Horoszkóp

Hanyadikként születtél? Ilyen vagy a szerelemben

Bármilyen furcsa lehet, a születési sorrend is befolyásolja viselkedésedet. Még azt is, milyen típusú barátnő vagy, hogyan viszonyulsz a szerelemhez. Mindez pedig nem véletlen, hiszen évszázadok óta mást és mást várnak el a szülők az első-, a másod- és így tovább szülötteiktől. Szóval, te hányadikként születtél? És hogyan viselkedsz a párkapcsolatban?

Ha te vagy a legidősebb testvér, az elsőszülött,…

…akkor nem véletlen, hogy gondoskodó típus vagy. Könnyen előfordulhatott, már egészen kislányként is rád bízták szüleid a kisebb testvéredet, testvéreket. Ez a szokás pedig olyan mélyen rögzült benned, hogy párkapcsolatodban is szívesen gondoskodsz a társadról. A felelősségérzeted is pontosan emiatt nagyon erős. Odafigyelsz szerelmed étkezésére, hogy kipihenten ébredjen, de azt is észben tartod, mikor kell hazaérnie. A késést számon kéred, és hajlamos lehetsz kontrollálni a párod. A vitákat, veszekedést viszont nem kedveled, inkább az egyeztetés híve vagy. A párkapcsolatból nagyon nehezen lépsz ki.

Ha te vagy valamelyik középső szülött

Lehetsz második, harmadik, de akár negyedik is, ha nálad is van még egy kisebb, a középsők közé tartozol a születési sorrendben. Mivel gyermekkorodban folyamatosan valamelyik másik testvéreddel rivalizáltál, erősen vágysz a szeretetre. Féltékeny, bizalmatlan barátnő lehetsz, erősen ragaszkodsz a párodhoz. Szeretnél a figyelem középpontjába kerülni, hiszen gyerekként ezt nem igazán kaptad meg. Az elsőszülött szinte mindig előnyt élvezett a legkisebb testvéreddel együtt, te pedig hátul voltál a sorban. Az is biztos, hogy inkább egyedül élsz, semhogy olyasvalaki mellett töltsd az időt, aki nem értékel megfelelően.

Ha te vagy a legkisebb a családban,…

akkor igencsak elkényeztettek téged gyermekkorodban. Mindenki imádott, hiszen te vagy a legkisebb testvér. Éppen emiatt pedig nem mondhatni rád, hogy túlzottan is önálló lennél. Fontos, hogy támogasson a párod. Viszont, abban profi vagy, hogyan érd el nála, amit igazán szeretnél, vagy hogyan csavard őt az ujjad köré. Az is biztos, vidám és kiegyensúlyozott a személyiséged, élvezed az életet, nem különösebben kell megharcolnod a boldogságodért.

Ha ikrekként születtél

Az ikrek nagyon nehezen szakadnak el egymástól. A mai napig szoros kapcsolatban állsz ikertestvéreddel, akár hányadik születésnapotokat is töltöttétek már be. Nem véletlen, hiszen együtt fejlődtetek már az anyaméhben is. Nemcsak a legjobb testvérek, a legjobb barátok is vagytok. Éppen ezért számodra komoly kihívás hasonlóan szoros barátságot kötni másokkal. Az elveidet nem adod fel könnyen, párod sokszor keményfejűnek tarthat.

Ha egykeként születtél

Ha egyetlen gyermekként nőttél fel, nem kellett a testvérekhez alkalmazkodnod, egyedül élvezhetted a szüleid szeretetét és kitüntető figyelmét. Szívesen vagy egyedül, feltalálod magad minden helyzetben. A választásaid igencsak hajmeresztőek és szélsőségesek is lehetnek. Lehet, az átlaghoz képest csak később önállósodtál, viszont ha párodra leltél, minden tőled telhetőt megteszel érte.

Születési sorrended elárulja, milyen barátnő vagy
Születési sorrended elárulja, milyen barátnő vagy

(via Truth Inside of You)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top