Horoszkóp

A Szűz 3 típusa nagyon más. Magadra ismersz valamelyikben?

A Szűz csillagjegy három, egymástól teljesen eltérő arcát mutathatja. Ismerd meg a három személyiségtípust a horoszkóp segítségével. Ha te is a Szűz jelében születtél, vajon magadra ismersz?

A különleges horoszkópból fény derül a rejtélyre, hogyan lehetséges, hogy két ember, akik a Szűz jelében születettek, tulajdonságaikban mégis szinte alig hasonlítanak egymásra. Egyikük segítőkészebb, a másik céltudatosabb, ha harmadik pedig szőrszálhasogató és maximalista. Vajon miből adódnak a különbségek? Végre kiderül a válasz.

Ismerd meg tehát ezúttal a Szűz csillagjegy három típusát. S azért három típus, mert az asztrológia három dekádra osztja a jegyeket. Minden dekád más és más tulajdonságot, jellemvonást is hordoz az alapvető Szűz jellemzőkön túl. S így történhet meg, hogy te és a legjobb barátod is a Szűz jelében születtetek, mégis számos témáról másként gondolkodtok.

A Szűz föld elemi jegy

A horoszkópban minden jegy pontosan 30 fokra helyezkedik el egymástól, s ezt a 30 fokot osztja további három részre az asztrológia és a horoszkóp. A három dekád a társ csillagjegyek és bolygóik tulajdonságait képviseli. A Szűz a föld elemi jegyek közé tartozik. Két társa a Bika és a Bak. A Szűz hava minden évben augusztus 23. és szeptember 22. közé esik. (A szökőévekben a dátumok egy-két nappal eltérhetnek.) Mindebből következően a Szűz jegy

  • első dekádjába tartozol, ha augusztus 23. és szeptember 2. között ünnepled a születésnapodat. A Szűz első dekádot a Merkúr uralja, s mivel a Merkúr az uralkodó bolygód, nálad jelennek meg a leghatározottabban a Szűz jegy jellemvonásai.
  • második dekádjába tartozol, ha szeptember 3-12. között  között születtél. A második dekádot a Szaturnusz bolygó uralja, s te a Szűz mellett a Bak jegy tulajdonságait is képviseled.
  • harmadik dekádjába tartozol, ha szeptember 13-22. között születtél. A harmadik dekádot a Vénusz uralja, és a Szűz mellett a Bika tulajdonságai is megtalálhatók benned.
Íme a Szűz csillagjegy 3 arca, típusa

Íme a Szűz csillagjegy 3 arca, típusa (fotó: Pixabay)

A Szűz jegy első dekádja

A leghatározottabban te képviseled a Szűz csillagjegy tulajdonságait. A jegyed és az első dekád uralkodó bolygója a Merkúr, amelynek köszönhetően sokat gondolkozol, nagyon alapos vagy, folyton elemzel, mindent pontosan megtervezel, folyamatosan a legjobbra törekszel. A minőséget többre értékeled a mennyiségnél. Mindenkor a tőled telhető legjobbra adod. Nagyszerű munkaerő vagy, de hajlamos lehetsz csak a munkádnak élni minden mást háttérbe szorítva. Időnként az érzéseidet elnyomod, s talán sosem vagy magaddal igazán elégedett. 

A Szűz jegy második dekádja

Ha a Szűz második dekádjában születtél, a Bak csillagjegy tulajdonságait is hordozod, hiszen a Merkúr mellett a Bak uralkodó bolygója, a Szaturnusz is erőteljesen hat rád. Hűvösnek, kimértnek, távolságtartónak látnak téged a többiek. Az érzelmeidet erősen kontrollálod, hajlamos lehetsz a gyanakvásra, és meglehetősen óvatos vagy mindenkivel. Az érzéseidet te is mélyen elrejted, mert ezzel óvod magad a csalódásoktól. A gondolkodásod logikus, a pénzzel ösztönösen jól bánsz, számodra az anyagi biztonság különösen fontos. A megérzéseidre csak nagyon ritkán hallgatsz.

A Szűz jegy harmadik dekádja

Amennyiben a Szűz harmadik dekádjában születtél, a Szűz tulajdonságok mellett a Bika jellemvonásai is megjelennek nálad. A Merkúr mellett a Bika uralkodó bolygója, a Vénusz is erőteljesen hat rád, amelynek köszönhetően aprólékos ember vagy, remek ízléssel és stílusérzékkel megáldva. Az öltözeted, a megjelenésed mindenkor tökéletes, pontosan tudod, mi áll neked a legjobban. Nagyon diplomatikus vagy, a gorombaságot ki nem állhatod, s próbálsz mindenkivel a lehető legjobb kapcsolatot ápolni. A munkádban maximalista vagy. A túlzottan mély érzelmek megijeszthetnek, s bizony meglehetősen kritikus tudsz lenni a pároddal. 

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top