Horoszkóp

Így változtathatod meg a gondolkodásod negatívról pozitívra

Segítünk, hogyan állíthatod át az agyad a negatívról a pozitív gondolkodás irányába!

 Tudományosan bizonyított tény, hogy a gondolataink és a hozzáállásunk hatással vannak az egészségügyi állapotunkra, sőt a boldogságunkra is. Ha negatívan gondolkozunk, azzal nemcsak a saját mentális és fizikai állapotunkat döntjük romba, hanem kismamaként még a magzatot is veszélyeztetjük! Egy szó, mint száz: negatív gondolkozni nem éri meg. De mégis hogyan állítsuk az agyunkat át a pozitív gondolkozás irányába?

Így változtathatod meg a gondolkodásod negatívról pozitívra

Első lépésként azonosítsuk a negatív gondolatokat. Ismerjük fel, ha stresszelünk. Nem lesz nehéz, hiszen a negatív gondolatok rengeteg energiát emésztenek fel – a hatásukra lelassulunk és fáradtabbá válunk. 

Ha felismertük őket, a következő lépés, hogy pozitívvá alakítsuk ezeket a félelmetes gondolatokat. Például vegyünk egy vizsgahelyzetet. Azt gondolod: nagyon félek, hogy megbukom. A gondolatot azonosítottuk, jöhet a transzformálás: az is lehet, hogy átmegyek. A következő gondolatunk már ez lesz: mit tehetnék azért, hogy sikerüljön? 

 A harmadik lépés, hogy elengedjük a végeredményt, és elfogadjuk, sőt megszeressük a folyamatot. A fenti példa esetében nem számít, átmegyünk-e vagy megbukunk-e a vizsgán. A lényeg, hogy sikerült pozitívvá változtatni a hozzáállásunkat (megsúgjuk, úgyis átmennénk rajta!).

Forrás: Thinking Minds

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top