Horoszkóp

Születési sorrended meglepő dolgot árul el rólad

A születési sorrendben elfoglalt helyed meglepően pontos információkat mesél a személyiségedről. Úgy tűnik, még a párkapcsolatodra, a szerelmi életedre is rányomja a bélyegét, hogy hányadikként születtél...

Vajon a testvéred boldogabb nálad? Vagy a te párkapcsolataid sikeresebbek, mint a többieké? Az okok között a születési sorrendben betöltött hely is szerepet játszhat. Nem mindegy ugyanis, hogy hányadik gyermekként érkeztél a családba. Egészen más lehet a személyiséged, a világhoz való hozzáállásod a tekintetben, hogy első, második, vagy későbbi szülött vagy. Izgalmas és egyben elgondolkodtató részletek következnek. 

Ha elsőszülöttként érkeztél a családba

Valójában egyáltalán nem a véletlen műve, hogy kifejezetten gondoskodó típus vagy. Talán már egészen kicsi gyermekként rád bízták szüleid a testvéreidet, s te vigyáztál, felügyeltél rájuk. Az önállóságot, a megbízhatóságot gyermekkorod óta gyakorlod, így ez a tulajdonságod mélyen gyökerezik benned. Nem véletlen, hogy párkapcsolatodban is szívesen gondoskodsz a társadról, figyelmes vagy vele, kiszolgálod, kényezteted, teljesíted a kívánságait. Erős benned a felelősségérzet. Hajlamos lehetsz épp ezért túlzottan is anyáskodó/atyáskodó lenni fölötte, ami nem minden esetben tesz jót a szerelemnek. Ne feledd, párod a társad és nem a kistestvéred. Az is biztos, hogy kerülöd a vitákat, a konfliktusokat, inkább a megegyezés híve vagy. Mindenféle kapcsolatból nehezen lépsz ki.

Ha második, vagy középső szülöttként érkeztél a családba

Középső gyermekként lehetsz második, harmadik, de akár negyedik szülött is a családban attól függően, mennyi kisebb testvéred van még. Könnyen lehet, gyerekkorodban folyamatosan valamelyik kisebb testvéreddel rivalizáltál, hiszen szüleid figyelme és szeretete mindig megoszlott köztetek. Nem könnyen adsz bizalmat senkinek, ami bizony lehet a születési sorrendben elfoglalt helyed következménye. Erősen ragaszkodsz a párodhoz, akiben nem könnyű megbíznod. Bizony hajlamos lehetsz a féltékenységre is. Nagyon vágysz a feltétel nélküli figyelemre, amit kisgyerekként nem kaptál meg. Elsőszülött testvéred mindig előnyt élvezett, ahogyan a legkisebb is, te pedig valahol hátul voltál a sorban. Az is biztos, inkább egyedül élsz, mintsem olyan párkapcsolatban, amelyben a párod nem értékel téged megfelelően.

Meglepően sokat árul el a párkapcsolatodról, hogy hányadikként születtél

Meglepően sokat árul el a párkapcsolatodról, hogy hányadikként születtél (fotó: Getty)

Ha te vagy a legkisebb gyermek a családban

Egészen biztos, hogy téged elkényeztettek mind a szüleid, mind a testvéreid. Mindenki imádott, mindenki veled foglalkozott, hiszen te vagy a legkisebb, akit félteni, óvni kell. De épp emiatt meglehetősen önállótlan lehetsz, s felnőttként is szükséged van a biztatásra, a támogatásra, a visszaigazolásokra. Nem könnyen boldogulsz egyedül, vagy a párod támogatása nélkül. S hajlamos lehetsz másokra hárítani a terheket, a felelősséget. Elképesztően profin csavarod az ujjad köré ugyanakkor a párodat és valójában bárkit, hiszen kisgyerekként megtanultad, hogyan érd el, amit igazán igazán szeretnél. Kétségtelenül megkaptál minden szeretetet, amire felnőttként is ugyanúgy szükséged van. Vidám és kiegyensúlyozott a személyiséged, szereted az életet, s nem különösebben kell megharcolnod a boldogságért.

Ha ikrekként születtél a családba

Az ikrek gyerekek megszokták, hogy mindent együtt és közösen csinálnak, ezért felnőttként sem szakadnak el egymástól. Ha neked is ikertestvéred van, szinte bizonyos, hogy a mai napig szoros kapcsolatban álltok egymással. Mindent megbeszéltek akkor is, ha távolabb sodort egymástól benneteket az élet. Nemcsak a legjobb testvérek, de a legjobb és legmegbízhatóbb barátai vagytok egymásnak. Neked és a testvérednek sem könnyű hasonlóan szoros barátságot kötni másokkal. Hajlamos lehetsz a saját elveidhez ragaszkodni, s könnyen lehet, a párod keményfejűnek tarthat téged. De azon is érdemes elgondolkodnod, ha úgy érzi, hogy nem szereted őt eléggé… Tényleg így van? Vagy egyszerűen csak nem tudod kimutatni felé az érzéseidet?

Ha egyke szülött vagy

Egyetlen gyermekként senkihez és semmihez sem kellett alkalmazkodnod. Szüleid imádtak, és a széltől is óvtak téged. Nem is igazán tapasztaltad meg, milyen az, amikor alkalmazkodni kell másokhoz, vagy osztozni kell bárkivel is a figyelmen, a szereteten. Szívesen töltöd egyedül az idődet, bármilyen helyzetben feltalálod magad. Jól elvagy egyedül, hiszen megszoktad, hogy azt teszel, amihez kedvet érzel. Ezek a tulajdonságok nem biztos, hogy mindig a legelőnyösebbek a párkapcsolatban. De a szüleid példáját a tekintetben mindenképpen követed, hogy ha valódi társra találsz, minden tőled telhetőt megteszel érte.

(via Truth Inside of You)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top