Horoszkóp

Ez a 6 legfilozofikusabb csillagjegy

Itt a hat legmélyebben gondolkozó állatövi jegy.

Nem mindenki lehet mély gondolkodó. Egy olyan kultúrában, ahol az emberek a sekély és felületes viselkedéssel is sikeresek (rád nézünk, Kim Kardashian és barátai), a mély és filozófiai létezésnek nincs akkora súlya, mint régen, ami igazán szomorú.

Skorpió

Ha a Skorpió agyába tudnánk nézni, látnánk egy tudományos és matematikai problémahálót, az összes válasszal együtt. Imádják azokat a mély gondolatokat, amelyeket más emberek kimerítőnek találhatnak, és megválaszolhatják azokat a problémákat, amelyeket meg kell oldani.

Olyan összefüggéseket vesznek észre, melyeket mások nem, ez a képességük pedig egy filozófiai ajándék, önmaguknak.

Vízöntő

Noha Skorpió birtokolja az állatövek legmélyebb gondolkodója címet, a Vízöntő nincs túl messze tőle. Nemcsak azért, mert a Vízöntő szabad szellem, akinek az elméje nem fél arra sétálni, ahol mások agya már képtelen, hanem azért is, mert a Vízöntő egyszerre találékony és képes elrugaszkodni a valóságtól. 

Néha szükség van irreális gondolatokra, ha valamit igazán el akarunk érni. És a Vízöntők tudják ezt.

A gondolkodás mindenkin segít (Fotó: Pexels.com)

Rák

A Rákokat túlérzékenyeknek tartják, ezen érzelmek ellenére nagyon mély gondolkodású emberek. Bár minden mély gondolatot érzelmekkel és szenvedéllyel élnek át, nem árt megjegyezni, hogy soha nem történt semmi nagyszerű azzal, aki nem volt tele szenvedéllyel.

Bár a Rák nem hajlamos olyan mélyre ásni, mint Skorpió, vagy hagyni, hogy az agya más világokba kalandozzon, mint a Vízöntőké, ettől még képes filozofikusan gondolkodni, ami inkább szenvedéllyel, mint észérvekkel van tele.

Ikrek

Bár az Ikrek felületesek lehetnek, a másik felük – kettős jegyről van szó – éppen hogy alapos. Az Ikrek rendkívül kreatívak és felfedezők – mindkettő a filozófiai gondolkodásmódot vonja maga után –, tehát nem félnek elhagyni a járt utat és felfedni az élet rejtélyeit.

És ha első alkalommal kudarcot vallanak, akkor az Ikrek kitartása visszafordítja őket a második, a harmadik és a második fordulóba, amíg el nem érik a megoldást. Ezért kerül ki közülük annyi hatalmas tudós és művész.

Mérleg

A Mérleg jegyűek első pillantásra nem tűnnek mély gondolkodónak, a manipulációikkal és a bájukkal. De ez csak álca. Annak érdekében, hogy valaki manipulálhassa a másikat, és  megszerezze azt, amit akar, sok mindent tudnia kell az emberi természetről, és ehhez egy egy koncentrált és filozofikus emberre van szükség.

Bak

Bár határozottan nem olyan mélyen gondolkodó, mint a listán szereplő többi jel, ahol a Baknak hiányzik a velejáró filozófiai gondolkodásmód, azt kemény munkával pótolja.

A Bakok kétségbeesetten küzdenek, hogy komolyan vegyék és nagy elmének tekintsék őket, ezért pedig hajlandók sokat dolgozni. Ez nem azt sugallja, hogy a Bakoknak nincsenek mély gondolataik, mert abszolút igen. Csak azt, hogy okkal szerepelnek a lista végén. (Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top