Horoszkóp

Mit hoz a Fém Tigris éve?

A kínai holdkalendárium szerint most (február 14.) kezdődik a Fém Tigris (Geng Yin) éve. Mire számíthatnak a kínai zodiákus jegyek szülöttei? Most megtudhatod!

Kínai horoszkóp

A kínai asztrológia ugyancsak tizenkét jegyet vesz alapul, de ezek nem egy-egy harminc-harmincegy napos időszakra vonatkoznak, nem addig vannak érvényben, amíg a Nap egy-egy állatövi jegyben vándorol (mint a nyugati asztrológia Kostól Halakig tartó zodiákusa), hanem éveket rendel a kínai állatöv képviselőihez.

Az tehát, hogy kinek milyen éve következik, nagyban függ a kínai horoszkóp tizenkét állatjegyének alaptulajdonságaitól, másfelől attól, hogy illeszkednek ezek a tulajdonságok a Fém Tigris által uralt év jellemzőihez. Ezek együttműködése, harmóniája, avagy ellentétes irányultságai szabják meg, hogy ki milyennek találja majd a most következő időszakot a hivatása, családi élete, párkapcsolata, érzelmi vagy akár spirituális élményei szempontjából.

Lássuk tehát sorban a jegyeket! Érdemes megtudni előbb születési évünkből adódóan, hogy melyik jegyhez tartozunk.

 

 

 

 

 

 

Patkány
Patkány
Bivaly
Bivaly
Tigris
Tigris

 

Nyúl
Nyúl

 

Sárkány
Sárkány
Kígyó
Kígyó
Ló
Kecske
Kecske
Majom
Majom
Kakas
Kakas
Kutya
Kutya
Disznó
Disznó

 

Patkány

2010 lehet, hogy nem lesz könnyű év a Patkányoknak, gyakran tapasztalhatnak ebben az évben érzelmi vagy anyagi feszültséget. Fontos lehet a számukra, hogy megszabaduljanak a forgatagból, kivonják magukat a nyüzsgésből, miközben minden arra késztetheti őket, hogy az állandó elfoglaltság mókuskerekében pörögjenek. Elképzelhető, hogy olykor nehéznek tűnik megtartaniuk a munkájukban az örömöt, ezt megelőzhetik azzal, ha tudatosan nem számítanak sokra idén a karrierjük előrehaladásában, hivatásukban, érvényesülésükben. Kétszer is meg kell gondolniuk, mielőtt bármilyen új lehetőséget annak feltűntekor máris megragadnának, s belevetnék magukat az új kihívásba. Még az is lehet, hogy ellenségük támad, és rossz hírüket kelti a hátuk mögött. Ha szeretik a problémákat, a kihívást – mert meg lehet oldani őket –, akkor 2010 jó év a számukra.

A Patkányoknak szükségük van arra, hogy akár anyagilag is értékeljék a teljesítményüket és elért eredményeiket. Ez elvileg azt jelentené, hogy minél keményebben dolgoznak, annál többet fognak keresni. Vigyázniuk kell arra, nehogy túlterheljék, kizsigereljék magukat, igyekezniük kell egyensúlyt találni. Addig azonban, amíg keményen eleget tesznek a feladataiknak, ugyanakkor azokat megfontoltan és biztosan végzik, nem kell aggódniuk az állásuk miatt, stabilnak tekinthetik helyzetüket. Azok az emberek, akik értékelik a munkájukat, és támogatják őket, április és október között jelenhetnek meg. Egyébként szintén április vagy esetleg augusztus lehet a megfelelő idő egy egyedülálló Patkány szülöttnek, hogy megismerkedjen valakivel, akivel szerelmi kapcsolata is kialakulhat. Akiknek azonban már van társuk, azoknak nem lesz gördülékeny a párkapcsolatuk fenntartása (vagy a továbbfejlődés benne). A családi harmónia is sérülhet, ha nem képesek az érzelmeiket kontrollálni.

Az érzelmek, talán a harag állhat a hátterében azoknak a váratlan egészségügyi problémáknak is, amelyek esetleg ebben az évben megjelennek. A korábban már említett munkahelyi nyomás miatt is érdemes különös figyelmet fordítaniuk az egészségükre. Már csak ezért is szükséges időnként kiereszteni, lazítani, pihenni, különösen május táján, ha megengedhetik éppen akkor maguknak. Ha lehetőségük adódik utazni, ragadják meg, de ne feledjék alaposan megtervezni az útjukat minél részletesebben, mert ez biztosítja majd számukra útközben a kényelmet, hogy csak a tájban kelljen gyönyörködniük.

 

Bivaly

2010 a Bivalyok éberségpróbájának ideje lesz, ám mégis az mondható, hogy nem lesz nehéz évük. A fegyelem, az összpontosítás és az összeszedettség képességének elsajátítása, megtanulása vagy megerősítése nagyon fontos lesz a számukra ebben az évben. Alapvetően több jó hír jut el hozzájuk, mint rossz. Vigyázniuk kell, nehogy munka közben baleset érje őket, különösen akkor, ha veszélyes környezetben dolgoznak. Ha veszélyről nincs szó, akkor olyan döntési helyzetek elé állítják őket, amelyekben a helyzet gyors megítélése segíthet csak. Ha nehézségekkel találkoznak, nyugodtan forduljanak tanácsért valakihez a környezetükben. A most induló év arra is alkalmas lesz, hogy megmutassák a tehetségüket másoknak. Ameddig tevékenyek és lelkesek a munkájukban, valaki értékelni fogja őket. Lehet, hogy ez előléptetéssel is járhat, vagy új, jobb munkahelyet is találhatnak idén maguknak. Ez a kommunikációs készségükön múlik majd. Ugyanakkor kockázatos is lehet a váltás. Valami, ami a megítélésüket, a másokkal való kapcsolatukat jellemzi, megváltozik idén, és ez befolyásolni fogja a karrierjüket az év második felében. Az elszánt és értelmes Bivalyoknak kedvez ez az év, akik mindenáron keresztül tudják vinni akaratukat, és el tudják érni a kitűzött célt. Nem kedvez azonban a makacs vagy önelégült, netán túlzottan érzelmes Bivaly szülötteknek.

Akik egyedülállók, azok idén társra találhatnak, ehhez azonban többet kellene társaságba járniuk. Különösen a férfiaknak van arra esélyük, hogy miközben keresik az igazit, váratlanul felfedezik őket közvetlen környezetükben. Akik nem egyedül élnek, azoknak a párkapcsolata rendezett lesz, sőt még jobban elmélyülhet, erősebbé válhat a kapcsolatuk. A nők nagyobb szerencsére számíthatnak e téren a férfiaknál, akár meg is házasodhatnak. Családos nőknek azonban kihívást hozhat az év a gyereknevelés, a férjük, a munkájuk terén egyaránt. A Bivalyok egyedül érezhetik magukat, amikor nincs jelen a társuk, ilyenkor nagy érzelmi szélsőségeket tapasztalhatnak. Ebben az évben az egészségük kapcsán nem kell számítaniuk problémákra, de ha valaki már beteg egy ideje, még sokáig tarthat a felgyógyulása. Ha lehet, kerüljék beteg emberek vagy temetők meglátogatását, ez sem lenne rájuk jó hatással. Amikor gyengének, fáradtnak érzik magukat, amilyen hamar csak lehet, szánjanak időt az alapos pihenésre. Anyagi téren is figyelniük kell arra, nehogy túlköltekezzenek.

 

Tigris

2010 a Tigrisek saját éve, azt gondolnánk, hogy ezért életük szinte minden területén fellendülést, előrelépést tapasztalhatnak. Ez még sincs így. A kínaiak azt mondják, egy hegyen nem élhet két tigris, hasonlóképpen, ahogy csak egy királya lehet egy népnek. Két Tigris – a szülött és az év – találkozása biztos harcot eredményez, mert a Tigrisek kegyetlenül és szinte állandóan küzdenek a hatalomért. Ha törekednek, akkor nem hibáznak, nehogy alulmaradjanak, de azért a barátok, a párkapcsolat, az anyagiak, a munka terén emiatt biztos, hogy a nem legsikeresebb évnek fogják majd ítélni a Tigrisek 2010-et. Azért sem, mert a Tigris és a fém elem együttese sem szerencsés. Mindenképpen többletenergiát kell fektetniük napi tevékenységeik korábbi szintű elvégzésébe. Ez idővel egészségügyi problémákat is okozhat, különösen akkor, ha nem szakítanak időt a pihenésre, erőik összegyűjtésére. Igyekezzenek eleget aludni, figyeljenek oda az egészséges táplálkozásra, és végezzenek valamilyen testi-lelki-szellemi feltöltődést nyújtó gyakorlatot, ez nagyon fontos lehet ebben az évben.

A karrier alakulása lehet a fő kérdés idén az életükben. Ha jó kapcsolatokat ápolnak, akkor az ő segítségükkel még előre is juthatnak. Ha nem így van, akkor épp ellenkezőleg, rosszabb pozícióba is kerülhetnek, mint korábban. A nők számára a párkapcsolatuk is kihívást hozhat, lehet, hogy partnerüknek lesznek nehézségei a munkahelyükön. A Tigrisek kapcsolatai alapvetően küzdelmesek lesznek idén. Még ha van is társuk, az idei év nem kedvez a kapcsolat elmélyítésének. Az egyedülálló férfiak nehezen találnak partnerre ebben az évben, kicsit nagyobb eséllyel reménykedhetnek egy új kapcsolatban a nők. Összességében: ha valakinek van partnere, törekedjen megtartani, ha nincs, akkor türelmesnek kell lennie a várakozás során.

 

Nyúl

A Nyulak gyorsak, mozgékonyak, trükkösek és mindig éberek, ezért képesek túlélni a Tigris uralmát. A Fém Tigris évében ugyanakkor a fém elem hozhat nehézséget a Nyulaknak. Nagy előrelépést nem feltétlenül hoz 2010, de a lehetőségét sem érdemes kizárni. Az anyagiak terén szerencsésebb évre számíthatnak, azon kevés szülött közé tartoznak az állatövi jegyek között idén, akik bátran vállalkozhatnak is. Ugyanakkor ne kockáztassanak, és ne számítsanak arra, hogy anyagi vagy energiabefektetésük rövid időn belül meghozza a maga nagy hasznát. Kellő bölcsességgel a Nyulak észrevehetik azt a pillanatot, amikor gyorsan kell lépniük. Ez különösen igaz a hivatásukra, amúgy is ez lesz az egyik fő kérdés ebben az évben. A Nyulak is igyekezzenek jó viszonyt ápolni kollégáikkal, nehogy ellenség támadjon most környezetükben. Az intelligenciájukra építsenek inkább, mintsem a bátorságukra. Kövessék a szabályokat, igyekezzenek betartani azokat, mert a külső rend megtartása segíti a belső rendet is. Ha a belső harmóniájuk megvan, akkor nem kell nehézségeket hozó kihívásokra számítaniuk sem a munkájukban, sem a kapcsolataikban. Egészségük miatt nem kell aggódniuk, várhatóan nem betegednek meg, de óvatosnak kell lenniük, s kerülniük kell a kimerültséget. Most különösen vigyázzanak a sebességhatárok betartására vezetés közben, erre a területre végképp vonatkozik a szabálykövetés fontossága, nehogy váratlan balesetük adódjon. A nők a szerelemben valamivel szerencsésebbek lesznek, mint a férfiak. Ha egyedülállók, akkor most társra találhatnak, s a meglévő kapcsolatok is elmélyülhetnek. A férfiaknak ez az év a versengésről és a félreértésekről szólhat. Az segíthet, ha figyelmet fordítanak a másokban keltett érzésekre, és megpróbálnak olvasni is mások gondolataiban. Röviden: figyeljenek jobban másokra! Ha nem teszik, az lerombolhatja kapcsolataikat, még a partnerükkel is szakításra kerülhet sor.

 

Sárkány

Amikor a Tigris és a Sárkány találkozik, kölcsönösen tiszteletben tartják egymást. Ez azt jelenti, hogy nem lesz rossz éve a Sárkány szülötteknek 2010, de nem is számíthatnak jelentős fejleményekre, fejlődésre, előrelépésre a különböző életterületeken. Átlagos évük lesz, amelynek során rutinosan végezzék munkájukat, és figyeljenek arra, hogy esetleges óvatlanságuk vagy a nyugalomból fakadó felelőtlenségük miatt ne rombolják le elért eredményeiket. Azért arra lehetőségük adódhat, hogy megmutassák képességeiket, értékeiket, ez hozhat haladást például a munkahelyükön. Mivel kimagasló teljesítményt képesek nyújtani, ez mások figyelmének fókuszába állíthatja őket, a jó megítélésük pedig hosszú távon pozitív eredményeket hozhat.

Ha a Sárkányoknak vannak gyermekeik, figyeljenek arra, hogy töltsenek több időt velük, hogy megtalálják a kellő egyensúlyt a munkájuk, az elfoglaltságaik és a társukkal és a gyermekekkel való együttlétek között. A Sárkányok érzelmi élete megjósolhatatlan és kifürkészhetetlen. A szerelmi kapcsolataik bizonytalanok lehetnek. Ha még mindig egyedülállók, akkor szükségük lesz némi türelemre, hogy megjöjjön az igazi. A nők új, bontakozó ismeretségükben legyenek óvatosak, nehogy megsértsék a férfiak büszkeségét, méltóságát. Akiknek van párkapcsolatuk, idén igyekezzenek uralkodni esetleg hevesebb vérmérsékletükön. A házasok is vigyázzanak, hogy ne gerjesszenek vitát, és ne is menjenek bele veszekedésbe.

Ha a munkájuk miatt utazniuk kell, akkor figyeljenek a biztonságukra, mert ezzel elkerülhetik az esetleges baleseteket. A nők keressék fel idén legalább egyszer az orvosukat egy alapos kivizsgálás miatt. Vigyázzanak idősebb hozzátartozóikra!

 

Kígyó

A Kígyóknak 2010 nem a béke és boldogság éve lesz. A Kígyó és a Tigris nem harcol szemtől szemben, de azért nem is jönnek ki túl jól egymással. A Kígyók egész évben kerüljék a feszült helyzeteket, a vitákat, különösen akkor kell uralkodniuk magukon, amikor rosszul mennek a dolgok. Ellenkező esetben könnyen elveszíthetnek barátokat, partnereket, üzleti kapcsolatokat és lehetőségeket, márpedig az utóbbiak fontosak lehetnek, mert a Kígyók idén több időt töltenek munkával, mint korábban. Kétszer is meg kell fontolniuk azonban minden döntést, nem szabad engedni, hogy az esetleges ellenfelek a Kígyók hibáiból gyártsanak érveket ellenük, amelyek később egyébként figyelemmel elkerülhető viták forrásává válhatnak. Igyekezzenek betartani a társadalmi, közösségi törvényeket és szabályokat, hogy ne is legyen esély arra, hogy bírósági ügyek bontakozhassanak ki. Jó hír viszont a Kígyóknak, hogy az anyagiak terén gyarapodást tapasztalhatnak. Ezt csak az esetleg szegényes kommunikációs készségek és a jó kapcsolatok hiánya hiúsíthatja meg. Többletbevételre pedig szükségük lesz, mert elképzelhető, hogy többletkiadásaik is lesznek édesanyjuk, anyósuk vagy más idősebb női családtag révén. Ahogy a hölgyek viszik a pénzt, ők is hozhatják, a nők adhatnak ebben az évben jó tanácsokat a Kígyó szülötteknek.

Amikor a Kígyó Tigrissel találkozik, ahogy a kínai szövegek írják, a Kígyónak nincs kedve a szerelmi szálak szövögetéséhez. A házasok vigyázzanak arra, hogy veszekedésekkor ne mérgesedjen el a helyzet, vagy ne húzódjon el sokáig a békülés, mert nehéz lesz helyrehozni, ami elromlott. Ebben esetleg akkor már csak külső segítségre, esetleg szülőkére, idősebb segítőkére számíthatnak. Ráadásul a Kígyók valóban könnyen találhatják magukat 2010-ben vitás helyzetekben, amelyek során ráadásul azt érezhetik, hogy nem is ők kezdeményezték az összeszólalkozást, ők csak az igazukat védik.

 

2010 fordulópont lehet a Lovak életében. A kínai asztrológia szerint a Ló és a Tigris viszonya gyümölcsöző. Nagyon szerencsés évnek nézhetnek tehát elébe a Ló szülöttek. Jól alakulhatnak hivatásbeli, anyagi és párkapcsolati ügyeik, az egyetlen gondot az jelentheti, hogy irigy és rosszindulatú emberek felbukkanásával is számolniuk kell. Munkájában nagy léptékű előrehaladás várható, sikerek köszöntenek rá a munkahelyén. Mindez azért figyelmességet kíván, minden hiba esetén lehet, hogy lesz olyan munkatárs, aki csak azt várja, hogy tegyen keresztbe a Lónak, hogyan akadályozza meg karrierjük alakulását. Anyagiakban növekedésre számíthatnak, mindazonáltal bölcsen figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy mire mennyit költenek, és érdemes tervezniük is.

A Lovak könnyen teremtenek idén kapcsolatot, kedves, nekik való emberekkel találkoznak, ismerkednek, s ha egyedülállók, nem lesz nehéz társat is találniuk ebben az évben. A meglévő kapcsolataik megszilárdulhatnak, elmélyülhetnek, mivel azonban a munka sok energiát és időt igényel részükről, kicsi az esélye a révbe jutásnak, tehát annak, hogy megházasodnak 2010-ben.

Egészségük kapcsán nem kellene aggódniuk, mégis születhetnek ilyen érzéseik, jórészt teljesen feleslegesen. Ámbátor gyengélkedés előfordulhat, de legfeljebb az időnkénti kimerültség és a munkájuk kapcsán rájuk nehezedő nyomás miatt. Nem kell mindig magasra tenniük a lécet, és az sem szükséges, hogy úgy bizonyítsanak, hogy közben kizsigerelik magukat, és minden este későn érnek haza. Igyekezzenek korán nyugovóra térni, ennek érdekében még a kései vacsorameghívásokat is érdemes legtöbbször elutasítaniuk.

 

Kecske

A Kecskék 2009-ben még nem tapasztalhatták sorsuk jobbra fordulását, mert a Bivaly, a tavalyi év keleti zodiákus állata és a Kecske küzdelmes kapcsolatban állnak egymással, ám az idei év sokkal szerencsésebb lesz. Szinte minden téren sikerre számíthat, legyen az munka, anyagiak, közösségi kapcsolatok vagy a szerelem. A Tigris azért mindig óvatosságra késztetheti a Kecskét, akinek nagyon okosan és eltökélten kell egész évben cselekednie. Ha így tesznek, akkor boldog év köszönt rájuk.

Munkájukban újabb eredeti ötleteik születhetnek, amelyek másokat is magukkal ragadhatnak. Ez kivívja főnökeik elismerését is. Álmaik valóra válhatnak, de ehhez bátraknak is kell lenniük. A tehetségük idén tehát meghozza az eredményét, az anyagiak terén is előbbre jutnak. Annak ellenére, hogy a szokásos helyzet marad: ami pénzt keres, annak továbbra is mindig meglesz a célja, hogy mire kell elköltenie. Az elmúlt év nem volt szerencsés a szerelmi kapcsolataik szempontjából, annál inkább az lehet az idei. Az egyedülállók sikeresen ismerkedhetnek, a kapcsolatban élők közelebb kerülhetnek partnerükhöz, még a házasság sincs kizárva. A házasok az egyik legszebb időszakot élhetik meg partnerükkel. Fiatal pároknak ebben az évben gyerekük születhet. Házasok azonban ne merészkedjenek új kapcsolatokba, ne flörtöljenek, mert az nagy pénzveszteséggel is járhat, hiszen – ahogy a kínai asztrológia tartja – a Tigris figyeli őket.

Nagyszerű élményekben lehet azért részük egész évben a Kecskéknek, a jó hangulatuk lesz az egészségük záloga is. Az utóbbi kapcsán a legfontosabb terület számukra, hogy a hozzátartozóik egészségére vigyázzanak. S amire még vigyázniuk kell: lehet, hogy nem lesz elég idejük a munkájuk mellett a társukra és a gyermekükre.

 

Majom

A Majmok 2010-ben azt szenvedhetik meg, hogy mivel túl aktívak, azt a Tigris nem szereti. A Tigris éve ezért nem kedvez a Majmoknak. Főleg a kapcsolatok terén, így szerencsésebb, ha nem is erőltetik új kapcsolatok kialakítását. Meglévő kapcsolatukban is változó hangulattal és érzelmekkel vehetnek részt, de érdemes kitartani, mert a következő év már sokkal több jót tartogat számukra párkapcsolati téren. Addig azonban a legjobb, ha az aktivitásukat, az energiájukat munkába ölik, s akiknek olyan a foglalkozásuk, hogy utazással jár, azok számítsanak arra, hogy sokszor lesznek távol az otthonuktól. A befektetett idő és energia azonban nem biztos, hogy rögtön megtérül. Utazás közben vigyázniuk kell az esetleges balesetek elkerülésére is. Feszes programjuk miatt nagyon jól kell megtervezniük az előttük álló időben a feladataikat, máskülönben esetleg kétszer kell elvégezniük ugyanazt a feladatot, ami nagyon frusztráló lehet számukra az időveszteség miatt. Lehetőségük adódik azonban arra, hogy új és jobb állást találjanak, ám ezt is alaposan fontolják meg, ne kockáztassanak, mert a Tigris azt sem szereti, ha simán és gördülékenyen mennek a Majmok dolgai. A fő tanács: óvatosan mozdulni, mintsem csendben várakozni.

A sok tevékenység közepette a majmoknak sem árt, ha időnként csak elpihennek egy „ágon”. A sok pörgés, utazás lazíthat a figyelmükön, és ez balesetveszélyes helyzetbe is sodorhatja őket, bár jó eséllyel komoly bajuk nem fog esni idén, mert mindig szerencsésen elkerülik a nagyobb bajt. Jobban teszik azt is, ha kerülik a vizet, nyáron ne válasszanak folyó, tó, tenger vagy óceán melletti úti célt.

Kakas

2010 végre egy jó év lehet a Kakasok számára! Hibázni abban lehet, ha gondatlanná válnak, vagy ha személyiségükben uralkodóvá válnak a fennhéjázó, arrogáns, önelégült és ingerlékeny jellemvonások. Ez könnyen veszekedésekbe csalhatja a figyelmetlen, nem eléggé éber Kakasokat, ami nem tenne jót a közösségi kapcsolataiknak, következésképpen a munkahelyi viszonyaikat is kikezdheti. Ezért a Kakasoknak nagyon kell figyelniük a tetteik mellett a szavaikra is ebben az évben. Ha így történik, akkor esélyt kapnak arra, hogy megmutassák, mire képesek, s jó adottságaik megerősíthetik vezetői pozícióikban, vagy elvezethetik őket abba a helyzetbe, hogy jelentős megbízatást vállalhassanak. Ez természetesen anyagi sikerekkel is jár számukra. Fennáll a veszélye azonban annak is, hogy amilyen váratlanul és gyorsan feljutottak, úgy el is veszíthetik tekintélyes pozíciójukat. Akármelyik forgatókönyv is válik be, netán mindkettő, a Kakas szülöttek erősebb, határozottabb és uralkodó személyiséggé válnak.

Jó, ha a Kakasok az anyagiak terén ebben az évben megtakarításra törekednek, mert váratlan kiadásaik támadhatnak a közeljövőben. A szerencsejáték minden formáját felejtsék el a lottótól a kaszinóig 2010-ben. Szerencséjük ugyan várat magára a párkapcsolat terén is, az egyedülállók legyenek még egy ideig türelmesek, bár megeshet, hogy épp idén mutatnak be nekik valakit, aki felkelti a figyelmüket. Ami a közösségi kapcsolatokra érvényes, az áll a partnerekre is, vagyis változó érzelmekkel vehetnek benne részt, köszönhetően jórészt annak, hogy a Kakasok nem mindig képesek uralkodni heves vérmérsékletükön. Hasznukra válik, ha e téren is figyelnek, és elkerülik a vitás helyzeteket, amelyek lerombolhatják meglévő kapcsolatukat. A legjobb, ha a Kakasok a figyelmüket ebben az évben inkább karrierjük előmozdítására, képességeik mind teljesebb kibontakoztatására fordítják.

A Kakas az a jegy, amelynél az egészségügyi problémákat a fém elem okozhatja. Következésképpen a balesetveszélyes helyzeteket szükséges elkerülniük, vigyázzanak vezetés, utazás közben. Szerencsecsillaguk azonban megóvhatja őket a nagyobb bajtól. Szerencsecsillaguk ugyanis azért igenis ragyog, s ennek érvényesülésében nagy szerepe lehet a férfi barátoknak, mert ezek és a családi kapcsolatok fenntartása, ápolása határozhatja meg a jó tendenciák megnyilvánulását.

 

Kutya

A Kutyák 2010-ben jobban érezhetik magukat, mint az előző évben. A Kutyák és a Bivalyok nem jönnek ki jól, 2009, a Bivaly éve nem lehetett a legszerencsésebb év a Kutyák számára. Az idei év viszont alkalmat ad arra, hogy a Kutyák megmutassák, mire is képesek. A Kutyák a Fém Tigris évében speciálisan jó helyzetben vannak, hogy népszerűségre tegyenek szert, azonban óvatosnak kell lenniük, nem szabad erőlködniük, hogy magasabb pozícióba jussanak. Inkább mindent lassan, de biztosan végezzenek, ez megóvja őket olyan hibák elkövetésétől, amelyeknek hosszú távon lehetnek kellemetlen következményei. A Kutyák velük született természetes intelligenciája azonban ebben az évben igazán jól működik majd, és átsegíti őket minden olyan helyzeten, amely kihívást hordoz. Tisztán fejezhetik ki magukat, amikor meg szeretnék osztani másokkal ideáikat, terveiket, ötleteiket. Ezzel mások megbecsülését is kivívhatják, sőt ez hivatásukban is előrejutást eredményezhet, bár nem biztos, hogy megnyílnak az ajtók, vagy kellően magas pozícióban lévő támogatókat találnak. A befektetett energia azonban egyszer biztosan megtérül, az emberek nem felejtik el a kifejtett erőfeszítést, és lehet, hogy később fogják csak megadni a lehetőséget az előrejutásra.

A népszerűségük azonban olyan téren is növekedhet, hogy új barátságokat köthetnek. Inkább sok barát jelenik meg a környezetükben, s az ilyen kapcsolatok lesznek fontosabbak számukra, mert a párkapcsolat kiépítése most nem igazán az ő terepük. Egyedülállók most nehezen találnak egy igazi partnerre. Meglévő kapcsolataikban sem érzik mindig a legjobban magukat, néha régi, lerágott csontokon kell majd rágódniuk, s bár alapvetően hűségesek, idén mégis feltámadhat a szabadságvágyuk. A legjobb, ha ebben az esetben a munkájukra kezdenek el összpontosítani.

A Kutyák egészségét nem kezdi ki az új év számos esetleges nehézsége, legfeljebb kissé idegesebbek és türelmetlenebbek lehetnek a megszokottnál. Meg kell találniuk azt a módszert, amely segíti lecsendesíteni őket, ha esetleg háborogna a lelkük. A véradás segíthet, nehogy túlságosan vérmesek legyenek. Vigyázniuk kell az esetleges balesetveszélyes helyzetekben.

Disznó

A Disznó szerencsés jegy általában is a kínai asztrológiában. A Disznó és a Tigris is jól kijönnek egymással, ezért az elmúlt év után 2010 szintén szerencsés év lehet minden Disznó szülött számára szinte minden területen, legyen az hivatás, anyagiak vagy párkapcsolat. Nagy tudásra tehetnek szert idén a munkájuk révén, eredményeik segíthetik előrejutásukat is, még az is lehet, hogy előnyösebb állást találnak. Jobb azonban, ha a már meglévő munkahelyükön keresnek magasabb fokot a ranglétrán, mintsem hogy egy új cégnél helyezkedjenek el, bármilyen kecsegtető ajánlatot is kapnak onnan. Amíg a Disznók figyelmet fordítanak meglévő kapcsolataikra, és elkerülik a vitás helyzeteket, addig világos, egyértelmű útjuk vezet felfelé. A Disznók közül a vállalkozók, a cégtulajdonosok végre nagyon sikeres év elé nézhetnek. Amennyiben nagy bevételre is szert tesznek, nem jó, ha hivalkodnak a gazdagságukkal.

A Disznóknak nagyon jól alakulnak a közösségi kapcsolataik ebben az évben. A társadalmi aktivitásuk nőhet, a legjobb, ha valamilyen segítőtevékenységet is felvállalnak. A szingli Disznók találkozhatnak valakivel, akinek az oldalán el tudnának végre köteleződni. Ha nem házasok még, 2010 elhozhatja a révbe érést e téren is. A szerelmesek azonban legyen óvatosak a kimondott szavakkal, nehogy elveszítsék párjukat. Házasoknak kerülendő a flörtölés.

Alapvetően jó hangulatban telik a Disznók egész éve. Nem lesz gondjuk az egészségükkel, viszont inkább idősebb családtagjaikra fordítsanak figyelmet. Ha valóban nő a társadalmi aktivitásuk, esetleg valamilyen jó ügy melletti elköteleződés révén, akkor azért figyeljenek arra, hogy időnként pihenjenek is. Keressék meg az őket leginkább feltöltő tevékenységet, hobbit, sportot. Ne zabáljanak mindent össze figyelmetlenül, hanem tudatosan étkezzenek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top