Horoszkóp

5 hatékony módszer, amivel energetizálhatod a szexcsakrát

A keresztcsonti, más néven nemi vagy szakrális csakra az egészségünkért és a jólétünkért is felelős, ezért nem árt odafigyelni a működésére.

A keresztcsonti, 2-es csakra (nemi vagy szakrális csakrának is nevezik) a köldökünk alatti háromszögben található. Olyan létfontosságú szerveink tartoznak hozzá, mint az emésztőrendszerünk, a hasizmok, a gyomor, a máj, valamint a reproduktív szervek. Így nem meglepő, hogy innen indul az életenergiánk és az egészségünk. 

Ha a nemi csakránk nem működik megfelelőe,n rengeteg tünetet észlelhetünk testi és lelki szinten egyaránt: emésztési zavarokat, lassú anyagcserét, energiahiányt, libidóhiányt, szégyenérzetet a szexualitásunk felett, hormonproblémákat, alacsony önbecsülést, félelmet… De hogy energetizálhatjuk ezt a kiemelten fontos csakránkat? Mutatunk 5 módszert.

1. Borsmenta és gyömbértea

Mind a borsmenta, mind a gyömbér serkentően hat az emésztésre, ugyanakkor kíméletes a gyomorhoz. Préselj hozzá egy kis citromot is, hogy kellő energiával is feltöltődj.

2. Hasi légzés

Feküdj a hátadra, húzd fel a talpakat a talajra,a kezeidet pedig helyezd egymásra a köldökön. Kezdj el a hasadba lélegezni, és figyeld a köldök mozgását. 5-7 lélegzetet vegyél így, és ismételd naponta, ahányszor jól esik.

3. Mantrák

A szavaknak teremtő erejük van, ezért még ha elsőre nem is hiszed el, amit kimondasz, az szépen lassan beépül a tudatodba. Ha a nemi csakráddal vannak gondok, ezeket ismételd: 

Erős és magabiztos vagyok.

Bármit képes vagyok megoldani, az én kezemben van az irányítás.

Tudom ki vagyok, bízom magamban, és tudom, merre tartok.

Úgy vagyok tökéletes, ahogy vagyok.

4. Illóolajok

A narancs, a bergamott, a szantálfa és a zsálya illata segítenek kapcsolódni a nemi csakrádhoz.

5. Kreatív tevékenységek

Lehet, hogy most épp azt érzed, nincs semmi épkézláb ötleted, de ha belevágsz egy kreatív projektbe, elősegíted, hogy még több kreatív energia termelődjön. Ez visszaadhatja az önbecsülésed, ezért tedd meg az első lépést!

foreverconscious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top