Horoszkóp

A Dalai Láma szívhez szóló üzenetét neked is olvasnod kell

A Dalai Láma 2020. március 30-án közzétett üzenetét mindenképpen érdemes elolvasni. Szívhez szóló, reményt keltő és nagyon megindító...

Őszentsége, a Dalai Láma a világ egyik legbefolyásosabb vallásai vezetője. Beszédei mindig óriási visszhangot keltenek a világban, s mindig nagyon fontos üzeneteket tolmácsol. Bölcs javaslatait ezúttal is érdemes követni. S kérünk, oszd meg, hogy minél többen olvashassák… Íme a Dalai Láma 2020. március 30-án közzétett levele:

Őszentsége, a Dalai Láma üzenete a világhoz 2020. március 30-án (fotó: Getty)

Őszentsége, a Dalai Láma üzenete a világhoz 2020. március 30-án (Fotó: Getty)

Kedves testvéreim,

Ezeket a szavakat írom válaszul az emberekben felmerülő kérdésekre. Nagyon nehéz időszakon megyünk most keresztül a koronavírus-járvány miatt. S persze a klímaváltozás is ugyanolyan nagy probléma, mint korábban.

Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy csodálatomat és hálámat fejezzem ki az országok vezetőinek, beleértve természetesen az indiai kormányt is, azokért a döntésekért, amelyeket megtesznek a kihívások kezelése érdekében.

Az ősi indiai hagyomány leírja, hogyan teremtődik és pusztul el a világ. A pusztítás okai között mindig feltűnnek a háborúk és a betegségek, amelyekkel úgy tűnik, ismét szembe kell néznünk. A hatalmas kihívások ellenére az emberiség mindig megtalálja a túlélés lehetőségét. Nem számít, mennyire nehéz helyzet elé állít a sors, elszántsággal és bátorsággal képesek lehetünk leküzdeni a problémákat. Természetes az is, ha félünk és szorongunk az egészséget és a jólétet fenyegető veszélyekkel szemben.

Talán ennél nem is lehetne aktuálisabb, hogy kövessük a bölcs tanítást: „Ha tehetsz bármit is, tedd meg anélkül, hogy közben aggódnál, de ha nem tehetsz semmit, az aggódás, a félelem nem segít.”

A világban most mindenki a tőle telhető legtöbbet teszi, hogy megfékezze a járvány további terjedését. Üdvözlöm az országok összehangolt munkáját, amellyel a fenyegetés kockázatát csökkentik, és a közös segítségnyújtást is. Az összehangolt erőfeszítések példaként szolgálhatnak a hasonló válságok kezelésére a jövőben is.

Értem, hogy mennyire fontos most a világot bizonyos szinten lezárni, melynek következtében nagyon sokan veszítik el a munkájukat, s küzdeniük kell a mindennapi túlélésért. Őszintén kérek minden érintettet, hogy továbbra is tegyenek meg minden lehetséges intézkedést a kiszolgáltatott emberek megsegítésére.

Külön köszönöm az orvosok, az ápolók áldozatos munkáját, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a saját életük kockáztatása mellett mentsenek életeket. Mindenkiért a világon, aki most nehéz időket él meg, imádkozom, s azért is, hogy minél előbb véget érjen a világjárvány, és a béke, a boldogság visszatérjen a szívekbe.

Imádkozom értetek,

a Dalai Láma

A Dalai Láma levele a világhoz 2020. március 30-án (Facebook)

A Dalai Láma levele a világhoz 2020. március 30-án (Facebook)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top