Horoszkóp

A Bak 3 személyiségtípusa nagyon eltérő. Magadra ismersz az egyikben?

A Bak jelében születtél? S nem mindig érzed, hogy a horoszkóp jellemzése rád illene? Akkor most magyarázatot kaphatsz a kérdésekre. A három személyiségtípusból melyik illik rád?

A különleges horoszkópból fény derülhet arra a kérdésre, vajon hogyan lehetséges, hogy két ember, akik a Bak jelében születettek, tulajdonságaikban alig hasonlítanak egymásra. Egyikük elszánt és rendkívül céltudatos, a másik pedáns és maximalista, a harmadik a munkájának él. Vajon miből adódnak a különbségek? Végre kiderül a válasz.

Ismerd meg tehát ezúttal a Bak csillagjegy három típusát. S azért három típus, mert az asztrológia három dekádra osztja a jegyeket. Minden dekád más és más tulajdonságot, jellemvonást is hordoz az alapvető Bak személyiségjegyeken túl. S így történhet meg, hogy te és a legjobb barátod is a Bak jelében születtetek, mégis számos témáról másként gondolkodtok.

A Bak föld elemi jegy

A horoszkópban minden jegy pontosan 30 fokra helyezkedik el egymástól, s ezt a 30 fokot osztja további három részre, vagyis dekádokra az asztrológia és a horoszkóp. A három dekád a társ csillagjegyek és bolygóik tulajdonságait képviseli. A Bak a föld elemi jegyek közé tartozik. Két társa a Bika és a Szűz. A Bak hava általában december 22. és január 19. közé esik. (A szökőévekben a dátumok egy-két nappal eltérhetnek.) Mindebből következően a Bak jegy

  • első dekádjába tartozol, ha december 22-31. között ünnepled a születésnapodat. A Bak első dekádot a Szaturnusz bolygó uralja, s mivel a Szaturnusz az uralkodó bolygód is, nálad jelennek meg a leghatározottabban a Bak jegy jellemvonásai.
  • második dekádjába tartozol, ha január 1-10. között  között születtél. A második dekádot a Vénusz bolygó uralja, s te a Bak mellett a Bika jegy tulajdonságait is képviseled.
  • harmadik dekádjába tartozol, ha január 11-19. között születtél. A harmadik dekádot a Merkúr uralja, és a Bak mellett a Szűz jegy tulajdonságai is megtalálhatók benned.
Nagyon különböző a Bak csillagjegy három típusa

Nagyon különböző a Bak csillagjegy három típusa (fotó: Pixabay)

A Bak jegy első dekádja

A leghatározottabban te képviseled a Bak csillagjegy tulajdonságait. A jegyed és az első dekád uralkodó bolygója a Szaturnusz, amelynek köszönhetően nagyon céltudatos vagy. Szinte az egész életed küldetéshez hasonlít, ahol nem számít, milyen távolságokat kell bejárnod, de maximálisan teljesíted a rád bízott feladatot. Nagyon kitartó, következetes, megbízható vagy, az életet komolyan veszed. Fiatalabb korodban talán sok mindenről kellett lemondanod, de éppen ezért akarsz felnőttként a csúcsra érkezni. Sosem adod fel a célodat.  

A Bak jegy második dekádja

Ha a Bak második dekádjában születtél, a Bika tulajdonságait is hordozod, hiszen a Szaturnusz mellett a Bika uralkodó bolygója, a Vénusz is erőteljesen hat rád. Érett és tudatos vagy már fiatal korodban is, nem véletlen, hogy a hozzád hasonlóan éretten és felelősségteljesen gondolkodó emberek társaságát keresed. Alapvetően takarékos, néha talán picit zsugori lehetsz, de a luxus téged is elvakíthat. Nagyon szervezett az életed, de remek a szervezőkészséged is. A párkapcsolatban, a munkában nagyon hűséges és kitartó partner vagy.

A Bak jegy harmadik dekádja

Amennyiben a Bak harmadik dekádjában születtél, a Bak tulajdonságok mellett a Szűz jellemvonásai is megjelennek nálad. A Szaturnusz mellett a Szűz uralkodó bolygója a Merkúr is erőteljesen hat rád, amelyeknek köszönhetően magas elvárásokat támasztasz magad elé. Nagyon sok energiát fektetsz a tanulásban, a tudásod fejlesztésébe, a karrieredbe. Felnőttként a siker, a teljesítmény nagyon fontossá válik az életedben. Törekszel a spirituális fejlődésre is, de azért persze az anyagi javakat sem nélkülözöd. Kedveled a fekete humort.  

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top