Horoszkóp

Nagy őszi egészséghoroszkóp

Az idei őszön az egészségi állapotunkat nagyban befolyásolja a Szaturnusz és az Uránusz között létrejövő nehéz fényszögkapcsolat, amely eltérően hat minden állatövi jegyre. Ezért olyan tanácsokat adunk, amelyek megfogadásával fizikailag és lelkileg is csúcsformában lehetnek.

Kos (III. 21. – IV. 20.)


Az idei őszön sokkal több stressz éri, mint korábban, ez az oka annak, hogy a munkájában olyan változások történnek, amelyek miatt olykor szinte mindene fáj, és előfordul, hogy nehezen jön álom a szemére.

Egészséges ajánlat: A legjobb kikapcsolódás az ábrándozás, egy kis semmittevés. Ha teheti, vegyen ki két hét szabadságot, és utazzon el, kapcsolja ki a mobilját, ne törődjön senkivel. Alkalmazza a színterápiát, és vegye körbe magát lilával, ami megnyugtat, és hozzásegíti a pihentető alváshoz.

Bika (IV. 21. – V. 20.)

Az idei őszön érzékeny testtája a füle, ezért nem árt, ha jobban vigyáz rá, és a hűvösebb időben sapkát vesz. De előfordulhat, hogy nem is a füle fáj, hanem esetleg egy rossz fog, vagy mandulagyulladás az oka, amely a fülbe sugározza a fájdalmat. Ezért érdemes lenne most a fogait is átvizsgáltatni.

Egészséges ajánlat: Étkezésnél térjen át az állati zsírokról a növényi zsírsavakra (szójatermékek, babfélék, kukorica, olíva, avokádó, magvak)! Ezek ugyanis speciális szöveti hormonokat aktiválhatnak, amelyek gyulladást gátló hatással bírnak. A B-vitaminok, valamint a szójában előforduló kolin erősítik a fül idegsejtjeinek védőrétegét.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Sokféle ismert és ismeretlen vírus készül ön ellen a támadásra. Szervezete az idei őszön erős, ám egy felső légúti gyulladás ledöntheti a lábáról. Ezt a betegséget ne keverje össze az influenzával, mert ugyan a tünetek hasonlóak – láz, végtagfájdalom, orrfolyás, köhögés, rekedtség, borzongás, fáradtság -, de mégsem ugyanaz a kettő!

Egészséges ajánlat: A lédús gyümölcsök – mint a grépfrút, narancs, citrom, bogyós gyümölcsök, alma – pótolják az izzadás miatti folyadékvesztést, és megfelelő tápanyagot visznek be a szervezetbe. A C-vitamin pedig a legbiztosabb védelmet nyújtja a fertőzésekkel szemben.

Rák (VI. 22. – VII. 22.)

Az idei őszön jó formában lesz, hiszen több olyan dolog sikerül az életében, amiről korábban csak álmodozott. Viszont előfordulhat, hogy többször fájdul meg a szeme, esetleg a látása nem tökéletes. Közben arra is rá kell jönnie, hogy rosszul ítélt meg valakit, és a véleményén változtatnia kell.

Egészséges ajánlat: Pislogjon gyakrabban, mint ahogy szükségesnek érzi, ugyanis ez a szemgolyó benedvesítésének természetes módja. A lecsukott szemhéjat váltakozva nedvesítse meleg és hideg vízzel, mert ez javítja a szem körüli erek keringését, és csökkenti a vér pangását.

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

Az idei ősz nyugodtabb körülmények között zajlik. Partnerével a kapcsolata nyugvópontra kerül, a családi életében ugyan nagy változásokra van kilátás, de ezek örvendetesek, amelyek miatt lelkileg és testileg is kiegyensúlyozottnak érzi magát. Olykor azonban fáradtabb lesz, amit a testben felhalmozódott salakanyagok okozhatnak.

Egészséges ajánlat: Tartson méregtelenítő kúrát, a testmozgás, a váltakozó hideg-meleg zuhanyozás és a váráramlást serkentő élelmiszerek (hagyma, fokhagyma, paprika) fogyasztása ajánlott. Járjon hetente masszázsra, amely felfrissíti, és támogatja a salakanyagok gyors kiürülését a szervezetből.

Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)

Az idei őszön emésztési zavarok léphetnek fel, ezért rendkívüli módon figyelni kell a helyes táplálkozásra. Amúgy is érzékeny szerve a gyomra, és a nagyobb felelősséggel, nagyobb lehetőséggel, a változásokkal járó izgalom most mind ide húzódhat. Ezért kerülnie kell az élvezeti szerek túlzott fogyasztását, amelyek károsíthatják a gyomor és belek nyálkahártyáit.

Egészséges ajánlat: Számoljon, vagyis minden egyes falatot, amit elfogyaszt, harmincszor rágjon meg. Ennyi időt kellene szánnia az evésre, ahelyett, hogy sietve bekapkodná, vagy éppenséggel olvasna evés közben! A kamilla, a rozmaring és a citromfű segít a gyomorbántalmat előidéző feszültség oldásában.

Mérleg (IX. 24. – X. 22.)

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezhet a lumbágó, vagy más néven derékzsába. Aminek oka lehet a huzat, a nedvesség, az alacsony hőmérséklet, amely az ágyéki izomzatot éri, vagy pedig egy hirtelen rossz mozdulat, és az, hogy valaki előtt nem kíván meghajolni.

Egészséges ajánlat: Melegpakolások, meleg vagy forró fürdők kiváló hatásúak. Az étrendjén szerepeljen a spenót, a brokkoli és más sötétzöld színű főzelékféle, mert ez pótolja a szervezetben a magnéziumot, ami a háti izomzat ellazulásához szükséges.

Skorpió (X. 23. – XI. 22.)

Az idei őszön reumatikus jellegű bántalmak adódhatnak, ami arra utal, hogy ön egy kissé túlhajtotta magát, és a sors most pihenésre, egy kis megállásra, önmaga kényeztetésére akarja kényszeríteni. És az étrendjén is változtatni kellene, hiszen a természetgyógyászat a reumát a mérgek kötőszöveti lerakódására vezeti vissza.

Egészséges ajánlat: Az ízületek legideálisabb sportja az úszás, helyes váltogatni egymással a mellúszást és a hátúszást. Közben a test szinte teljes izomzatát megmozgatja, és az ízületek ellazulnak. Javasolt a húsról való lemondás, mert olyan vegyületek vannak benne, amelyek előidézhetik a gyulladást.

Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)

Az idei őszön nagy feladatok várják, olyan lehetőséget sodor útjába az élet, amely nem nevezhető mindennapinak. Ez az öröm mellett kisebbfajta szorongást válthat ki önből: hogyan fog teljesíteni, hogyan fog megfelelni. Remekül, csak adjon meg mindent a testnek, amit kíván!

Egészség ajánlat: Bármilyen sport enyhíti a szorongást, különösen az egyenletes tempójú séta, ha eléri a percenkénti 100-as pulzusszámot. Párologtasson levendulaaromát, ami szintén nyugtató hatással bír.

Bak (XII. 22. – I. 20.)

Az idei őszön fitt formában lesz, jól bírja a terhelést, immunrendszere is ellenáll a vírusok támadásának. Talán egy enyhébb lefolyású nátha jelentkezhet, tüsszentési inger, szipákolás, amit saját maga is kezelni tud, és amit az okozhat, hogy ön a hidegben túlságosan könnyűen, lazán öltözködik.

Egészséges ajánlat: Nagyobb mennyiségű folyadékfogyasztás – legjobb a gyógytea – feloldja a légutakban lévő váladékot. Ne bújjon ilyenkor hideg ágyba, és a fűtőtestre tegyen nedves törölközőt, amivel a levegőt párásíthatja.

Vízöntő (I. 21. – II. 18.)

Előfordulhat, hogy az idei őszön át kell esnie végre azon a vizsgálaton, amely már jó ideje esedékes, hogy végre fény derüljön arra, mi okozza a problémáját. Előfordulhatnak bőrkiütések, amelyek azt jelzik, hogy ön sebezhetetlennek kíván látszani, páncéllal veszi körül magát, mert szuperérzékeny, és könnyen meg lehet bántani.

Egészséges ajánlat: Táplálkozásában szerepeljen a karalábé, amely serkenti a sejtanyagcserét, erősíti a bőrt, javítja a sejtlégzést, ráadásul hangulatjavító is. Meditáljon! A lehetőségek közül válassza a transzcendentális meditációt, amely egy mantra vég nélküli ismétlése. (Mantra lehet akár hang, akár szó, akár képzelt szöveg, vagy ima.)

Halak (II. 19. – III. 20.)

Fáradtság, kimerültség, aluszékonyság, időjárási változásokra érzékenység, koncentrációs zavarok, hideg végtagok – ezek jellemzik az idei őszön. Mindez alacsony vérnyomásra utal. Ebből az következik, hogy ön valakivel nem kíván kapcsolatba lépni, inkább távolról elkerüli. Miközben éppen arra lenne szükség, hogy szembenézzen vele, és tisztázza a helyzetet.

Egészséges ajánlat: Jógázzon, mert ez oldja a feszültséget, a görcsöt, és a belső szervek vérátáramlása is javul. Javasolt az étkezéseknél a jódozott só használata, mert a benne lévő jódot nyomelemként használja fel a pajzsmirigy, az anyagcserét fokozó hormon termeléséhez.

Még több az e heti Nők Lapjából:

Eszenyi Enikő: Zsűrizés életre-halálra! »
D. Tóth Kriszta: Együtt – jégveremben »
Spermaháború, avagy harc a nőért »
Szüreti divat Tamással »
Veled is megtörténhet, hogy kirúgnak! »
Szávay Ágnes: Világelső leszek! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top