aki mellett több luxust engedhet meg magának, vagy aki mellett anyagilag biztonságban érzi magát. Ha szerelmes lesz, előfordulhat, hogy mégsem adja fel azt a kapcsolatot, amelyben pénzügyileg együtt vitték valamire, és együtt gyűjtöttek javakat. Ügyeljen arra, hogy hivatását ne keverje össze a magánélettel, és ne kezdjen szerelmi viszonyt a munkahelyén, mert ez inkább hátrányt jelent majd, mint előnyt az előmenetelében is!

Egészség:

Epebántalmak merülhetnek fel, amelyek lelki oka, hogy képtelen a mérgét látható formában levezetni. Szüntelenül bosszankodik a helyzete miatt, ahelyett, hogy megváltoztatná vagy éppen elfogadná azt, így csak gyűlnek önben az agresszív indulatok, amelyek nem találnak levezetésre.

Pénz, karrier:

Vágyakozik a szabadságra, de sajnos még nem lazíthat. Keményen és sokat fog dolgozni, mert talán soha nem volt ennyire szüksége a pénzre, mint most. A sors jó lehetőséget kínál, amivel többet kereshet, magasabb rangot, a szakmájában irigyelt pozíciót érhet el, viszont alig marad szabadideje, nem tud a gyermekével annyit foglalkozni, amennyit szeretne, és hobbijának sem tud hódolni. Hatósági ellenőrzésre is fel kell készülnie, ezért a következő évben különösen figyeljen arra, hogy ne szegje meg a szabályokat! Régi baráttal, akivel az elmúlt években távol kerültek egymástól, most ismét szorossá válik a kapcsolat, és erre lelkileg nagy szüksége is van.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Jól tenné, ha régi szeretőjét nem avatná be minden titkába, mert az, sajnos, kikotyoghatja!

• Figyelje a környezetét, mert új szövetségesre bukkanhat, aki a segítségére lesz abban, hogy egy régi problémát megoldjon.

• Külföldi ismerősével vegye fel a kapcsolatot, mert a következő évben nagy segítségére lehet az illető.

A legjobb napok: január 23., augusztus 1., december 17.

A legnehezebb napok: február 9., szeptember 1., november 17.

SZŰZ – a nagy szerelem éve

Szerelem, kapcsolatok:

Sorszerű találkozásra kerül sor az új esztendőben, amely benne van élete forgatókönyvében, és amely elkerülhetetlen. Ez a szerelem megmozgat eget és földet, és emiatt úgy érzi, képes akár új életet is kezdeni és minden nehézséget vállalni. Sok kapcsolatban ez a gyermekáldás vagy a gyermeke életében bekövetkező szerencsés változás éve is lesz. A friss szerelmi kapcsolatok komolyra fordulnak, és a házasságkötés gondolata sem áll távol öntől. A házasságok azonban az új szerelem vagy a gyermek miatt próbatétel elé kerülnek.

Egészség:

Csonttörésveszélyes az idei esztendő, amikor elég egy rossz mozdulat, és máris gipszben találja magát. Mindennek a lelki oka, hogy ön az élet egy bizonyos területén rugalmatlan, nem mer változtatni, csak amikor már gipszben fekszik, akkor látja be, hogy erre van szükség.

Pénz, karrier:

A munkájában változásra számíthat, új szabályokhoz vagy új emberekhez kell igazodnia, ami azonban nem esik nehezére, hiszen ennek anyagiakban mérhető lesz az eredménye. Talán feszesebbé válik a tempó, mint az elmúlt években, de több lesz a pénze, és olyan dologba fektetheti, ami hasznot hoz. Ingatlanügylet is kedvezően alakul, és végre-valahára meg tud szabadulni valamitől, amitől már régen szeretne, de eddig nem találta rá a vevőt. Nyüzsgő társadalmi életet élhet, aminek köszönhetően jó kapcsolatokat alakíthat ki, és mindez az előmenetelét és a boldogulását szolgálja. Bírságot ne felejtsen el befizetni, az adóját pedig tisztességesen bevallani!

Nők Lapja-asztrotippek:

• A szerencsejátékokat ne hagyja ki, mert a következő évben az öné lehet egy fődíj!

• Kollégával szemben, akit nem kedvel, próbáljon meg a következő évben mégis előzékeny lenni, mert éppen az ő segítségére lesz szüksége!

• Barát magánéletébe ne szóljon bele, mert tanácsaival ezúttal nem tud segíteni!

A legjobb napok: február 23., március 20., április 18.

A legnehezebb napok: május 9., szeptember 11., szeptember 27.


MÉRLEG – a szenvedély éve

Szerelem, kapcsolatok:

Régi szeretőjével a kapcsolata egyre hűvösebb lesz, mert már egyre kevésbé érdekli önt. Partnere viszont ragaszkodik önhöz, ám ennek talán nemcsak érzelmi, hanem anyagi okai is vannak. Mindeközben ön egyre erősebb vonzalmat érezhet olyasvalaki iránt, akit már régről ismer, és olyan szenvedélyes lesz, mint talán még soha. A házasságokban az év elején anyagi jellegű viták, féltékenység, hatalmi csatározások várhatók; győzni fog, hiszen olyan kemény, mint az acél, és most annak kell az történnie, amit akar.

Egészség:

Amennyiben régóta egészségi problémával küzd, erre most megtalálhatják az orvosok a megoldást. Ha olyan egészséges, mint a makk, akkor is kapcsolatba kerül az egészségüggyel, mert rokon vagy ismerős panaszai miatt többet foglalkozik a betegségekkel, a gyógyulással, és talán orvosi rendelők várójában is többször üldögél, mint korábban.

Pénz, karrier:

Sokasodnak az ellenfelei, sőt áruló is van a környezetében, akit a saját erejével, illetve barátai és ismerősei támogatásával ártalmatlanná tehet. A munkahelyén változásra számíthat, még az is előfordulhat, hogy új felettese lesz, akivel jól kijön, vagy újabb feladattal bízzák meg, ami nemcsak támadásokat, hanem fantasztikus sikert is hoz. Találkozhat régi kollégákkal, akik olyan szomorú dolgokat mesélnek, hogy ön egy cseppet sem sírja vissza a korábbi munkahelyét. Tanulmányaiban is jó eredményeket érhet el, s ha külföldön kíván munkát vállalni, most tegye, mert ezáltal sokkal több pénzt kereshet, mint amennyit korábban erre az évre tervezett. Ingatlanügyletben nagy szerencséje lesz, örökség, jutalom vagy üzlettársi részesedés is kilátásban van.

Nők Lapja-asztrotippek:

• A jótékonykodást ebben az évben is folytassa!

• Ne felejtse el időben befizetni a csekkjeit, és tartsa be a határidőket, különben komoly bírságra számíthat!

• Lakása, otthona biztonságára fordítson nagyobb figyelmet, és kössön az értéktárgyaira biztosítást!

A legjobb napok: január 2., október 20., október 25.

A legnehezebb napok: július 10., szeptember 20., november 23.

SKORPIÓ – az egymásra találás éve

Szerelem, kapcsolatok:

Megkötheti élete legjobb szerződését akkor, amikor kimondja a boldogító igent. Csak arra ügyeljen, hogy az év elején ne vigye túlzásba a féltékenységet, és ne akarja partnerére erőltetni az akaratát, mert annak nem lesz jó vége! Tartsa kordában indulatait, mert kedvese szereti önt, de elviselhetetlennek fogja tartani azt a nyomást, amelyet gyakorol rá. Ha már házas, társa anyagilag nehéz helyzetbe kerül, amelyből az ön támogatásával sikerül kijutnia.

Egészség:

Előfordulhat, hogy régi betegség kiújul, s emiatt kórházi kezelésre van szüksége. Ám ebből az egészségi problémából hamar felépülhet, csak tartson be minden orvosi utasítást!

Pénz, karrier:

Egy ingatlanügylet olyan hatalmas összeget emészt fel, hogy csak kapkodja a fejét. Ráadásul többen azt hiszik, hogy ön egy fejőstehén; minél előbb világosítsa fel környezetét, hogy a vagyona nagyon is véges, különben olyan anyagi gondjai adódnak, amelyek miatt aludni sem fog tudni! Ráadásul a pénzéért sem fog minden kívánsága teljesülni, s olyan árut és szolgáltatást akarnak önre tukmálni, amelyben később nem lesz öröme. Ezért inkább tartsák kekeckedőnek, de ne engedje, hogy bármi szükségtelenre rábeszéljék! Gyermeke vagy egy nem mindennapi esemény miatt szintén nőnek a kiadásai. A munkahelyén sokan irigylik önt, ami növeli az energiaszintjét.

Nők Lapja-asztrotippek:

• Ne feledje a karma törvényét, miszerint éppen azt fogja visszakapni, ahogyan ön viselkedik másokkal!

• Külföldi utazást bátran tervezzen, jól fogja érezni magát!

• Régi kapcsolatot, amelyben hosszabb ideje mosolyszünet volt kettejük között, most felújíthat, és ismét egymásra találhatnak.

A legjobb napok: január 30., március 26., július 7.

A legnehezebb napok: december 23., 24., 25.

NYILAS – a változtatás éve

Szerelem, kapcsolatok:

Házasságában, élettársi kapcsolatában az év első hónapjaiban még sok lesz a feszültség, aminek nemcsak partnere, hanem ön is az oka. Mert ugyan ön alapvetően elfogadó és toleráns ember, de most minden ingerli, amit a társa tesz, és még azt is, ami korábban jó volt, amit korábban üdvösnek tartott, most ki nem állhatja. Ráadásul a titokzatos harmadik is nagy nyomást gyakorol kettejük kapcsolatára. Az anyagiak, a gyerek, az ezer szállal kötődés mind-mind nehezítik, hogy dönteni tudjon, végül a józan ész helyett az érzelmeire hallgat, és ezt a lehető legjobban teszi! Gyermeke érdekében változtatnia kell az életmódján, ami azonban ezúttal nem esik nehezére.

Egészség:

A stressz számtalan betegség előidézője lehet. A stressz egyik kiváltó oka önnél, hogy figyelmét és energiáit szétforgácsolja. Igyekezzen lazítani, ne fusson állandóan versenyt az idővel, mert ennek az egészsége láthatja kárát!

Pénz, karrier:

A munkában változásra készüljön, amelynek örülni fog, hiszen unja már a jelenlegi helyzetet, és tudja, hogy a dolgok nem folytathatók a régi kerékvágásban. Új ötletei lesznek, amelyek megvalósítására a sors lehetőséget kínál, és amelyekkel kereshet annyi pénzt, hogy ne csak a számláit tudja fizetni, hanem nagyobb beruházásra is sor kerülhessen. Talán pluszmunkát vállal, vagy új állás után néz, ahol nemcsak anyagilag jár jól, hanem olyan kapcsolatokra tehet szert, amelyek gyümölcsözővé válnak, és amelyek miatt sokan fogják önt irigyelni és csodálni. Sikeres ingatlanügylet miatt boldog lesz!

Nők Lapja-asztrotippek:

• Józan gondolkodásra van szükség, így nem fordulhat elő, hogy valamilyen guru, esetleg egy nem tiszta érzésű közösség hatása alá kerüljön.

• Az idei év a pályázatoké, amelyeken nyerhet, és ez fantasztikus lehetőséget hoz az életébe. Ne hagyja ki a lehetőségeket!

• Most kezdjen új vállalkozásba, mert sikeres lesz!

A legjobb napok: január 7., március 1., december 26.

A legnehezebb napok: február 29., május 4., november 28.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top