Horoszkóp

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Januári szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj januárban szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják januárban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Fantáziálás
Ami a megoldást hozza: Kockázatvállalás
Ami megszületik: Érzékiség

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

1. lap: Fantáziálás

Kifejezetten örülök neki, hogy ez a lap érkezett januárra, mert így, az év elején még fontosabb az üzenete. Ilyenkor mindannyiunkban erős a vágy arra, hogy új célokat fogalmazzunk meg, fogadalmakat tegyünk, és erősen elhatározzuk, hogy 2017-ben minden másképpen lesz.

A fogadalmak között talán ott van az is, hogy ebben az évben aztán tényleg megtalálod a párod, vagy az, hogy végre több időt töltesz a kedveseddel.

Ahhoz, hogy bármely célod megvalósuljon, az első lépés valóban az, hogy a fantáziádat használva, részletesen elképzeled, milyen lesz az az új élet, amelyben már pontosan úgy élsz, ahogy szeretnél. Minél mélyebben át tudod élni az örömteli érzéseket, amelyek akkor fognak el, amikor a vágyad már beteljesült, annál közelebb hívod a pillanatot, amikor már nemcsak a fantáziádban, hanem a valóságodban is kézzelfoghatóan megjelenik.

A hibát sokszor ott követjük el, hogy megállunk a fantáziálásnál. Ekkor lesz belőle támogató eszköz helyett visszatartó erő. Ha naphosszat semmi mást nem teszünk, mint arról ábrándozunk, milyen csodás lenne az életünk, ha ez és ez másképp lenne, akkor (sajnos) nem fog megtörténni, amire vágyunk. Ahhoz, hogy a vágyaink beteljesüljenek, cselekednünk is kell. Ezért a fantáziádat úgy érdemes használnod, hogy arra is inspirációt meríts belőle, hogy neked mit kell tenned.

Tegyük fel, elképzeled, az ideális helyzet az, amikor egy napsütötte erdőszélen egy függőágyban ringatózol a kedveseddel (ahogy a kártyán is látható). Éld át az élmény minden részletét: lásd a fákat, bokrokat, virágokat; halld a madárdalt; lélegezd be kedvesed illatát; érezd bőrének puhaságát. Engedd, hogy szétáradjon benned az öröm, amit ebben a megvalósult pillanatban érzel. Majd kérdezd meg magadtól:

– Igen, megérkeztünk ide, ebbe az ideális állapotba. És mi történt előtte?

– Kipakoltuk a bőröndöket a szállodában. És előtte?

– Megvettük a repülőjegyeket. És előtte?

És így tovább, egészen addig, amíg eljutsz a jelen pillanatig, és kiderül számodra, hogy mi a teendőd most. Mit kell tenned most és holnap és holnapután annak érdekében, hogy mindaz, amit a fantáziádban már megteremtettél, a valóságodban is megjelenjen. Ilyeneket találhatsz – még mindig a “mi történt előtte” kérdésre válaszolva:

  • Elkezdtem online ismerkedni.
  • Beiratkoztam egy tanfolyamra.
  • Megvettem azt a könyvet, amit a témában már rég el akartam olvasni.
  • Elmentem futni.
  • Kirándultam egy nagyot.
  • Bulizni mentem a barátaimmal, amikor hívtak.

 

De nemcsak az első lépés lesz meg, hanem az összes többi is, hiszen a fantáziádban már végignézted a teljes történetet, egészen a boldog végkifejletig. Használd hát a januárt arra, hogy egy hangulatos kuckóba behúzódva megtaláld azokat a lépéseket, amelyeket neked kell megtenned ahhoz, hogy az álmaid valóra váljanak.

2. lap: Kockázatvállalás

Vágyaid megvalósulása azonban súlyos kockázattal is jár: megváltozik tőle az életed. És ha van benned egy rész, amelyik nem akarja, hogy bármi is megváltozzon, akkor hátráltatni fogja a számodra fontos dolgok megtörténtét. Januárban ezért arra lesz lehetőséged, hogy kisebb-nagyobb kockázatot vállalva bebizonyítsd magadnak, hogy nincs mitől félni.

Itt most elsősorban arra a kockázatra gondolok, ami a belső történéseink átalakulásával jár. Egy párkapcsolatban (vagy már rögtön az elején, az ismerkedéskor) gyakran kockázatosnak érezzük, hogy

  • kimutassuk az érzéseinket;
  • vállaljuk azt, akik vagyunk;
  • kijelöljük a határainkat;
  • elkérjük, amit szeretnénk;
  • nemet mondjunk arra, amit nem akarunk;
  • igent mondjunk az új, ismeretlen dolgokra.

Ám a kapcsolataink, sőt az egész életünk csak akkor lesz áramló és izgalmas, ha újra és újra vállaljuk annak a kockázatát, hogy ismeretlen helyzetekbe kerülünk. Az ismeretlen helyzetekben attól félünk, hogy valami bajuk esik: megítélnek, nem szeretnek, nem kellünk, elhagynak. Ez a félelem abból fakad, hogy a múltban már megéltünk ilyesmit, így kialakult az a meggyőződésünk, hogy mindig ez történik. Ez a meggyőződés azonban téves – minden helyzetben ott rejlik annak a lehetősége, hogy valami egész más történjen, mint korábban. Ennek azonban csak akkor adsz esélyt, ha vállalod a kockázatát, hogy kipróbálsz valami újat.

Legyen hát a január az a hónap, amikor elhatározod, hogy a lehető legtöbb esetben új módon reagálsz, és nem a megszokott utat követed. Ezek lehetnek apró dolgok, és lehetnek nagyobbak is. Lehetnek belső történések, és lehetnek kívül is megnyilvánuló, új helyzetek. Kérdezd meg magadtól: életemnek melyik területén szeretnék leginkább változást? Mi az az apró dolog, amit ezen a területen kipróbálok? Mit fogok másként gondolni, mondani, tenni, mint eddig?

3. lap: Érzékiség

Az egyik, amit rögtön kipróbálhatsz, az az érzékiséghez vezető lassabb élet. Érzékiség ugyanis az, amikor az élet minden egyes pillanatát minden egyes érzékszerveddel a lehető legteljesebben befogadod. Ezt viszont nem lehet rohanva.

Ha kapkodva eszel, akkor nem érzed az ízeket, nem látod a színeket, nem érzed az illatokat. Ugyanígy, ha evés közben valami mást is csinálsz – olvasol, filmet nézel, telefonálsz, beszélgetsz –, akkor nem tudsz rácsodálkozni az előtted lévő étel különlegességére.

Az étel és az étkezés csak egy példa, de azért használom, mert amikor eszünk, lehetőségünk van rá, hogy az összes érzékünket (látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás) használjuk, mégsem tesszük. A január viszont arra hív, hogy engedd meg magadnak az érzékiséget.

Minél inkább át tudod adni magad annak, hogy életed apró részleteit kiélvezd, annál érzékibbé és élvezetesebbé válik a párkapcsolatod is. Ha valaha is gondoltad azt magadról, hogy talán nem vagy elég érzéki (esetleg mások mondták is neked ezt), akkor ezt semmiképpen se hidd el. Érzékiséged egyedül azon múlik, mennyire vagy képes lelassulni, és megélni a pillanatot a maga teljességében. Tudom, ez a “megélni a pillanatot” úgy hangzik, mint valami lila közhely, ám az én olvasatomban az érzékiséget jelenti. Azt, hogy tényleg jelen vagy-e a testedben, amikor átélsz valamit, vagy gondolatban egészen máshol jársz.

Használd hát a januárt arra, hogy megtapasztald a lassulásból fakadó érzékiséget! Válassz ki egy olyan tevékenységet, amit gyakran teszel és szeretsz, ám tudod, nem vagy benne teljesen. Lehet egy olyan is, amit szintén szeretsz, de az utóbbi időben elhanyagoltad, és nem szántad rá az időt. Januárban éld át úgy, hogy teljesen, minden érzékszerveddel benne vagy. Újra és újra kérdezd meg magadtól: Mit látok? Mit hallok? Milyen ízeket és illatokat érzek? Mi az, ami hozzáér a bőrömhöz? Mindez milyen érzés? Aztán csak figyeld, hogyan alakulnak át a hétköznapjaid, és lesz az életed egy izgalmas, érzéki utazás!

Érzéki élményekkel teli januárt kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top