Horoszkóp

Ez a szerelmes dal illik a csillagjegyedhez. Meghallgatod?

Csodaszép szerelmes dalokat gyűjtöttünk össze a különleges hangú énekesnő, Lana del Ray videóiból, akit nem mellesleg élőben is láthatsz az idei Szigeten. Minden csillagjegyhez tartozik egy igazán frappáns dal, amelyik mintha szóról szóra róla szólna. Fülbemászó dallamok következnek a csillagjegyek személyes tulajdonságaival összhangban. Ilyen érzelmes horoszkópot még nem olvastál. Meghallgatod a neked szóló dalt? Csak biztatni tudunk erre.

A New York-i énekesnő, Lizzy Grant karrierje döcögve indult. Akkor még hidrogénszőke hajával úgy tűnt, mintha nem egészen tudná, ki is ő – talán ezért is maradt visszhangtalan az első albuma. Néhány évvel később világsztárként robbant be köztudatba: ezúttal dús, gesztenyebarna hajkoronával, fenséges megjelenéssel, és olyan különleges hangulatú videoklipekkel, amelyek sokak fantáziáját megragadták. Lana del Rey dalai sokkal személyesebbek – az énekesnő sokat merített szerelmi csalódásaiból, elrontott párkapcsolataiból, de akár alkoholfüggőségét is ihletforrásnak használta.

Idén augusztusban Lana del Rey a Sziget Fesztiválon lép fel. Addig pedig egy kis ízelítő a legszebb szerzeményekből. Nos, melyik dal illik a csillagjegyedhez?

Kos: „Burning Desire”

Kos jegyűként szenvedélyes szerető vagy, aki tiszta szívével szeret. Sosem érnéd be olyasvalakivel, aki tőled eltérően gondolkodik. Bátor, eltökélt emberként képes vagy a partneredből a legtöbbet kihozni – a Burning Desire, avagy az „égető vágy” kiválóan jellemzi a párkapcsolataidat.

Bika: „Money, Power, Glory”

„Pénz, hatalom, dicsőség”Bikaként a három legfontosabb értéked. Köztudottan imádod a luxust, és makacsul ragaszkodsz a lehető legjobb minőséghez. Anyagiasságod a lehető legjobbat hozza ki belőled, hogy aztán valóban élvezhesd kemény munkád gyümölcseit. Megérdemled.

Ikrek: „Art Deco”

Nyughatatlan Ikrek jegyűként addig bulizol, amíg a nap fel nem kel, és szándékosan úgy éled az életet, hogy a lehető legjobban érezd magad, a legtöbbet hozhasd ki magadból. Nehezen koncentrálsz, a figyelmed könnyen elterelhető. Ennek azonban egyszerű oka van: mindig többet akarsz.

Rák: „You Can Be the Boss”

Rák jegyűként míg a páncélod kemény, valójában belül nagyon sérülékeny vagy. Mivel nem akarod megégetni magad, elrejted az érzéseidet, és inkább másoknak adod át az irányítást. Jobban kedveled az alárendelt szerepet – igen, a hálószobában is. Erre utal a dal címe is: „Lehetsz te a főnök”.

Oroszlán: „Off to the Races”

Oroszlán jegyűként imádsz a rivaldafényben tündökölni, hiszen nagyon jól kezeled a rád irányuló figyelmet. Az elegáns, luxus és anyagi vágyak iránti szenvedélyedben osztozol ezzel a nótával.

Szűz: „Young and Beautiful”

Az összes csillagjegy közül talán a Szűz a legbizonytalanabb önmagában. Ráadásul a meglévő önbizalmad is gyorsan tovaszáll, amikor veszélyes elemző képességedet magad ellen fordítod. Ezért is szólhatna a rólad ennek a gyönyörű dalnak a mondanivalója: „Akkor is szeretni fogsz, ha már nem leszek szép és fiatal?”

Mérleg: „Change”

A Mérleg tipikus levegős jegy: folyamatosan változik, fejlődik, mozgásban van. Pontosan tudod, hogy az áhított egyensúly eléréséhez néha éppen arra a hatalmas változásra van szükséged, amiről ez a dal is szól. Hallgasd meg minél többször.

Skorpió: „Serial Killer”

A Skorpió úgy tud szeretni, mint senki más. Talán többen is akadnak a környezetedben, akiknek egyeseknek ez túl sok, főleg ha féltékennyé vagy birtoklóvá válsz. Tökéletesen illik rád az „édes sorozatgyilkos” megnevezés a dalból.

Nyilas: „Florida Kilos”

A Nyilas számára a világ tele van felfedezésre váró helyekkel, új lehetőségekkel, így nem meglepő, ha boldogan elfogadnád Lana meghívását, hogy menjetek együtt Floridába. A dal erejéig mindenképpen vele tarthatsz. Imádni fogod.

Bak: „Radio”

A Bak a jövőre koncentrál, és nincs olyan napja, amit céltalanul vagy unatkozással töltene. Minden kis dolog, amit csinálsz egy nagyobb terv része, ezért nincsenek rád hatással a nehéz szavak – ahogyan Lana is énekli. Sosem vagy elégedett, mindig jobbat és többet szeretnél, mert azt is tudod, sokkal többre is képes lehetsz, és nem félsz tenni is érte.

Vízöntő: „Freak”

Az olyan excentrikus embereket, akik mindig valami különlegeset keresnek, gyakran szokták a „freak” (különc) szóval illetni – ilyen a Vízöntő is. Te mindig kilógsz a sorból, így az sem véletlen, hogy hozzád hasonlóan őrült társat keresel. Amikor találsz valakit, aki hasonlóan tekint a világra, épp olyan különc, mint te, életed legnagyobb szerelme vár rád.

Halak: „Afraid”

Érzelmes és érzékeny emberként a Halak könnyen megsérül, és ezért folyamatosan a félelem állapotában él. Ha szeretsz, azt misztikusan, intenzíven, odaadással teszed, de ha valami nem megy jól, akkor elönt a félelem érzése, mert nem akarod elveszíteni a társadat, a szeretteidet.

(via Culture Astrology) kiemelt kép: Thinkstockphotos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top