Horoszkóp

Nagy Stílus Horoszkóp

Kinek mi tetszik, és ebből 2008-ban mit tud megvalósítani?

Mindenkinek más a stílusa. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Van, aki a laza, „ledér” van, aki a sportos, és van, aki a hagyományos, kényelmes öltözködésért van odáig. Van, akinek a pasztellszínek, és van, akinek az élénk, kihívó színek tetszenek. Van, aki szolidan, „begombolkozva” érzi jól magát, és van, aki a mély delkotázsra esküszik.

Mind a 12 jegy más típus, így más stílust részesít előnyben. Ezen belül is egyéntől, kortól, hangulattól, anyagi helyzettől függően lehetnek eltérések, kicsit keveredhetnek is, de alapvetően meghatározható, hogy kinek mi tetszik.

 

KOS március 21- április 20:

A Kos szülöttek spontának, szenvedélyesek, közvetlenek és lelkesek. Semmi nem képes hosszútávon lekötni az érdeklődésüket. Ők igazi „sprinterek”: nagy energiát képesek hirtelen, és rövid ideig mozgósítani egy cél érdekében. Imádják a küzdelmet, a vitát és a kihívásokat. Ízlésükben, stílusukban is ez az energikusság érvényesül: szeretik a tüzes, lendületes, kihívó formákat, színeket. Az van rájuk hatással, ami valamitől feltűnő, kirívó. Ugyanakkor kedvelik a sportos, fiatalos stílust is. Ki nem állhatják a régimódi, szentimentális, lassú, langyos, „levendulaszagú” ruhákat, tárgyakat. Csak az vonzza őket, ami energiát sugároz, és ami a hódítási, megszerzési vágyat ébreszti fel bennük.

Akár férfi, akár nő a Kos, vadász, nomád, harcos vér „folyik” az ereikben. Szükségük van a kihívásokra, a megmérettetésre, a harcra, más különben elvesztik érdeklődésüket, és odébb állnak.

Megjelenésük, otthonuk, autóválasztásuk is ezt az életfelfogást tükrözi.

Kedvenc színeik: élénk, világos égőpiros, vérvörös, a tüzes színek.

Kedvenc virágaik: a sisakvirág, a vörös mák, a geránia, és az árnika.

Házuk, lakásuk: spontán, ötletszerűen berendezett lakás, „nomád sátor”-hatás, egyszerű építés és berendezés, inkább praktikus, mint esztétikus, kedvelt építőanyag: a fa, pl. gerendaház.

Kedvenc férfi viselet: farmer és póló, sport- vagy teniszcipő, pilótadzseki, fiatalos, erőteljes megjelenés.

Kedvenc női viselet: farmer, póló, teniszcipő, erőteljes színek: pl. vörös, fiatalos, kihívó megjelenés.

Kedvenc autómárkák: tuningolt sportautók, amelyeknél a teljesítmény fontosabb, mint a külső, és az elegáns olasz autók: tűzpiros Ferrari, Maserati, Lamborghini, BMW, és egyéb feltűnő versenyautók.

2008 év elején nem tud az ízlésük érvényesülni. Folyton ellenállásba, akadályokba ütközhetnek, ha valamin változtatni akarnak. Ezért jobb, ha tavaszra időzítik ezeket az „akciókat”. Akkor gyorsan át tudják vinni az akaratukat.

Nyár elején szintén nehéz lesz -főleg az otthonuk- szépítése. Célszerű nyár végére hagyni az átalakítást.

Ősszel párjuk, vagy társaik akadályozhatják őket az elképzeléseik megvalósításában. Ezért, ha nem akarnak vitát, akkor tél kezdetekor álljanak neki mindannak, amit akarnak.

 

 

BIKA április 21- május 20:

A Bika szülöttek kényelmesek, finom ízlésűek, nyugodtak, harmonikusak, és szeretetteljesek. Nagy bennük a birtoklási-, gyűjtögetési hajlam. Tárgyakat, embereket, fotókat, élményeket egyaránt gyűjtenek. Mindig vannak tartalékaik, akár pénzről, akár ételről, akár ötletekről van szó. Imádják kényeztetni önmagukat és szeretteiket. Mindig tudják, mivel lehet saját vagy a másik kedvében járni. Szeretik a nagy a lakomákat és a különleges eseményeket (színház, múzeum, utazás, vacsora), de ki nem állhatják a váratlan dolgokat. Nem tudnak, és nem szeretnek spontán reagálni. Szükségük van időre, hogy testüket, lelküket, otthonukat felöltöztessék az alkalomhoz illően. Nem viselik a sürgetettséget és a kapkodást.

Akár férfi, akár nő a Bika, földműves, gazdálkodó, földbirtokos hajlam lakozik bennük. Szükségük van nyugalomra, anyagi-, és érzelmi biztonságra, és békére, más különben frusztráltak, ingerültek lesznek.

Kedvenc színeik: a barna, a terrakotta, a korallszín, a halványzöld, és a föld színek.

Kedvenc virágaik: a gyöngyvirág, a gólyahír, a boglárka, a dália, a hortenzia, az oroszlánszáj.

Házuk, lakásuk: a falusi jellegű, szolid és egyszerű építés hívei, kedvelik az ülősarkot, a masszív fából készült fabútorokat, a kellemes hangulatú, barokkosan túlzsúfolt berendezést, az értékes bútorokat és dísztárgyakat. Vágyálmuk egy saját kertes ház.

Kedvenc férfi viselet: bőrből készült térdnadrág, divatossá vált, népviseletből származó darabok, pl. mellény, ing, vastag kötött kardigán, vastag talpú cipő, a kényelem és melegség a fő cél.

Kedvenc női viselet: nőies, de kényelmes ruhák, népviseletből átemelt ruhadarabok, természetes alapanyagok és színek, kötött holmik, kényelmes, lapos cipő.

Kedvenc autómárkák: szolid, megbízható járművek: Opel Kadett, Mercedes 220 diesel, ragaszkodnak a bevált autómárkákhoz (márkahűek).

2008 év eleje nehezen indul. Tele lesznek ötletekkel, tervekkel a Bikák, de rögtön akadályokba is ütköznek. Olyan valaki nem tetszése miatt akad el a dolog, aki „befolyásos”, és hatalmánál fogva képes leállítani az ügyet. Ezért jobb, ha májusra halasztják a kivitelezést.

Nyár elején az otthonuk szépítése válik aktuálissá. Ne nyújtsák hosszra a tervezgetést és kivitelezést. Vonják be a családjukat, és 2 hét alatt fejezzék be az átalakítást!

Ősszel a párjuk ötleteivel, „eszement” stílusával nem fognak egyetérteni, ami feszültséget okozhat közöttük. Ha kicsit húzzák az időt, akkor télre sikerül közös véleményt kialakítani, és mindenkinek tetsző kompromisszumot kötniük.

 

 

IKREK május 21- június 21:

Az Ikrek szülöttek optimisták, vidámak, könnyed, fiatalos stílusúak. Mindenkivel egyet tudnak érteni, nem kötődnek, nem ragaszkodnak semmihez és senkihez. Szeretik a lendületes, levegős, laza, tágas tereket. Ki nem állhatják, ha valaminek öreg szaga van. Elmenekülnek onnan, ahol merevséggel, sznobizmussal, korlátoltsággal találkoznak. Értetlenül állnak az olyan emberekkel szemben, akik tele vannak gyűlölettel vagy előítéletekkel. Számukra a szabadság, a kötetlenség és a beszéd prioritást élvez. Szívesen és sokat beszélnek, beszélgetnek. Ezért fontos, hogy az otthonukban, a munkahelyükön is legyen egy kávézós, teázós, beszélgetős sarok, ahol kényelmes, de könnyű székek, fotelek vannak. Fontosak a hírek is, ezért központi helyen van náluk a tévé, a telefon, és a számítógép.

Akár férfi, akár nő az Ikrek szülött, egy fajta kereskedő-, vándorló hajlam van bennük. Szükségük van mozgás szabadságra, nagy, szellős terekre. E nélkül megfulladnak, és inkább elillannak.

Kedvenc színeik: az élénksárga, a levegős világossárga, az égszínkék, a világosszürke, és a levegős színek.

Kedvenc virágaik: a margaréta, a harangvirág, a pázsitfűfélék, az „útközben szedett” virágok.

Házuk, lakásuk: a célszerű, funkcionális építés és berendezés hívei, „szereld magad” bútoráruházakból (pl. IKEA) vásárolnak szívesen, a semleges hangulat kedvelői, esetleg saját kezűleg ácsolnak bútorokat, a tárgyilagos, északi jellegű stílus áll közel hozzájuk, kedvelik a bérelt lakást, mert így könnyebb megváltoztatni a lakóhelyet.

Kedvenc férfi viselet: vasalást nem igénylő, könnyű ing és nadrág kevert, szintetikus anyagból, szandál, turista stílus.

Kedvenc női viselet: ingruha, kényelmes ruhadarabok, amik nem akadályozzák a mozgásban, olyan nadrág, amiben könnyen le tudnak ülni a földre, fűre is, lapos sarkú cipő.

Kedvenc autómárkák: praktikus, több funkciós járművek: VW Golf, VW Variant, Ford, kombi autók, egyterűek, szívesen vásárolnak használt autót.

2008 év legelején ne erőltessék az elképzelésüket a párjukra, mert ellenállásba fognak ütközni. Kicsit később több sikert érhetnek el.

Nyár elején elemükben lesznek, bárkit meggyőzhetnek, és bármit elérhetnek, amit szeretnének.

Ősszel kreativitásukkal oldhatnak meg nehéz helyzeteket

Év végére szárnyalni fog a fantáziájuk, amivel sok örömet szerezhetnek szeretteiknek. Engedjék szabadon az ihletet, mert csak így fog tudni érvényre jutni!

 

 

 

RÁK június 22- július 22:

A Rák szülöttek tisztelik a hagyományokat. Erősen kötődnek a szüleikhez, a szülői házhoz. Nehezen és későn szakadnak el. Végleg talán soha. Szentimentálisak, romantikusak, sokat és szeretettel nosztalgiáznak. Gyűjtik az emlékeket, az emléktárgyakat és fotókat. Stílusuk, öltözködésük, otthonuk is ezt a mentalitást tükrözi: puhaság, melegség, biztonság, szeretet, gondoskodás, stb. Fontosak számukra a családi kapcsolatok. Kevés embert tudnak szeretni (csak annyit, amennyit a két karjukkal át tudnak ölelni), de őket nagyon. Mindennél jobban szeretik szüleiket, a testvéreiket és a gyerekeiket. A „vér szava” nagyon erősen érvényesül az életükben. Ezért is őrzik, folytatják, és adják tovább a családi hagyományokat.

Akár férfi, akár nő az Rák szülött, egy matriarchális, vagy demokratikus életformát alakítanak ki, amelyben a béke és a család elsőbbsége szent és sérthetetlen.

Kedvenc színeik: az ezüst, a tojáshéjszín, az ibolyakék, a rózsaszín, és a pasztell árnyalatok, meg víz színek.

Kedvenc virágaik: a százszorszép, a tulipán, a tündérrózsa, a viola, a vadrózsa, és a mezei virágok.

Házuk, lakásuk: az otthonos sorházat kedvelik kis kerttel, a nem túlságosan értékes, de otthonos berendezést részesítik előnyben, sok virággal és növénnyel, otthonuk néha kissé kaotikus, rendezetlen, jelszavuk: olaszos otthon, kedvenc stílusuk: a biedermeier.

Kedvenc férfi viselet: az overall, a pulóver, a bebújós cipő.

Női viselet: az apró mintás „terhesruha”, bő vászonruha, boleró, és fehér balerinacipő.

Kedvenc autómárkák: fő szempont, hogy az autó belseje otthonos, kényelmes legyen, a teljesítmény nem olyan lényeges, fontos, hogy elférjen benne az egész család: VW Passat, Opel Record, és az egyterűek.

2008 elején nem tudják érvényre juttatni az ízlésüket, mert a párjuk sokkal erősebben fog tudni dominálni.

Tavasszal annál inkább átvehetik az irányítást bármiről is legyen szó.

Nyáron kiélhetik otthon szépítési ambícióikat. Fontos, hogy ne egyedül akarjanak mindent kivitelezni, hanem vonják be a családtagokat! Így közös élmény is lehet ebből, ami összébb kovácsolhatja a családot.

Év végén megint át kell engedniük a vezetést a párjuknak, nem jó, ha „két dudás van egy csárdában”!

 

 

OROSZLÁN július 23- augusztus 22:

Az Oroszlán szülöttek méltóságteljesek, nagyvonalúak, nagyzolók, nagyravágyóak, és büszkék. Nagyon igényesek önmagukkal és a környezetükkel szemben is. Ebben meglehetősen merevek is. Inkább sokkal többet fizetnek, de amit viselnek, az minőségi, exkluzív legyen. Utálják a konfekciót, a tömegcikkeket. Szeretik a kicsit feltűnő, értékesebb ékszereket, aranyozott tárgyakat. Ki kell, hogy emelkedjenek a többiek közül. Ezért mindig tudnak valami olyat kitalálni, ami nem átlagos. Otthonuk is ezt tükrözi. Érdekes, ha nem állnak jól anyagilag, akkor is képesek nívós, különleges környezetet teremteni egy-két egzotikus növénnyel, fényes díszpárnával, rojtos lámpaernyővel, stb. Jó ízlésük van, de néha túlzásokba esnek.

Akár férfi, akár nő az Oroszlán szülött, van bennük tartás, arisztokratikus büszkeség, ami erőt sugárzik, de hiteltelen, ha nincs mögötte érték. A „fogatlan” Oroszlánnál kevés nevetségesebb figura létezik. Ezért jelszavuk legyen: „a kevesebb sokszor több”!

Kedvenc színeik: az arany, a narancssárga, a Napkelte színei, és a fehér.

Kedvenc virágaik: a napraforgó, a kúpvirág, a rózsafélék, a tűzliliom.

Házuk, lakásuk: a hatásos, pompázatos berendezés hívei, luxuslakásban tudnak élni, nem a részletek a fontosak számukra, hanem az összhatás, a nagyvonalú, reprezentatív, esetenként hivalkodó, színpompás, kreatív berendezés jellemzi otthonukat.

Kedvenc férfi viselet: a szabadidős öltözködés, a bermuda, a feliratos, feltűnő póló, a mokaszin, a sportosan elegáns stílus, és elhagyhatatlan a márkás napszemüveg.

Kedvenc női viselet: az overall széles arany övvel, a bokacsizma, a nadrág és blézer elegáns, különleges színű, mintájú, vagy anyagú blúzzal.

Kedvenc autómárkák: reprezentatív, feltűnő, sportos autók, amit mindenki megbámul: Porsche, Jaguár, Rolls Royce.

2008 legelején lelkesek és vidámak lesznek az Oroszlánok, de kicsivel később a párjuk kritikája lelombozhatja őket. Nem sok értelme lenne vitatkozni, inkább hagyják rá a dolgot!

Nyáron elemükben lesznek. Ellentmondást nem tűrően fogják képviselni álláspontjukat. Olyan meggyőzőek, és lehengerlőek lesznek, hogy senki nem tud, és nem mer vitába szállni velük.

Ősszel az otthonuk szépítése, bővítése válik aktuálissá, amihez nem sok kedvük lesz. Jobb, ha szakembert bíznak meg a munkákkal, mert ha kedvtelenül állnak neki, akkor abból nem fog semmi jó kisülni!

Év végén megint a párjuk ízlése fog érvényesülni. Engedjék, mert így lesz meg az egyensúly!

SZŰZ augusztus 23- szeptember 22:

A Szűz szülöttek szerények, takarékosak, tervszerűek, gyakorlatiasak, logikusak, és precízek. Mindig figyelnek a részletekre. Gyakran el is vesznek bennük, ekkor válnak szőrszálhasogatóvá. Fontos számukra a higiénia, a tisztaság, az ápoltság. Az egészséges életmód elkötelezettjei. Vigyázniuk kell, hogy ne essenek túlzásokba. Nem egészséges se a tisztaság-, se a rendmánia.

Nem szeretik a laza erkölcsöket, a kihívó viselkedést, és a feltűnő öltözködést, sminket. Ők mindig szolidan, visszafogottan jelennek meg. Sokszor észre se lehet venni őket. Szeretnek „szürke eminenciások” maradni. Otthonuk és autóválasztásuk is ezt tükrözi: visszafogottság, konzervativizmus, és józanság.

Akár férfi, akár nő a Szűz szülött, fegyelem, következetes életvezetés jellemzi őket, ami nem enged meg semmi feleslegeset, semmi pazarlót és semmi lazaságot.

Kedvenc színeik: a homokszín, a világosbarna, a bézs, a szürke, a sárgászöld, és általában a visszafogott színek.

Kedvenc virágaik: a szegfű, az őszirózsa, az aszparágusz, a kalászok, a seprővirág, és az őszi kerti virágok.

Házuk, lakásuk: a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb lakásmegoldás célszerű berendezéssel, ragaszkodnak egyes, nem feltétlenül összeillő bútordarabokhoz, kedvelik az antik tárgyakat, esetenként saját maguk is restaurálnak, az összhatás időnként kicsinyes, stílustalan, a szobanövények is szolidak, igénytelenek, a részletek fontossága jellemzi otthonukat.

Kedvenc férfi viselet: strech-kordbársony nadrág, barna vagy bézs garbó, hasított bőr cipő, papucs, széldzseki.

Kedvenc női viselet: barna egyenes vonalú szoknya, nadrágkosztüm, lábkímélő szandál, az egészséges viseleten van a hangsúly.

Kedvenc autómárkák: takarékos, üzembiztos, több célra is alkalmas járművek, amelyek nem feltűnőek, és jól szerepeltek a technikai teszteken: Audi, VW Variant. Volvo.

2008 úgy indul, hogy valamit kéne az otthonukban szépíteni, javítani, de kedvük, vagy pénzük nincs rá a Szüzeknek. Ezért vagy halasszák későbbre, vagy bízzák egy családtagjukra az ügyet! Ez utóbbi esetben nem szabad később reklamálniuk!

Nyár végén elemükben lesznek, és saját maguk is meglepődnek, hogy milyen jól fogják érezni magukat, egy kis szépítkezéstől, néhány új ruhadarabtól.

Ősszel és év végén kérjék ki mások véleményét, mielőtt döntenek ízlés dolgában! Több véleményből alakíthatják ki a legjobbat.

 

 

 

MÉRLEG szeptember 23- október 22:

A Mérleg szülöttek szépek, harmonikusak, kifinomult ízlésűek, békések és szeretetteljesek. Fontosak számukra a baráti, szerelmi kapcsolatok. Nagyon rosszul viselik az egyedüllétet. Elveszettnek, és végtelenül magányosnak érzik magukat pár nélkül. Szeretnek szeretni, valakihez tartozni, valakit kényeztetni. Főzni, takarítani is szinte csak akkor van kedvük, ha valaki másnak a kedvéért tehetik.

Ízléses, esztétikus a megjelenésük. A különböző kiegészítők, ékszerek, és a sminkjük is mindig harmonizálnak egymással. Életük, életvezetésük fő vezérelve a harmónia. Ez tükröződik a külsejükön, az otthonukban és a kapcsolataikban is. Ki nem állhatják a vitákat, a provokációt, a gyűlölködést és a mások kárán szórakozó stílust.

Akár férfi, akár nő a Mérleg szülött, liberális, diplomatikus, semlegességre törekvő hajlamok dominálnak benne. Minden áron kerülik a konfliktusokat.

Kedvenc színeik: a világoskék, a szürkéskék, a galambszürke, a kékeszöld, a füstszürke, és a nyugodt színek.

Kedvenc virágaik: a kamélia, a liliom, a frézia, az illatos, és elegáns virágok.

Házuk, lakásuk: kedvelik a művészi hatású berendezést, néha túlságosan is esztétikus, hűvös berendezési elvet képviselik, a nem otthonos, hanem szép, kedvelt stílusuk: a szecesszió és az art deco, nem túlzsúfolt, inkább levegős összhatásra törekszenek.

Kedvenc férfi viselet: sötét kord-selyem nadrág, gyűröttnek ható vászonnadrág vagy vászonöltöny, hajba tűzött napszemüveg, művészi lazaság, de harmónia egyben.

Kedvenc női viselet: kínai selyem koktélruha, magas sarkú szandál, esztétikus, kifinomult ízlésvilágú megjelenés, amit hamarosan mindenki utánozni fog.

Kedvenc autómárkák: esztétikus, igényes kivitelű autók vonzzák, gyakran vesznek francia autót: Peugeot, Citroen, esetleg kabrió.

2008 év elején az otthonukat szeretnék szépítgetni, csinosítani, de a szűkös anyagi keret miatt lehangoltak lesznek. Ha tavaszra halasztják, akkor a kreativitásuk segíteni fog a megoldás megtalálásában.

Nyár elején egy külföldi baráttól, vagy külföldi út során olyan új ötletet szerezhetnek, ami jó hatással lesz testükre, lelkükre.

Ősszel elemükben lesznek. De később csökken az energiájuk, ezért érdemes ekkora időzíteni néhány kényeztető kezelést, masszázst, stb.

Év végén bátran kísérletezhetnek szokatlanabb színekkel, és stílusokkal. Az ünnepi dekoráció kapcsán is kipróbálhatnak új ötleteket!

 

 

SKORPIÓ október 23- november 21:

A Skorpió szülöttek merészek, szenvedélyesek, két végén égetik azt a bizonyos gyertyát. Nem tisztelik az etikettet, fittyet hánynak az erkölcsre. Szeretik provokálni a merev, prűd embereket. Ösztönösen lázadnak a tabuk ellen. Stílusuk kihívó, vonzódnak a kicsit romlott, bűnös, erkölcstelen dolgokhoz. Imádják az életet teljes egészében megélni. Szerintük ehhez hozzátartozik a nyomor, a szemét, a fekália is. Ők nem szemellenzősek, nem „dugják homokba a fejüket”, sőt igyekszenek felhívni a világ figyelmét az éhezésre, a környezetszennyezésre, stb.

Heves természetűek, akik nem ijednek meg a botrányoktól. Öltözködésük, sminkjük épp ezért gyakran megbotránkoztató, alvilági. Mozgásuk, beszéd stílusuk is polgárpukkasztó.

Akár férfi, akár nő a Skorpió szülött, anarchista, partizán, ellenterrorista, a fennálló rend ellen harcoló reformer lakozik bennük.

Kedvenc színeik: a gránátvörös, a méregzöld, a fekete-fehér, a lila, a kék és vörös, a kontrasztok, és az élénk színek.

Kedvenc virágjuk: az orchidea.

Házuk, lakásuk: olyan berendezés, amely tükrözi a tulajdonos sokszor megrögzött ideáljait, széles a skála a „szemétdomb”-modelltől kezdve egészen a tökéletességre törekvő, hűvös, zen-stílusú berendezésig, gyakran a hálószoba egy szentélyt, vagy egy piros lámpás kuplerájt másol.

Kedvenc férfi viselet: hasított bőr nadrág, ami szűk, és búja vágyakat gerjeszt, ujjatlan póló vagy necctrikó, bőrdzseki, divatos, sportos cipő, a lényeg, hogy sugározzon a férfi erő és potencia.

Kedvenc női viselet: fekete szűk, esetleg mini bőrszoknya, vörös harisnya, fehér leheletvékony blúz, ami sokat enged sejtetni, magas sarkú, bőrszíjakból álló szandál, bokalánc, minden, ami egy nőt vonzóvá, ellenállhatatlanná tesz.

Kedvenc autómárkák: nagy teljesítményű, összkerék-meghajtású terepjárók, vagy a csajozós, feltűnő autók: Landrover, Corvette, stb.

2008 elején nézeteltérés adódhat az otthonuk szépítése, bővítése kapcsán. Ne hagyják magukat rábeszélni semmire, ami nem tetszik! Húzzák kicsit az időt, mert még tavasz elején meglesz a megoldás!

Nyár elején párjukkal lehet vita ízlésbeli különbségek miatt. Szinte reménytelen, hogy meggyőzzék egymást. Ezért jobb elkerülni a veszekedést!

Ősszel elemükben lesznek a Skorpiók. Használják ki ezt az időt arra, hogy megvalósítsák mindazt, amit eddig halogattak!

Év végén megint az otthonuk lesz téma. Itt az ideje, hogy kompromisszumra jussanak!

 

 

NYILAS november 22- december 21:

A Nyilas szülöttek lelkesek, túlzóak, nagyvonalúak, pártatlanok, nemes lelkűek. Általában elmondható róluk, hogy liberálisak, magasan képzettek, intelligensek, gazdag szókincsűek. Gyakran hajlamosak „kinyilatkoztatni” az igazságot. Ilyenkor beképzeltek, kioktatóak, kenetteljesek és felsőbbrendűek, ami nem teszi őket népszerűvé. Ugyanakkor fejlett igazságérzetük van, toleránsak, és segítőkészek is.

Szeretik a távlatokat, a nagy tereket, a kilátást. Vonzódnak a misztikus hangulatú helyekhez és tárgyakhoz. Viszont ki nem állhatják a szűk, rossz levegőjű helyiségeket. Kerülik azokat az embereket és helyzeteket, ahol az előítéletek, és a kirekesztés érvényesül. Számukra fontos az emberi méltóság megőrzése minden körülmények között.

Akár férfi, akár nő a Nyilas szülött, egy fajta vallásos áhítat jellemzi őket. Gyakran irreálisan és idealisztikusan látják önmagukat, a környezetüket és a problémákat.

Kedvenc színeik: a bíborvörös, a királykék, a mély sárga, és a világító színek.

Kedvenc virágaik: a pünkösdi rózsa, a kardvirág, a gyermekláncfű, és a lótusz.

Házuk, lakásuk: imádják a nagy tereket, belsőépítész által egyénre szabottan, nagystílűen megtervezett lakásokat, újgazdag, nagyvilági stílus jellemző, nem feltétlenül saját lakás vagy ház, hiszen Nyilas-nagyságrendű (pl. 12 szobás villa) lakásokat bérelni is lehet.

Kedvenc férfi viselet: kockás ing, túlméretezett pulóver, élénk színű, lakkbőr bebújós cipő, nagyvilági stílus.

Kedvenc női viselet: nagymintás, kockás, virágos kosztüm vagy nadrágkosztüm, barátságos színek, utazós stílus.

Kedvenc autómárkák: minél nagyobb, annál jobb, nem baj, ha sokat fogyaszt: Cadillac, Range Rover, Chevrolet, stb.

2008 legelején elemükben lesznek a Nyilasok. Rengeteg energiájuk lesz. Használják jó célokra ezt a lendületet!

Tavasszal az újító szándék ad újabb ötleteket nekik. Lelkesedésük nem fog határokat ismerni. Nyugodtan vágjanak egészen szokatlan témákba!

Nyár elején párjukkal lehet összetűzésük. Nem érdemes vitatkozni, mert nem tudják meggyőzni egymást. Nyár derekára meg lehet a megoldás, ha nem kapkodnak.

Az év vége nagyon jól fog sikerülni, ha nem lesznek merevek, hanem lazán, rugalmasan állnak mindenhez!

 

 

BAK december 22- január 20:

A Bak szülöttek józanok, reálisak, kitartóak, céltudatosak, fegyelmezettek, önsanyargatóan spórolósak. Értékelik az összeszedettséget, a jól szervezettséget és a teljesítményt. Ki nem állhatják a lazaságot, a pazarlást, a kivagyiságot, és a fecsegést. Számukra fontos, hogy hasznosnak érezzék magukat. Nem bánják, ha sokat kell dolgozniuk. Meggyőződésük, hogy eredményt csak nagy teljesítmény árán, kitartóan és nagy nehézségeket leküzdve lehet elérni. Viszont abban tévednek, hogy az egész élet egy monoton, örömtelen robot. Feladatuk, hogy megtalálják az élet „boldogság morzsáit”. Hogy rájöjjenek, mennyi öröm és szépség van a hétköznapokban is. Megszépíthetik az életüket, ha a kávé illatában, a csésze formájában, vagy a mozdulatokban megtalálják a szépséget.

Akár férfi, akár nő a Bak szülött, szilárd normarendszer, szigorú hierarchia, „jog és rend” elvei szerint élnek.

Kedvenc színeik: a fekete, a sötétszürke, a sötétzöld, az antracit, az ólomszín, és általában a sötét színek.

Kedvenc virágaik: a havasi gyopár, az encián, a máriatövis, a dekoratív ágak.

Házuk, lakásuk: áttekinthető, hűvös, tárgyilagos, szolid berendezés hívei, nem különösen otthonos, inkább iroda-jellegű lakás jellemző, vagy szegényes és takarékos, vagy visszafogottan reprezentatív, de számukra fontos, hogy csak a saját tulajdonukban levő lakásban szeretnek lakni, a csempét és kőlapot, a polgári, rendezett összhatást kedvelik.

Kedvenc férfi viselet: munkaruházat, tartós, jó minőségű, rendezett stílus, fekete fűzős cipő.

Kedvenc női viselet: sötétkék egyenes vonalú szoknya, kék-fehér csíkos blúz, fekete zárt cipő, nővér modell.

Kedvenc autómárkák: praktikus, kis fogyasztású, szolid, strapabíró járműveket vesz: Toyota, Ford, Honda, stb.

2008 elején elemükben lesznek a Bakok. Természetesen visszafogottan, de jól fogják érezni magukat a bőrükben. Talán még egy kis kényeztetést is meg fognak engedni maguknak.

Tavasszal az otthonuk felújítása válik aktuálissá. Emiatt feszültek lesznek, mert nem akarnak annyit költeni, mint amennyit a szakember kér. Saját maguk is elvégezhetnek néhány apróbb, szaktudást nem igénylő munkát, de akkor szabadságot kell kivenniük. Gondolják át, hogy megéri-e!

Ősszel a munkahelyükön is vár rájuk egy kisebb átalakítás. Nem szeretik a változásokat, ezért ingerültek lehetnek.

Év végén megint jó passzban lesznek. Így kellemes hangulatban telnek az ünnepek.

 

VÍZÖNTŐ január 21- február 19:

A Vízöntő szülöttek modernek, szabadelvűek, újítóak, vagányak, és egyediek. Néha túl különcök, extravagánsak és polgárpukkasztóak. Szembe mennek minden régivel, hagyományossal, „jól beválttal”. Nem tisztelik a szokásokat. Szerintük haladni kell a korral, nem szabad leragadni az elavult nézeteknél és stílusoknál. Szükségük van szabadságra, de ezzel olykor nem csak élnek, hanem vissza is élnek. Semmi sem ejti zavarba őket.

Meg van mindenről a saját véleményük, ami elég merev. Nehéz őket meggyőzni. Individuális életvezetés jellemzi őket, ami nem törődik a társadalmi normákkal, és elvárásokkal. Öltözködésük, megjelenésük, mozgásuk és otthonuk is ezt tükrözi. Gyakran lebegnek körülöttük a ruhadarabok, otthonukban pedig a szabadelvűség érvényesül.

Akár férfi, akár nő a Vízöntő szülött, a „szabadság-egyenlőség-testvériség” jelszavát tűzik zászlajukra, és eszerint is élnek.

Kedvenc színeik: a jégkék, a világos kékeszöld, a vaku-szín: az égő magnézium színe, és a fémes vagy halvány színek.

Kedvenc virágaik: a szalmavirág, a fagyöngyág, a szokatlan virágok, amiket nem szokás adni, csokorba kötni.

Házuk, lakásuk: a műteremlakás a kedvencük, nagy belmagasságra, és sok fényre van szükségük, álmuk: egy ház egy hegy legtetején, ötletszerű berendezés, gyakran bizarr, extravagáns tárgyak, szokatlan vagy hipermodern stílus hívei.

Kedvenc férfi viselet: különleges, szórakozott professzor stílus, össze nem illő holmik: munkaoverall csokornyakkendővel, pilóta-overall, pettyes vagy csíkos minta, kosárlabdacipő.

Kedvenc női viselet: a kezeslábas, pettyes, fenékig érő póló, stóla, pelerin, hosszú gyöngysorok szokatlan anyagokból (pl. tészta, szárított növények, keksz, rovarok, stb.) magas szárú vászon cipő.

Kedvenc autómárkák: a különleges autók vonzzák, legyen hóbortos, de egyedi, olyan, amilyen másnak nincs, és nem is lehet: futurisztikus autók, egyedi tuningolás.

2008 elején elemükben lesznek a Vízöntők. A szokásosnál is őrültebb ötletekkel jönnek elő. Ne csodálkozzanak, ha nem mindenki fog lelkesedni az ötleteikért!

Tavasszal egy otthoni átalakítás vagy költözködés keverheti fel az indulatokat.

Nyáron vagy vitába szállnak a párjukkal, és „állóháború” alakul ki, vagy ráhagyják átmenetileg a dolgot, és visszatérnek rá egy jobb hangulatú pillanatban.

Év végén megint elemükben lesznek. Kicsit fogják vissza magukat, és legyenek tekintettel másokra is!

 

 
HALAK február 20- március 21:

A Halak szülöttek odaadóak, szeretetteljesek, segítőkészek, önfeláldozóak, és empatikusak. Nagyon fejlett intuíciós képességük van. Emiatt gyakran hóbortosnak, bolondnak tartják őket. Amennyiben hallgatnak a megérzéseikre, jó pár nehézséget elkerülhetnek. Igazi művész lelkek: bármilyen művészeti ágban megállják a helyüket. De különösen a vizuális csatornájuk működik jól. Akár festenek, akár fotóznak, olyasmit képesek láttatni, amit a többiek észre se vesznek.

Öltözködésük, otthonuk gyakran rendezetlen, mert önmagukkal keveset törődnek. Sokkal szívesebben fordulnak mások felé. Szívesen és sokat segítenek elesett, beteg, szerencsétlen embertársaikon.

Akár férfi, akár nő a Halak szülött, az emberségesség, és a jólétben élők számára kötelező jótékonykodás szellemében élnek.

Kedvenc színeik: a vízzöld, az algazöld, a rózsaszín, a világoslila, és halvány, áradó, vágyteli színek.

Kedvenc virágaik: a mimóza, a mák, a liliom.

Házuk, lakásuk: széles skálájú a stílusuk a „menekült”-modelltől kezdve (bolhapiacon és ócskásboltokban összeszedett bútordarabok) az Ezeregyéjszaka keleti álomvilágán át a „semmi lehelete”-modellig ( rizspapír falak, sáspadló, zen-stílusú tusrajzok), néha stílustalanul kaotikusak.

Kedvenc férfi viselet: lötyögő, bő ruhadarabok, póló, kerek, keret nélküli szemüveg, csuhaszerű szerzetesöltözék, szerzetes szandál.

Kedvenc női viselet: ringy-rongy divat, pántos szandál, elmosódott színek, batikolt, bő ruha.

Kedvenc autómárkák:romantikus, öreg autók iránt vonzódnak: Renault 5, Citroen.

2008 legelején nem sikerül az elképzeléseiket megvalósítaniuk. Ne csüggedjenek, mert születésnapjuk környékén sokkal jobb szériájuk lesz. Ekkor érdemes új ötleteket bedobni.

Nyár elején az otthonukban lehet egy kis felfordulás, ami megviselheti őket. Jobb, ha elutaznak, mert csak zavarják a munkát, ha idegesen akarnak besegíteni.

Év vége felé a munkahelyükön lehet kisebb átszervezés, ami kibillentheti őket a nyugalmukból. Amennyiben rugalmasan állnak a dologhoz, a végére kiderülhet, hogy jobb lesz az új felállás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top