Horoszkóp

7 tanulságos buddhista gondolat, amely megváltoztatja az életedet

A buddhisták életszemlélete, filozófiája szerint a világ jóval több annál, mint amit az érzékszerveiddel felfogsz abból. A lélek számtalanszor újra és újra megszületik, hogy fejlődjön, hogy megvalósítsa élettervét, kijavítsa a korábban elkövetett hibákat, és idővel eljusson az örök élet birodalmába. A buddhisták gondolatai mindenkor nagyon találóak és inspirálóak. Ezúttal is olyan idézeteket olvashatsz, amelyek megváltoztathatják az életedet. Próbáld ki mielőbb!

Pema Chödrön az egyik legnépszerűbb buddhista tanító a világon. A már 81 éves szerzetesnő méltán népszerű könyveit számtalan nyelvre fordították le. Elgondolkodtató és fontos idézetei nagyon inspirálóak, ezért is érdemes azokat megfogadni és az életedbe illeszteni.

Inspiráló buddhista idézetek

  1. „Ha az elméd befogadó és szabad, megtalálod a számodra legmegfelelőbb helyet a világban, azt, amelyik végtelenül érdekes és életteli. Ezt a helyet az elmédben érdemes kutatnod.”
  2. „Az olyan érzések, mint a csalódás, a szorongás, a harag, a neheztelés, a düh, a féltékenység vagy a félelem valójában a legtisztább pillanatok, amelyek megmutatják mindazt, ami visszahúz az életedben. Olyan üzenetek, amelyek tisztán rávilágítanak, mi az, amibe beleragadtál. Ezek a pillanatok a legnagyszerűbb tanítók, mert pontosan azt jelzik, hol vagy éppen.”
  3. „A gyerekekhez hasonlóan homokvárat építesz. Gyönyörű kagylókkal, fadarabkákkal, üvegekkel díszíted. A homokvár te magad vagy, ami kívül esik, mindenki más. Harcolni akarsz, amikor úgy érzed, mások bánthatnak. Pedig azt is tudod, a dagály hamarosan elmossa a várat. Csak élvezd, amíg a tiéd, aztán engedd el, az apály hamarosan úgyis visszahúzza a tengert.” 
  4. „A csillagok te magad vagy. Minden más, ami eltakar, csak időjárás.”
  5. „Sokan úgy gondolják, vagy túllépnek a problémán, vagy elbuknak. Pedig a dolgokat ettől még nem oldották meg. A problémák együtt érkeznek és együtt hullanak darabjaikra. Újra és újra. A gyógyuláshoz ugyanis éppúgy hozzátartozik a gyász, a bánat, az elengedés, mint az öröm és a boldogság.”
  6. „A meditáció nem azt jelenti, hogy próbálsz megszabadulni mindentől, amit rossznak gondolsz magadban, és a helyébe jót töltesz. A meditálás azt jelenti, megbarátkozol azzal, aki vagy.”
  7. „A legnehezebb pillanatok sokak számára azok, amelyeket önmaguknak adnak.”

Inspiráló és elgondolkodtató buddhista idézetek

(via sivana spirit)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top