Horoszkóp

Érzékeny pontok – horoszkóp

A 12 zodiákus mindegyikének megvan a maga érzékeny területe. Mindannyian máshol hajlamosak a megbetegedésre.

Most, a hideg beköszöntével, a tél küszöbén fontos tudnunk, hogy mire vigyázzunk a legjobban. Természetesen az ésszerűség azt diktálja, hogy öltözzünk melegen. A végtagjaink és a fejünk melegen tartása nélkülözhetetlen, ha nem akarunk megbetegedni. Vannak olyan típusok, akik nem érzik a hideget, vagy azt gondolják, hogy ők nem érzékenyek a téli nyavalyákra. Lehet, hogy igazuk van. Főleg, amíg fiatalok, nem okoz gondot egy hidegebb, szelesebb nap, de ez idővel változhat. Jobb megelőzni a bajt, sőt könnyebb elejét venni, mint utólag kúrálni magunkat.

Lássuk, hogy kinek melyik testrészére érdemes fokozottan ügyelnie.

KOS (március 21. április 20.)

Érzékeny testrészek: fej, arc, orr, szem, fül, felső fogsor.

Betegséghajlam: gyulladások, fejfájás, fogfájás, fülfájás.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Kos szülöttek türelmetlenek, ezért nem fordítanak gondot a meleg öltözködésre. Kapkodva, sietősen indulnak el. Sokszor kiizzadva lépnek ki az utcára, emiatt könnyen megfáznak, főleg, ha fúj a szél. Jó lenne, ha sapkát hordanának. Mivel a fülük az egyik legérzékenyebb testrészük, olyan sapkát hordjanak, amely védi a fülüket is.

Az is érdekes, hogy életünk első hat éve a Kos jegyében telik. Ezért afféle gyerekbetegség a középfülgyulladás. Különösen a Kos szülötteket kínozza ez meg. Gyakran magas lázzal és éles fájdalommal jár, de többnyire nem dönti le őket a lábukról hosszú időre. Ez is jellemző a Kosokra: ha nincsenek rosszul, nem képesek ágyban maradni. Szerencsére a fülfájást kinövik, és ritka, hogy felnőttkorban ez gondot okozzon.

 

BIKA (április 21. május 20.)

Érzékeny testrészek: alsó fogsor, nyak, garat, gége, hangszálak, mandula.

Betegséghajlam: a torok megbetegedései, hangszálgyulladás.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Bika szülöttek gondosak, ezért nagy gondot fordítanak az öltözködésre. Szerencsére szívesen hordanak sálat. Ez kötelező számukra, még akkor is, ha nincs nagyon hideg. Rendkívül sokat adnak a külsejükre, így biztos, hogy a sál harmonizál a kabátjukkal, a cipőjükkel, a kesztyűjükkel stb. Ez nem baj. A lényeg, hogy védjék a torkukat, de ne csak kívülről, vagyis vigyázzanak, hogy ne igyanak semmi hideget. Csak szoba-hőmérsékletű vagy melegebb italt fogyasszanak! Emiatt nem szabad télen a táskájukban magukkal vitt üdítőt vagy vizet inniuk. Ez csak akkor javasolt, ha termoszba teszik. Nagyon csinos, kis űrtartalmú termoszokat lehet kapni. Arra is ügyeljenek, hogy a teát ne igyák sok cukorral vagy mézzel, mert hízásra hajlamosak.

 

IKREK (május 21. június 21.)

Érzékeny testrészek: vállak, karok, légcső, felső tüdőlebeny.

Érzékeny pontok horoszkópBetegséghajlam: tüdőgyulladás, hurutos köhögés, bronchitis, légcsőhurut.

Védekezés: Mivel az Ikrek szülöttek nyugtalanok, folyton izegnek-mozognak, az egyik tipikus tünetük a szűnni nem akaró köhögés, amikor a légutak állandó izgalomban vannak. Gyakran kapnak el cseppfertőzéssel terjedő felső légúti betegségeket, ezért kellő távolságot célszerű tartaniuk beszélgetés közben. A tüsszentést nem szabad elfojtani, hanem zsebkendőbe illik, ill. télvíz idején kell megtenni. Ezenkívül az Ikreknek vigyázniuk kell magukra csúszós időben. Különösen a kulcscsontjuk és a karjuk törhet el könnyen. Tanácsos lassabban, nagyobb odafigyeléssel közlekedniük. Vigyázzanak a járművekről való fel- és leszállásnál! Ne telefonáljanak közben! A szórt figyelem az egyik legnagyobb ellenségük.

 

RÁK (június 22. július 22.)

Érzékeny testrészek: mell, gyomor, bordák, könyök.

Betegséghajlam: gyomorfekély, hányás, ízületi fájdalmak.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Rák szülöttek nagyon érzékenyek. Nagyon gyorsan szomatizálják a gondjaikat, vagyis ha valaki megsérti őket, akár másnapra képesek megbetegedni. Emellett hipochonderek, gyakran beképzelnek maguknak tüneteket. Az biztos, hogy a gyomruk a legérzékenyebb testrészük. Ide „gyűjtik” mindazt a feszültséget, amelyet nem képesek feldolgozni. Szó szerint nem képesek megemészteni, ezért fokozottan ügyeljenek arra, hogy minden ételt alaposan rágjanak meg! Sose egyenek akkor, ha szomorúak, sírnak, ill. idegesek, mert lenyelik a bánatot, és garantált, hogy belebetegszenek. Az ízületeikre is vigyázniuk kell. Öltözzenek melegen! Reumatikus tünetek jelentkezése esetén menjenek orvoshoz, és kezdjenek valamilyen kúrába! A meleg teák a leghatásosabb kúrák számukra.

 

OROSZLÁN (július 23. augusztus 22.)

Érzékeny testrészek: szív, hát, gerinc, csigolyák.

Betegséghajlam: heveny láz, szívbántalmak, mellhártyagyulladás.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: Az Oroszlánoknak a szívükre kell leginkább vigyázniuk. Szinte mindent a szívükre vesznek, szó szerint és átvitt értelemben is. Főleg, ha nem ismerik el őket, ha a büszkeségükben valaki megsérti őket. Ellenőriztessék rendszeresen a vérnyomásukat és a szívritmusukat! Szövődményként előfordulhat átmeneti szívritmuszavar vagy szívizomgyulladás. Fontos még, hogy erősítsék a hátizmaikat, mert ha a gerinc körüli izmok eléggé erősek, akkor kisebb az esélye a gerincsérülésnek. Ettől függetlenül figyeljenek a testtartásukra! Minden esetben őrizzék meg a tartásukat! Ne menjenek bele olyan kompromisszumba, amely megalázó, ill. méltatlan, mert ennek biztosan súlyos következménye lesz rájuk nézve. Pl. gerincsérv, gerincvelő-gyulladás.

 

SZŰZ (augusztus 23. szeptember 22.)

Érzékeny testrészek: has, köldök, ujjak, bélrendszer.

Betegséghajlam: ideges gyomorpanaszok, hasmenés.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A legnagyobb gond a Szűz szülötteknél, ha összevissza esznek. Ügyeljenek arra, hogy mennyit és mit esznek. Legyenek óvatosak a csípős, fűszeres ételekkel, ha először esznek belőle, akkor csak kis mennyiséget próbáljanak ki. Ezenkívül ügyeljenek az ételek hőfokára is. Nem kedvező a túl forró vagy a túl hideg étel, ital sem, főleg, ha forró ételhez jéghideg üdítőt isznak. Ezenkívül a kezükre, az ujjaikra vigyázzanak. Hordjanak puha, meleg kesztyűt. A hógolyózás nem nekik való. Ha mégis rászánják magukat, akkor vízálló, ún. overallkesztyűben tegyék, máskülönben megfázhatnak az ízületeik, ez pedig iszonyú fájdalommal járhat. Ha pedig egyszer megtörténik, akkor utána rendszeressé válhat, kivéve, ha vigyáznak magukra.

 

MÉRLEG (szeptember 23. október 22.)

Érzékeny testrészek: vesék, húgyszervek, medencecsont, deréktájék, bőr.

Betegséghajlam: vesekő, vesemedence-gyulladás, derékfájás, ekcéma, cukorbaj.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Mérleg szülöttek legérzékenyebb testrésze a vese. Bármi feszültség, bánat vagy tartós stressz éri, a veséi jeleznek legelőször, illetve a dereka. Ha fáj a dereka, akkor azonnal kapcsoljon „kímélő üzemmódba”. Emellett mindig védje ezt a területet! Hordjon olyan nadrágot és felsőt, amelyből nem lóg ki a dereka, ezenkívül ne szégyelljen külön kendőt, pulóvert kötni a derekára. Továbbá tartózkodjon a cukros ételektől és italoktól, inkább fogyasszon gyümölcsöt, akár szárítva. Arra is ügyeljen, hogy ne kenjen mindenféle divatos krémet, sminket magára. A bőre egy idő után rosszul fog reagálni, ha folyton más kozmetikumot használ. Igyekezzen természetes alapanyagú készítményeket használni.

 

SKORPIÓ (október 23. – november 21.)

Érzékeny testrészek: nemi szervek, hormonháztartás, hólyag, vakbél, lép.

Betegséghajlam: felfázás, menstruációs zavarok, impotencia, vérmérgezés.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Skorpió szülöttek semmiben sem átlagosak. Pl. ha megbetegszenek, akkor egyszerre több tünetet „produkálnak”, és az orvosok a legsúlyosabb betegségre gyanakszanak. Ezt csak addig csinálják, amíg meg nem unják a sok vizsgálatot. Bármikor képesek regenerálódni, és meggyógyulni. Főnixmadárként támadnak fel. De vigyázniuk kell az altestükre. Ne üljenek hideg helyre. Rendszeresen végezzenek méregtelenítést, egy vagy három napig csak frissen facsart gyümölcslevet és teákat igyanak. Üljenek szódabikarbónás fürdőbe. A nők figyeljék a menstruációs ciklusukat, és ha rendellenességet észlelnek, azonnal menjenek orvoshoz! A férfiak vizeléskor a prosztata állapotára utaló jeleket kell hogy figyeljék.

 

NYILAS (november 22. december 21.)

Érzékeny testrészek: csípő, fenék, comb, máj.

Betegséghajlam: isiász, trombózis, elzsírosodás, elhízás, májgyulladás.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Nyilas szülötteknek mindenféle túlzástól tartózkodniuk kell. Inkább többször keveset egyenek, mint hatalmas lakomát tartsanak. Nagyon vigyázzanak, hogy mennyi cukrot és zsírt visznek be a szervezetükbe. Sok nyers gyümölcsöt és zöldséget egyenek, és minél több rostos ételt, mert ez segíti az emésztést, ill. a kiürítést. Ugyanis az okozza a gondot, ha test elkezd raktározni. Emellett mozogjanak rendszeresen. Bármilyen sport megfelelő, amely segít a bevitt energiát elégetni, ledolgozni. Azért vigyázzanak a mozdulataikra, ebben se essenek túlzásba! Ne terheljék túl magukat! Egy rossz mozdulattól könnyen megsérülhetnek. Itt is tanácsos a helyes mértéket megtalálni. Rendszeresen kevesebb mozgás jobb, mint ritkán sok.

 

BAK (december 22. január 20.)

Érzékeny testrészek: térd, inak, csontok, csukló.

Betegséghajlam: porckorongsérv, reuma, köszvény, psoriasis, meghűlés.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Bak szülöttek tartózkodjanak a hidegtől. Minden testrészüket védjék a hidegtől. Közben tegyenek meg mindent, hogy a keringés a végtagokban is megfelelő legyen. Ne dohányozzanak, viszont mozogjanak rendszeresen, de sport közben vigyázzanak a térdükre és a csuklójukra. Ha van védőruházat, akkor hordják. Ezenkívül igyanak sok folyadékot, és kenjék a bőrüket zsírosító-hidratáló krémmel. Főleg a hideg, téli időben van szüksége a bőrnek a védelemre, és a vitaminok, ill. a víz visszapótlására. Igyekezzenek illat- és tartósítószer-mentes krémet használni. Közben egyenek olajos magvakat, amelyek gazdagok zsírban oldódó vitaminokban. Ha fáj valamijük, ne tűrjék, hanem menjenek orvoshoz! Nem kell együtt élni a fájdalommal!

 

VÍZÖNTŐ (január 21. február 19.)

Érzékeny testrészek: alsó lábszár, sípcsont, boka.

Betegség hajlam: visszértágulás, ínhüvelygyulladás, gyenge látás.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Vízöntő szülöttek idegrendszere rosszul tűri a stresszt, a sürgetettséget, a tartós terhelést. Muszáj eleget pihenniük, aludniuk. Este ne igyanak koffeintartalmú italt, és alkoholt se! Az elalvás legyen szertartás. A fények, a hangok halkuljanak el, legyen csend és béke a környezetükben. Ezenkívül kíméljék a lábukat, ha leülnek, polcolják fel. Minél kevesebbet lógatják, annál jobb! Emellett megfelelő mozgással, sporttal gondoskodjanak a jó keringésről. Kezdhetik a reggelt térd- és bokakörzéssel. A szemüket rendszeresen vizsgáltassák meg, akár van szemüvegük, akár nincs. Védhetik a látóidegeket vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Pl. az áfonya gazdag ilyenekben. És ne feledkezzenek meg a szemtornáról, ezzel erősíthetik a szemmozgató izmokat.

 

HALAK (február 20. március 21.)

Érzékeny testrészek: lábfej, lábujjak, talp, nyirokrendszer.

Betegség hajlam: fertőzések, szenvedélybetegségek, ízületek elsavasodása.

Érzékeny pontok horoszkópVédekezés: A Halak szülötteknek a legfontosabb, hogy a lábukat védjék a kihűléstől. Télen különösen fontos, hogy mindig meleg és száraz legyen a cipőjük. Ha átázik, akkor minél előbb cseréljék le, vagy bújjanak ki belőle, és szárítsák meg, máskülönben nagyon betegek lesznek. Ezenkívül csak ritkán igyanak alkoholt! Könnyen a rabjává válhatnak, főleg, ha fáradtak vagy szomorúak. Arra is ügyelniük kell, hogy elég erős legyen az immunrendszerük. Csak így képesek megvédeni magukat a fertőzésekkel szemben. A lehető legtermészetesebb módon tegyék ellenállóvá a szervezetüket. Ne szedjenek szintetikus vitaminokat! Inkább fogyasszanak sok nyers gyümölcsöt, zöldséget vagy immunerősítő teákat. Pl. Echinacea, azaz kasvirág.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top