Horoszkóp

Íme az igaz szerelem 4 kulcsa

A szerelem lehet romantikus, plátói, spirituális, de megkülönböztetünk atyai és baráti szeretetet is. Valójában egyetemes körülírást nem könnyű találni rá, hiszen mindenkinek mást és mást jelenthet ez az elsöprő érzelem. Kétségtelen ugyanakkor, hogy mindenki az igazi szerelemre vágyik. A valódi szerelem és szeretet négy kulcsát a buddhisták fogalmazták meg a legszebben és a legtalálóbban.

Hogy milyen is valójában az igaz szerelem, azt Thich Nhat Hanh vietnami buddhista szereztes segítségével te is megismerheted. Szerinte négy kulcs vezet a valódi szerelem és párkapcsolat titkához. Vajon a te kapcsolatodban is jelen vannak ezek az értékek?

1. kulcs: a szeretet

A valódi szeretet tapintatot is jelent a társaddal szemben. Amikor fájdalmat okozol a párodnak, megbántod őt, akár tettekkel, akár szavakkal, akkor nem szereted őt szívből. A konfliktusok elkerülhetetlenek a párkapcsolatokban, de amíg a saját igényeidet a másik elé helyezed, őt pedig lenyomod, addig csak használod őt, de nem szereted. A valódi szeretet örömet, élvezetet jelent, nem pedig fájdalmat.

2. kulcs: az együttérzés

Az együttérzés, a részvét azt jelenti, átérzed a másik ember szenvedését, fájdalmát. Pontosan tudod, mit érez. Pontosan tudod azt is, mennyire szeret téged, anélkül, hogy kimondaná. A valódi szeretet érzését az együttérzéssel tudod növelni, fejleszteni önmagadban.

3. kulcs: az öröm

Az igaz szeretet csupa öröm. Olyan, mint amikor felhők nélkül, zavartalanul süt a nap. A pozitív érzések átragadnak a körülötted lévőkre is, a párodra. Minden pillanat, amit együtt töltötök emlékezetes és élvezetes.

4. kulcs: a nyugalom

A buddhisták szerint a nyugalmat, ezzel együtt pedig a valódi szerelmet, szeretetet azt jelenti, amikor nincs alárendelés, nincs függőség, nincs megkülönböztetés, nincs ítélkezés a párkapcsolatban. Egyedül kell megmásznod ahhoz egy magas hegyet, hogy onnan le- és visszatekintve megérthesd a szabadság fogalmát. A szeretet is szabad és független. Amikor meg tudjátok adni egymásnak a szabadságot, akkor szeretitek egymást igazán. Valódi önmagatokat adhatjátok, és elfogadjátok egymást olyannak, amilyenek vagytok.

Az igaz szerelemhez és szeretethez 4 kulcs vezet
Az igaz szerelemhez, szeretethez 4 kulcs vezet

(via sivana spirit blog)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top