Horoszkóp

83 éve volt utoljára ilyen nehéz bolygóállás a horoszkóp szerint

Vajon ellentmondásban van egymással az akaratosság és a nyitottság? A következetesség és a rugalmasság? A kreativitás és a makacsság? Nagyjából ezek a fogalompárok okoznak fejtörést a következő hónapokban. Május 15-én az Uránusz a Bikába, 16-án a Mars a Vízöntő jegybe lép, és 2018-ban összesen háromszor alkotnak egymással nehéz, tanító fényszöget: május 16-án, augusztus 2-án és szeptember 19-én. 1935 decemberének elején álltak így utoljára a bolygók. Az asztrológiában minél ritkább egy bolygóállás, annál nagyobb horderejű változást és/vagy tanítást hoz az életedbe. Mivel a Bika és a Vízöntő fix jegyek, hajlamosabb lehetsz a megrögzött ideákhoz ragaszkodni, holott az Uránusz a nyitottságot, a rugalmasságot és a kreativitást képviseli. Ezek az erények jelentik a megoldást, ha feszültséget tapasztalsz akár belül, akár kívül. Mit jelent ez a ritka és nehéz bolygóállás a csillagjegyek számára? Íme a részletek.

KOS

kos bolygóváltás horoszkópKosként duplán is érintve vagy ebben a konstellációban. Egyrészt, mert a Mars a te uralkodó bolygód, másrészt az Uránusz a Kos jegyéből lép ki. Közben mindkét bolygó a nehéz fényszöge ellenére levesz valami terhet rólad. A feladat mostantól nem a saját menedzselésed és a karriered építése lesz, hanem az, hogy szövetségesekre találj. Nehéz amiatt lehet, mert csak azt választod szövetségesnek, aki kellően jó humorú és nyitott. Vagyis hasonlít rád. Ha nem elég fiatalos, akkor hagyd.

BIKA

bika bolygóváltás horoszkópHa tipikus Bika-szülött vagy, akkor készülj fel a gigantikus horderejű változásokra. Május 15-én életedben először lép az Uránusz a Bikába. Ez egy más dimenzió. Az Uránusz a zsenialitás, a kreativitás és az ügyesség bolygója. Muszáj ezeket az erényeket elsajátítanod. A Mars a Vízöntőbe, az Uránusz jelébe lépve a rugalmasságodat „teszteli”. Ha merev vagy, elbuksz. Ha ügyes vagy, mindenre képes leszel, és bármit meg tudsz csinálni, ami eddigi életed során még nem sikerült. Érted már, mekkora a tét?

IKREK

ikrek bolygóváltás horoszkópMindaz, ami ellen a legtöbben harcolnak, neked „ujjgyakorlat”. Testhezálló, sőt inspiráló lesz számodra a Mars jegyváltása. Ikrek-szülötthöz méltóan, könnyedén felülemelkedsz a kicsinyes akaratosságokon, amelyek olyan emberek rögeszméje, akik félnek a változástól. Ne gúnyold ki és ne is oktasd ki őket. Az Uránusz azt javasolja, kezeld az egészet diszkréten. Számíts rá, ez nem lesz könnyű! A három nehéz fényszög garantálja, nehéz lesz csendben maradni és megtartani magadnak a véleményedet.

RÁK

rák bolygóváltás horoszkópÉrzékeny Rákként minden változásra rendkívül érzékenyen is reagálsz. Vannak gyötrelmes változások, és vannak felemelőek. A mostani az utóbbi kategóriába esik. Szóval fellélegezhetsz. Egyszerre két területen szűnik meg a frusztráció, ez pedig a szerelem és a hivatásod. Mindez persze nem jelenti, hogy unalmas, eseménytelen időszak köszönt rád. Inkább azt, hogy nem kell tartanod a Mars sürgető és az Uránusz stresszes hatásától, így megszűnik a gyomorgörcsöd, és a kedélyeddel együtt a teljesítményed is szárnyalni kezd…

csillagjegyek bolygóváltás horoszkóp nehéz fényszögek

Nehéz fényszögek várnak a csillagjegyekre (Thinkstockphotos)

OROSZLÁN

oroszlán bolygóváltás horoszkópOroszlán-szülöttként fel kell kötnöd a felkötni valót. Mindkét bolygó magas kaliberű változásokat szimbolizál. Az Uránusz a karriered, a Mars pedig a párkapcsolat területén hoz új kihívásokat. Egyszóval nem ülhetsz a babérjaidon. Bármit értél el eddig, most tovább kell lépned. Persze nem kell lemondanod az elért eredményekről, csak fejlődnöd kell tovább. Ez olykor ingerelhet, fáraszthat téged. Amikor eleged lesz, jusson eszedbe, addig élsz, amíg képes vagy fejlődni. Ha megállsz a „növésben”, „véged” van…

SZŰZ

szűz bolygóváltás horoszkópIgazságos a „rendszer”, mert egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Az Uránusz a Bikába lépésével ad, a Mars a Vízöntőbe lépésével elvesz tőled. Az Uránusz zseniális ötleteket, terveket kínál neked, amelyek megváltoztatják a jövőről alkotott elképzeléseidet. Azonban ez egy hosszú folyamat. Ne várj azonnali eredményeket! A Marstól kevesebb energiát fogsz kapni. De ez nem azt jelenti, hogy leeresztesz. Talán a tempód lassabb lesz. Szűz jegyűként a nehézséget az okozhatja, hogy az új tervek magasabb fordulatszámot követelnek tőled.

MÉRLEG

mérleg bolygóváltás horoszkópMérleg jegyűként számodra a „Két legyet két csapásra” lehet a mottója ennek a rendkívüli konstellációnak. Nincs tévedés, hiszen két lépésben történik a dolog. Az első esetében május 15-én az Uránusz belép a Bikába, és végre nem kell stresszelned a párkapcsolat miatt. Az elmúlt években vagy azon rágódtál, hogy nincs, vagy azon, hogy van párod. Na, ennek vége. A második esetében pedig május 16-án a Mars belép a Vízöntőbe, innentől nem lehet veled bírni, szárnyakat kapsz, életkedved topon lesz. Közben számíts egy vagy több váratlan fordulatra is.

SKORPIÓ

skorpió bolygóváltás horoszkópSkorpió jegyűként téged kemény fából faragtak, igaz? Mégis lestrapálhatnak azok az események, amelyek a közeljövőben esedékessé válnak az Uránusz és a Mars szerint. Előbbi bolygó féléven belül a szerelmi életedet a sarkaiból forgathatja ki akkor is, ha van párod, és akkor is, ha nincs. Felkészülni lehetetlen rá. Egyetlen dolgot tehetsz, legyél minél rugalmasabb. A Mars az otthonodba visz feszültséget, ami családi vitákba torkollhat. Nem baj, ha nem ért mindenki mindenben egyet, de nem mindegy, ezt milyen stílusban teszi.

horoszkóp bolygóváltás május 16.

Minél ritkább egy bolygóállás, annál érezhetőbb az ereje (Thinkstockphotos)

NYILAS

nyilas bolygóváltás horoszkópNyilas jegyűként, úgy tűnik, nem fogsz unatkozni a következő hónapokban. Az Uránusz a munkahelyedre visz váratlan eseményeket, változhatnak a kollégáid, a hierarchia, a munkaeszközök. Meggyűlhet a bajod a munkatársaiddal és/vagy a főnököddel. A Mars a kommunikáció területén mutat türelmetlenséget. A kettő együtt „garantálja” a munkahelyi összezördülést. Ráadásul három nehéz fényszög nehezíti a dolgodat. Amennyiben el akarod kerülni a munkahelyi konfliktust, maradj nyitott, rugalmas, és őrizd meg a humorérzékedet.

BAK

bak bolygóváltás horoszkópBakként nem jól tolerálod a váratlan fordulatokat. Szereted megtervezni és a saját tempódban kivitelezni azt, ami elé nézel. Ez május 15-től megadatik neked. Az Uránusz jegyváltása megszünteti a nyomást, amit az elmúlt években érezhettél, hiszen folyton rugalmasságból vizsgáztatott az élet és a családod. Közben szűnik az ingerlékenység és a türelmetlenség benned. A Mars kilép a Bakból, és leveszi rólad azt az elvárást, amit magad önmagaddal szemben állítottál, és aminek nem mindig tudtál megfelelni.

VÍZÖNTŐ

vízöntő bolygóváltás horoszkópVízöntőként téged érint a legintenzívebben ez a kettős bolygójegyváltás. Uralkodó bolygód, az Uránusz május 15-én belép a Bikába, és változásokat generál az otthonodban, a családodban, a magánéletedben. Nem tehetsz mást, mint kellő nyitottsággal és rugalmassággal fogadni az újdonságokat. Ha megmakacsolod magad, rosszul jársz. A következő napon, május 16-án a Mars a Vízöntőbe lép, és felpörget téged, magasabb fordulatszámra kapcsolsz. Ez jó, ha nem sürgeted a többieket. Tedd a dolgod a saját tempódban, és ne várj rájuk.

HALAK

halak bolygóváltás horoszkópEllentétes hatást fogsz érezni a most induló konstelláció kapcsán. Egyrészt az Uránusz május 15-i jegyváltásától felélénkül a társasági életed, és utazhatnékod támad, másrészt a Mars május 16-i jegyváltásának köszönhetően titkot kell őrizned, vagyis diszkréten kell kezelned valamit, ami téged nem érint közvetlenül. Mivel Halak jegyűként ki nem állhatod a titkolózást, megbetegedhetsz a stressztől. Épp ez az, amit előzz meg és kerülj el minden létező módon. Vigyázz magadra, nem éri meg, hogy lerobbanj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top