nlc.hu
Horoszkóp
Nagy nyári utazós, bulizós horoszkóp – 2008

Nagy nyári utazós, bulizós horoszkóp – 2008

Nem mindegy, hogy ki hova és mikor utazik. Mind a 12 jegynek különböző a stílusa. Ha igazán jól akarjuk érezni magunkat, ha minél gyorsabban és teljesebben fel akarunk töltődni, akkor a számunkra legjobb időben és helyre érdemes utaznunk.

Az asztrológia segít, hogy mindannyian a legmegfelelőbb helyszínt és időpontot válasszuk idén nyáron.

 

Kos
Bika
Ikrek
Rák
Oroszlán
Szűz
Mérleg
Skorpió
Nyilas
Bak
Vízöntő
Halak

 

 

KOS (március 21. – április 20.):

KosA Kos szülöttek szeretik a forró, száraz tájat, a vulkanikus területeket és a száraz sztyeppéket (például lanzarote-i Tűz-hegyek). Kedvelik a nyarat, főleg amikor száraz forróság van. Imádnak ujjatlan pólóban, forrónadrágban és papucsban sétálni.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Sportolás (lövészet, vívás, ökölvívás, harcművészetek, squash, sprintelés – gyakorlatilag bármi, amiben meg lehet izzadni, de időben nem tart túl sokáig), vadászat, western- és háborús filmek, flipper, és minden kihívást jelentő játék, amelyet ők nagyon is komolyan vesznek.

Idén nyáron: Utazásra a legmegfelelőbb június utolsó két hete. De mértékletesen kellene enni-inni, sportolni, és a sebességre is oda kell figyelni, mert szélsőséges helyzetek adódhatnak! Július elején inkább rövidebb, kirándulós programot érdemes tervezni, főleg belföldre. Július végén figyelmetlenségből, kapkodásból adódhat kisebb baleset, ezért a Kosok legyenek fokozottan óvatosak! Augusztusban javasolt forró helyre utazni, vagy itthon a nap energiájával jól feltöltődni napozás közben. Ebből egész évre tartalékolhatnak!

 

BIKA (április 21. – május 20.):

BikaA Bika szülöttek szeretik a dombos zöld területeket, a völgyes, apró tavakkal tarkított tájakat, a szántóföldeket legelő tehéncsordákkal (például Svájc, Bajorország). A kellemes, egyenletes meleget kedvelik, amely mentes a szélsőségektől, például túl száraz, túl forró, túl esős stb.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Előnyben részesítik a nyugodt, de élvezetes programokat: opera, múzeum, falusi turizmus, gasztronómiai túra. A sportok közül a birkózás, a teke, a súlyemelés és a labdarúgás áll hozzá közel. A romantikára nagyon vevők, ezért imádják a lovas kocsikázós programokat is.

Idén nyáron: Júliusra érdemes tervezni az utazást. Különösen belföldön érezhetik jól magukat. Jó ötlet lehet egy hazai vízparti, rövidebb, pár napos kirándulás. Utazhatnak barátokkal, de az is lehet, hogy ott fognak barátokra szert tenni. Amennyiben mégis külföldet választják, tartózkodjanak a túlzásoktól: túl drága szállás, túl távoli célpont, túl sok program stb. Ha nem sikerül elutazniuk anyagi vagy időbeli korlátok miatt, akkor is összejöhet egy kellemes program augusztusban! Szép és olcsó helyet sikerül találniuk „váratlanul”…

 

IKREK (május 21. – június 21.):

Az Ikrek szülöttek a városi, nyüzsgő, élettel teli helyeket szeretik, ahol folyton történik velük valami új, valami izgalmas. Imádnak vezetni, utazni, őket ez nem fárasztja. A nyárban azt szeretik, hogy szabad levegőn lehetnek, különösen, ha mozog a levegő (enyhe szél).

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Kedvelik a városnézést, a kirándulást, a kerékpározást. Szeretnek fotózni, videózni. Szükségük van folyamatos ingerekre, információkra, ezért ők nyaralás közben is „tanulnak”. Ismerkednek az emberekkel, szokásokkal, kultúrával, helyi specialitásokkal.

Idén nyáron: Június végén rövidebb belföldi túrát érdemes tervezni. A „nagy” utazást célszerű július végére vagy augusztus elejére tenni. Ekkor minden csodásan és a lehető legjobban fog alakulni. Hatalmas élmények és rengeteg nagyszerű program vár az Ikrekre, akár még a szerelem is rájuk találhat a nyaralás során. Fontos, hogy a szokásos, vidám, laza stílusban álljanak mindenhez és mindenkihez. Vigyázzanak viszont, mert félreértések, zavaros helyzetek megkeseríthetik a kellemes nyarukat, ha nem törekszenek az őszinte, tiszta beszédre!

 

RÁK (június 22. – július 22.):

A Rák szülöttek szeretik a tengerpartot, a tavakat, folyókat és mindenféle tiszta élővizet. Az sem baj, ha mesterséges tó vagy medence van a közelben, csak víz legyen! Kedvelik a gazdag élővilágot, a sok zöldet, kevés hegy, lankás dombok is lehetnek. Imádják a nyarat, különösen a kissé nedves, enyhe, szélcsendes napokat.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Rajonganak a filmekért, különösen a romantikus, szerelmes családtörténetekért, életrajzi filmekért. Nem baj, ha sírni is lehet a filmen. A művészeti ágak közül kedvelik a festészetet, főleg az impresszionistákat szeretik. Kiállításra is szervezhetnek programot. Jó, ha ez a program egy csendes teázóban folytatódik, ahol halk zene szól, és félhomály van.

Idén nyáron: Idén jó, ha alaposan és részletesen megtervezik az útjukat. Gondoljanak mindenre előre: utazás-, szállásköltség, helyi programok, specialitások (például munkaszüneti napok), extra kiadások (például autópályadíj, idegenforgalmi adó, komp, múzeumi belépők stb.), nehogy meglepetés érje őket! Idén az egész július és az augusztus vége tűnik a legalkalmasabbnak a nyaralásra. Júliusban az erős napsütés ellen kell fokozottan védekezniük, míg augusztusban inkább a váratlan események tehetik próbára az idegzetüket. Legyenek rugalmasak és lazák! Ne engedjék, hogy bárki vagy bármi elrontsa a nyaralásukat!

 

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.):

Az Oroszlán szülöttek szeretik a meleg vagy forró, száraz területeket, az állandó napsütést. Inkább a sík tájat kedvelik, bár szívesen mennek hegyes, dombos helyre is, ha az eléggé felkapott. Vonzódnak a fővárosokhoz, és minden olyan helyhez, amely valaminek a középpontja. Imádják a lüktetést és az életet.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Számukra találták ki az ún. all inclusive utakat. Ez alá nem nagyon adják. Kivéve, ha olyasfajta élményben részesülhetnek, amelyben rajtuk kívül csak kevesen, és amelyről sokáig mesélhetnek a többieknek. Ettől függetlenül is vonzzák az egzotikus tájak. Természetesen sportok közül is csak az exkluzívak jöhetnek szóba: golf, tenisz, szörfözés, autóversenyzés, síelés.

Idén nyáron: Idén június közepére vagy július végére, augusztus elejére érdemes időzíteniük a nyaralást. Egész nyáron apró bosszúságok „rongálhatják” a hangulatukat, ha hagyják. Emelkedjenek ezeken felül, és ne engedjék, hogy csip-csup ügyek vagy kötekedő ügyintézők felbosszantsák! Figyeljenek arra is, hogy bár napimádók, nem árt a mértékletesség ezen a téren! Érdemes a fejüket és a bőrüket is megfelelően védeni. Kortól függetlenül az Oroszlánoknak a szívükre is vigyázniuk kell (átvitt értelemben és a szó szoros értelmében is)!

 

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.):

A Szűz szülöttek szeretik a rendezett, tiszta városokat kiskertekkel, a hegyek és síkságok váltakozását, amennyiben az szépen megművelt területekkel, gabonamezőkkel van tele. Kedvelik a szolid, városhoz közeli üdülőövezeteket, horgásztavakat, amelyek mentesek a hivalkodó épületektől.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: A filmek közül szeretik a dokumentumfilmeket, az oktató- és a történelmi filmeket is. A sportok közül a sífutást, a műkorcsolyázást, a műlovaglást kedvelik a legjobban.

Mivel nagyon tudnak spórolni, nem fontos otthonról elmenniük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Ha mégis kimozdulnak, olyan utazást érdemes szervezniük, amely kapcsolatos a kultúrával vagy a történelemmel. Fontos szempont, hogy a nyaralás hasznos, takarékos és egészséges is legyen.

Idén nyáron: Bár a Szüzek szeretnek előre tervezni, idén váratlanul és szerencsésen az „ölükbe hullhat” valami nagyon kedvező nyaralási lehetőség. Amennyiben rugalmasak tudnak lenni, élhetnek az adandó alkalommal. Így rendhagyó módon sok előkészület nélkül is fantasztikus nyaruk lehet! A július tűnik a legkedvezőbb időszaknak, bár az augusztus sem rossz. A nyár utolsó hónapjában a napsütés ellen fokozottan kell védeniük magukat!

 

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.):

A Mérleg szülöttek szeretik a vadregényes természetet, a dús növényzetet és a kastélyok parkjait szökőkutakkal. Kedvelik a nyarat, ha szép, nem túl meleg az idő, ha kicsit párás, enyhe, szélsőségektől mentes. Imádnak a természetben lenni, különösen, ha a levegő virágillattal teli.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: A Mérlegek imádnak utazni: ínyencutazás étteremkalauzzal, romantikus vacsora reneszánsz kastélyokban stb. Úti cél lehet még valami művészetekkel kapcsolatos téma (például „költészet a középkori Európában”, „orgonazenei körutazás”, „Vivaldi a franciák szerint” vagy „freskók Dél-Európában körutazás”). Rajonganak a festészetért is, különösen az olasz reneszánszért, mint például Tintoretto, Botticelli. Ilyen témájú kiállításra is érdemes menniük.

Idén nyáron: Utazásra a június közepe vagy az augusztus eleje a legalkalmasabb. Egész nyáron vigyázniuk kell, mert hivatalos, adminisztratív ügyek okozhatnak kisebb-nagyobb bosszúságokat. Amennyiben tehetik, bízzák szakemberre vagy egy precíz családtagra az ilyen ügyek megszervezését! A gondos előkészítés ellenére is problémájuk adódhat az idővel kapcsolatosan. Ne hagyják, hogy ilyesmi elrontsa a nyaralásukat! Nyugodtan hallgassanak a megérzéseikre, ugyanis ez lesz most a legjobb tanácsadójuk!

 

SKORPIÓ (október 23. – november 21.):

A Skorpió szülöttek szeretik a termálvizeket, a magas hegyi tavakat és a krátertavakat is. Vonzódnak a dzsungelszerű, sűrű, lápos-mocsaras vidékekhez. A nyarat akkor kedvelik, ha párás, esős, zivataros az idő. Imádják a forróságot, ha az nem száraz, hanem záporokkal tarkított.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: A Skorpiók nem félnek a tapasztalatoktól, még ha fájnak is. Egyfajta „kamikaze”-életet élnek: a „mindent vagy semmit” elvet követik életük minden területén. Emiatt nekik való az összes veszélyes extrém sport és nyaralás, a túlélőtúrák, a stoppolásos közlekedés, egy kirándulás egy tűzhányó tetejére. A sportok közül a kedvenceik a jégkorong, a rögbi, a maratoni futás és a harcművészetek. Táncok közül a sztriptíz és a flamenco igazán testhezálló számukra.

Idén nyáron: Ezen a nyáron arra kellene vigyázniuk, hogy lehetőleg ne vigyenek semmit túlzásba. Bár ez szinte lehetetlen a számukra, mégis tanácsos lenne a mértékletesség erényét gyakorolniuk. Különben régi csapdákba eshetnek, mint már korábban. Akkor járnak a legjobban, ha döntéseiket az időre bízzák, és engedik, hogy eldőljenek „maguktól”. Utazásra a július és az augusztus egyaránt megfelelő. Érdemes olyan helyre utazniuk, ahol már jártak korábban. Meglepő lesz, hogy mennyivel más, több élményt ad az a hely!

 

NYILAS (november 22. – december 21.):

A Nyilas szülöttek szeretik a nagy, szabad tereket, a panorámát, az óriási kukorica-, repce- vagy napraforgótáblákat. Imádják a grandiózus, lenyűgöző tájakat: Himalája, Grand Canyon, óceánok stb. Kedvelik a nyarat, amennyiben nem unalmas, nem egyforma az időjárás, hanem változékony, változatos.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Szeretik a filozofálást, az előadásokat, a sportot, a Wagner-operákat, a musicalt és a monumentális filmeket: Ben-Hur, Mózes, Passió stb. Kedvenc közlekedési eszközük a ló és a repülő. Nyaralni is szeretnek. Ilyenkor is a nagyvonalúság jellemzi őket. Törekszenek rá, hogy „nagy durranás” legyen, máskülönben nem képesek jól érezni magukat. Például világ körüli út, körutazások, „minél messzebbre, annál jobb”, déltengerek, Grand Canyon, Niagara-vízesés stb. Sportok közül kedvelik a távolugrást, a diszkoszvetést, a gerelyhajítást, az íjászatot, a lovaglást, a tízpróbát és a golfot. Ezeket űzni és nézni is szeretik.

Idén nyáron: Amennyiben júniusban utaznak, vigyázzanak, mert bonyodalmak adódhatnak vezetőkkel, elvekkel és érthetetlen szabályokkal kapcsolatosan. Semmi értelme vitába szállniuk! Jobban teszik, ha kitérnek az ilyen helyzetek elől! Az augusztus viszont nagyon kedvező időszaknak tűnik, különösen külföldi utazásra. Ha belföldön maradnának, akkor érdemes kulturális, vallási, művészeti célpontot keresniük.

 

BAK (december 22. – január 20.):

A Bak szülöttek szeretik a magashegységeket, a sziklákat, a barlangokat, a fjordokat, a gleccsereket, a tűlevelű erdőket és az északi, hideg, kihalt tájakat. Nem igazán kedvelik a nyarat. Jobban szeretik, ha hűvös, nedves, tartósan esős az időjárás.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: A Bakok kedvenc időtöltései a múzeumlátogatás, a kamarazenei koncertek, az ásványok gyűjtése és rendszerezése, a hegymászás, a munka és a rendrakás. Jellemükből kiindulva sejthető, hogy ők tették sportággá a maratoni futást. Kedvelik még a sífutást, a 3000 méteres akadályfutást és a biatlont. Ezeket előszeretettel űzik, de szívesen nézik is. A művészetek közül közel állnak hozzájuk a szobrászat, fametszés, az ikebana, a zen művészet, a kalligráfia és az iparművészet. Nyaralni nem nagyon szeretnek, mert úgy érzik, az időpocsékolás, pénzszórás. Jobb, ha rövidebb kirándulást vagy túrát szerveznek valami közeli helyre.

Idén nyáron: Június végén érdemes hazai víz közelébe utazniuk pár napra. Ez a kikapcsolódás valóban feltölti őket. Júliusban külföldi útjuk során nehézségekbe ütközhetnek, ezért jobb lenne augusztus végére időzíteni az utazást. Egész nyáron az idő lesz a legkomolyabb gátló tényező. Így az sem baj, ha a nyaralás őszre csúszik át!

 

 

 

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.):

A Vízöntő szülöttek szeretik a szokatlan, különleges tájakat, például a gejzíreket. Vonzódnak az erodált homokkőalakzatokhoz. Akkor kedvelik a nyarat, ha hirtelen időjárás-változások tarkítják: heves záporok, zivatarok, villámlás, jégeső, erős szél.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Szeretik a műrepülést, a sárkányrepülést, a tűzijátékot, az álarcosbálokat, az elektronikus játékokat, a számítógépet, a videojátékokat, az asszociatív szójátékokat és a betűrejtvényeket is. Nemcsak szellemileg, de fizikailag is mozgékonyak, ezért kedvelik a sportokat is. Kedvenceik a tollaslabda, kosárlabda, ejtőernyős ugrás, sportrepülés, rúdugrás, síugrás, toronyugrás. Nyaralni különleges helyre vagy különleges módon szeretnek menni. Például mountain bike-kal a Mont Blanc-ra, vitorlázórepülővel a Balaton körül. Lehet célpont a spiekeroogi madárrezervátum vagy a velencei karnevál stb.

Idén nyáron: Utazásra alkalmas a június közepe, a július vége és az augusztus eleje. Egész nyáron tartózkodniuk kell a túlzásoktól. Sok galiba adódhat abból, ha túl nagy költségekbe verik magukat, vagy ha túl sok barátot akarnak meghívni, vagy ha túlszervezik a nyaralást. Idén nyáron a spontán dolgok sülhetnek el a legjobban! Fontos, hogy sokat legyenek szabad levegőn, és minél kötetlenebb programokat találjanak ki maguknak. Ezzel töltődhetnek fel a leghatékonyabban!

 

HALAK (február 20. – március 21.):

A Halak szülöttek szeretik a szigeteket, az óceánt, a víz alatti tájat, a tavas vidékeket. A nyarat akkor kedvelik, ha változékony az időjárás, párás a levegő és gyakran szemerkél az eső.

Kedvenc szabadidős tevékenységeik: Vizuális típusúak, ezért a filmek világában igazán otthon érzik magukat. Szinte minden filmet szeretnek, kivéve azokat, amelyek túl durvák és erőszakosak. Filmet nemcsak nézni, de készíteni is szeretnek. A sportok közül a vízi sportokat kedvelik. Különösen a vízilabdát, az úszást, a vízibalettet és a vízigimnasztikát. Nyaraláskor is szeretnek egyfajta „álomvilágban” élni, ezért az ún. meditatív utazások valók nekik. Például Sai Baba ashramjába, egyedül, vagy kettesben egy lakatlan szigetre. A művészetek általában mind testhezállók nekik, főleg a költészet, az impresszionista akvarellfestészetet, absztrakt játék a színekkel, zen tusrajz.

Idén nyáron: Utazásra alkalmas a június vége, a július eleje és az augusztus vége. Mindegy, hogy belföldre vagy külföldre utaznak, arra kell csak figyelniük, hogy „álmodozásuk”, szétszórtságuk miatt ne hagyjanak otthon vagy az út során ne veszítsenek el semmi fontosat! Idén nyáron nagyon szerencsés „szériában” lesznek, ezért komoly baj nem adódhat. De ne éljenek vissza a szerencséjükkel!

Horoszkóp.lap.hu »
Asztrologia.lap.hu »
Nyár.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top