Horoszkóp

Ezt a kérdést tedd fel, ha tudni akarod párodról az igazságot

Amikor összeismerkedsz egy szimpatikus idegennel, természetes, hogy eleinte mindketten a legjobb oldalatokat mutatjátok. Ugyanakkor ezzel az egyszerű kérdéssel gyorsan rávilágíthatsz párod valódi személyiségére, és még az is előfordulhat, hogy megóvod magad egy lehetséges csalódástól. A kérdést kiválóan alkalmazhatod új munkatárs esetében is.

Amikor összeismerkedsz valakivel, aki szimpatikus, akit el tudsz képzelni a párodként is, eleinte nem látod a valódi személyiségjegyeit. Nem véletlen, hiszen te magad is a legjobb oldaladat mutatod a szerelem első időszakában, és ő is pontosan ugyanezt teszi. Mindez természetes, mert el szeretnétek bűvölni egymást, a hibákat tudattalanul is mélyen elrejtitek.

Amikor találkoztok, beszélgettek, és vibrál közöttetek a levegő, fel sem merül, hogy talán ő mégsem az igazi. Annyira vonzó, annyira nagyszerű. Bízol benne, hogy ez a kapcsolat most valóban örökké tarthat. Hogy bizonyos lehess, és megóvd magad az újabb csalódástól, érdemes a tudósok egyik kutatási eredményét megismerned. Ők ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy mindössze egyetlen kérdés is éppen elegendő ahhoz, hogy megismerhesd párod valódi személyiségét.

Az egyik beszélgetés során egyszerűen kérdezd meg, vajon mit gondol másokról. Konkrét személyt is érinthet a kérdés, akit ő is ismer. Az Észak-Karolinai Wake Forest Egyetem kutatói szerint ugyanis az, ahogyan másokat látunk, mindent elárul a személyiségünkről. Ha szerelmed pozitív dolgokat említ az adott emberről, akkor pozitívan gondolkodik, optimista a szemlélete. Attól függően, hogy mások tulajdonságait mennyire látja pozitívnak, az arra is utalhat, mennyire éli boldogan az életét, mennyire elégedett önmagával, és természetesen mennyire értékel másokat. Így megtudhatod, mennyire fog téged is értékelni és tisztelni a kapcsolatban.

Ha inkább a negatív vonásokat emeli ki, csupa rossz dolgot említ, könnyen lehet, szerelmedben túlteng a hiúság, és narcisztikus hajlammal is bírhat. Az életében sikertelen, elégedetlen, semmi sem elég jó neki. Számíthatsz rá, hogy a nagy érzések lecsengését követően már te sem leszel elég jó neki, és a kritikáktól sem menekülhetsz. A kutatók azt tapasztalták, a negatív beállítottságú emberek hajlamosabbak a depresszióra, az önromboló életvitelre is.

Érdemes kipróbálnod ezt az egyszerű “tesztet”. Vajon hogyan beszél, hogyan nyilatkozik másokról a párod?

Egyetlen kérdés bőven elegendő, hogy megismerd párod valódi személyiségét
Egyetlen kérdés bőven elegendő, hogy megismerd párod valódi személyiségét

(via Thinking Humanity)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top