nlc.hu
Horoszkóp
Izing Klára: Szemben a sorssal

Izing Klára: Szemben a sorssal

Vannak olyan emberek, akik úgy érzik, az életükben semmi sem sikerül. Bármibe kezdenek, minden balul sül el. A horoszkóp vizsgálatakor aztán kiderül, ez általában azért történik, mert teljesen eltérő dolgot tesznek, mint ami az életfeladatuk lenne.

Asztrológusok erre azt mondják: ők azok, akik szembemennek a saját sorsukkal.

 

Éppen ilyen volt Zsuzsa, aki negyvenéves korában keresett fel, és vallatta a csillagokat sikertelen életének okáról. Négy felsőfokú nyelvvizsgával, három diplomával a zsebében az élete csődtömeg volt. Nem talált a képzettségének megfelelő munkát, többször volt állás nélkül, rendszerint alulfizették, hónapról hónapra élt, teljesen egyedül.

Önbizalom a porban

A horoszkóp szerint Zsuzsa életének feladata a tanulás, a tudás továbbadása, de sohasem elöl állva – például a katedrán –, hanem a háttérben maradva. Például ez volt az oka annak, hogy hiába volt kitűnő tanuló, az iskolai versenyeken mindig akadt egy tanár, aki megakadályozta, hogy első legyen. A gimnáziumi osztályfőnöke akkor taposta önbizalmát a porba, amikor a színjátszó kör legtehetségesebb tagjaként a színművészeti főiskolára akart jelentkezni. Úgy megalázta, hogy a lány utána évekig küszködött a bulimiával. Amikor tanári állást kapott, a diákok között akadtak olyanok, akik miatt gyalázatos helyzetbe került, és elmenekült.

 

A horoszkópja alapján azt tanácsoltam, a legjobb lenne, ha a tudást magántanulóknak adná át, méghozzá idegen országban, akár a tengerentúlon, és jól tenné, ha elkezdené a vallások tanulmányozását is. Zsuzsa közölte, nem érdeklik a vallások, és ugyan egyetlen rokona sem él már, kizárt, hogy itt hagyja az országot. Ráadásul se kapcsolata, se pénze nincs arra, hogy a tengerentúlra jusson.

Ha önként nem megy

Aztán néhány hónap után Zsuzsa, akinek az élete teljesen összeomlott, ismét jelentkezett. Nemcsak munkanélküli lett, hanem a lakása nagy része elektromos tűz martalékává vált, majd kiderült, olyan alattomos betegség támadta meg, amely a fogait tönkretette, és ezek megcsináltatásához kölcsönt kellett felvennie. Zsuzsa megsemmisülten közölte, ő sem lát már más megoldást, mint amit a csillagok üzentek: elmenni innen, jó messzire. Amikor ezt elfogadta, akkor kapta a sorstól az új esélyt az életfeladata teljesítéséhez.

A titok nyitja

– Zsuzsa barátnője állást kapott New Jersey-ben, és néhány nap múlva telefonált, Zsuzsa számára is lenne egy magyar családnál munka, amire Zsuzsa gondolkodás nélkül igent mondott.

– A családban imádták Zsuzsát, ők hozták össze azzal az özvegy, háromgyermekes férfival, akihez feleségül ment.

– Zsuzsa – férje és családja kívánságára – felvette a zsidó vallást, vezeti a háztartást, tanítja a családban a gyerekeket, olykor férjének is segít az üzletben.

– Zsuzsát leginkább vallási és az országot elhagyó kérdések izgatták, amelyet a csillagokból kiolvastunk, de a miértre a választ csak a család múltjában való kutatás, a féltve őrzött titok kiderülése adta meg. Zsuzsa nagyanyja és egy zsidó családból származó fiú szenvedélyesen szerették egymást, amit Zsuzsa DÉDszülei tiltottak. Amikor a nagymama várandós lett, azonnal feleségül adták egy henteshez, és egy távoli faluba költöztették őket. Zsuzsa vér szerinti nagyapja eltűnt, soha többé nem hallottak róla.

 

– Miután Zsuzsa ezt megtudta, kutatni kezdett a nagyapja után, akinek a nyomára furcsa módon egy New Jersey-i temetőben bukkant. Közben megtalálta családjának egy újabb ágát, a vér szerinti nagypapa gyermekeit és unokáit, akik elképesztő módon ugyanabban a városrészben laktak, ahol ő és a férje.

– Zsuzsa jó kapcsolatot ápol az újonnan megtalált rokonokkal, és nemcsak férje, hanem nagyapja famíliájának gyerek tagjait is tanítja.

Zsuzsa az ötvenedik életévéhez közeledve valósítja meg életfeladatát: a megszerzett tudást a háttérben állva adja át a családtagoknak. Azóta úgy érzi, az életében egyszerűen minden rendben megy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top