Horoszkóp

A 96 éves férfi megtalálta a fiatalság titkát

Ha meglátod a jógázó férfit, hangosan felnevetsz, és nem hiszed el, hogy közel 100 éves. Bámulatosan, sőt lélegzetelállítóan néz ki, akárcsak a negyvenesek, pedig a török Kazim elmúlt 96 éves. Úgy tűnik, az idős férfi felfedezte a fiatalság titkát. Vajon mire jött rá, és mit tesz az egészségéért?

A török Kazim Gürbüz jógamester ránézésre 45 évesnek tűnhet, pedig valójában kétszer annyi is elmúlt. Már a 96. születésnapját is megünnepelte. Az – életkora alapján – idős férfi szerint a hosszú élet titka a mindennapos jógában, a napüdvözletekben és a minőségi ételekből álló diétában rejlik. Kazim úgy gondolja, mindenki legalább 130 évet élhetne, ha odafigyelne önmagára. A férfi a jóga mellett rendszeresen meditál, és nagyon tudatosan étkezik.

Kazim erős hátfájástól szenvedett, egy idő után már járni sem tudott. Autodidakta módon, saját magán tanult meg 63 különféle kezelési módot. Később jógával és meditációval gyógyította magát. Azt mondja, ekkor született újjá. Az elme erejével, az akaratával építette újra az izmait és az idegrendszerét, kilenc hónappal később már önállóan állt talpra.

Úgy tűnhet, a jógamester az örök fiatalság titkára is rábukkant, mert egészen bámulatos, mennyire nem öregszik a teste és az elméje. A jóga és a meditáció mellett gyakran úszik, halat, zöldségeket, olívát, leveseket, gyógynövényteákat, napi egy evőkanálnyi mézet fogyaszt. A húst száműzte a az étrendjéből.

Elnézve a férfiról készült fotókat, valóban hihetetlen, hogy már a 96. születésnapját is megünnepelte.

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top