Horoszkóp

Hétfőn vérhold, farkashold és teljes holdfogyatkozás

Hétfőn igencsak mozgalmas napra ébredünk. Telihold, vérhold, farkashold, sőt teljes holdfogyatkozás lesz. A telihold önmagában is frusztráló és megterhelő, ha még holdfogyatkozással is párosul, különösen nagy lehet a feszültség. Hétfőn nem árt az óvatosság!

Az évtized utolsó teljes holdfogyatkozása látható hétfőn hajnalban, persze, ha az időjárás is engedi. A Hold hajlani 3 óra 36 perckor kezd fogyatkozni. A Föld 5 óra 41 perc és 6 óra 43 perc között takarja el a Holdat, a jelenség 8 óra 48 perckor ér véget. Érdemes hétfőn korán ébredni, hiszen bámulatos jelenségben gyönyörkörhetünk a reggeli csúcs előtt. Teljes holdfogyatkozás idején az égitest ugyanis a ritkán látható arcát mutatja meg.

Vérhold és farkashold

A Föld árnyékának fénytörése miatt a hétfő reggeli telihold nagyobbnak, fényesebbnek, vörösebbnek látszik majd az égen, mint általában. Szuperhold idején a naplementékre emlékeztető vöröses színben ragyog a Hold, ezért nevezik vérholdnak. Mivel januárban látható ez a különleges és viszonylag ritka jelenség, a januári teliholdat farkasholdnak nevezik. Nem véletlenül…

vérhold, farkashold, teljes holdfogyatkozás

Vérhold, farkashold, teljes holdfogyatkozás lesz hétfőn reggel (iStockphoto)

Telihold és holdfogyatkozás idején nő a feszültség

Farkasordító hidegre ezúttal vélhetően nem kell számítani, de az biztos, hogy különleges és látványos teljes holdfogyatkozásnak lehetünk tanúi január 21-én hajnalban. Közben a Hold 7 óra 30 perckor lenyugszik, így fél 8 után sajnos már nem sok minden látható az eseményből. Az viszont bizonyos, hogy hatását egész nap érezhetjük. Éppen ezért is nagyon fontos az óvatosság, a türelem – a közlekedésben mindenképpen.

(via foter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top