Édes kényeztetés föld jegyűeknek

nlc | 2020. Október 12.
A föld jegyűek számára fontos a kényeztetés, legyen szó masszázsról vagy ínycsiklandó falatokról. Mindhárom jegynek komoly problémát okozhat a stressz. Hol van a kettő közös nevezője? Az édességekben!

Ősszel az esős, borús időben jobban vágyunk rá, hogy felvidítson valami. A Bika, a Szűz és a Bak nagy rajongói a kényeztetésnek. Ha éppen nehézségeken mennek keresztül, hihetetlen örömet szerezhetünk nekik finom, édes falatokkal.

A Bika bolondul a kulináris élvezetekért, egy meglepetésdesszerttel levehetjük a lábáról. A Szűznek inkább szóljunk, hogy cukrászdába visszük, vagy készítünk valami édeset, szeret előre tervezni. A Bak pedig a részletek embere: kérdezzünk rá nála, van-e esetleg valami allergiája. Nagyra fogja értékelni a gesztust.

Egy biztos, a támogató jó barát, vagy egy figyelmes kedves többet ér minden süteménynél. A többi pedig már csak  hab a tetején.

Fotó: Pixabay

Bika – Crème brûlee

A Bikának mindig lesz ideje egy sütizésre. Imád enni, kifinomult az ízlése, de odavan az egyszerű, ám kiválóan elkészített ételekért. Ilyen a crème brûlee, ami ha vacsora után az asztalra kerül, egyből elfelejti, előtte ő már mennyire jóllakott. 

Meglephetjük újszerű íztársításokkal is. A klasszikus áfonyás sajttorta levendulával megbolondítva kedvére való lesz. Az evés élvezete, egzotikus ízek, különleges tálalás – a Bika bármikor szívesen fogadja mindegyiket!

Fotó: Pixabay

Szűz – Csodás bonbonok

A tökéletességre törekvő Szüzet mindennél jobban elkápráztatjuk, ha valami nagyon kifinomult, gondosan elkészített desszertet kínálunk neki. Ha megkérdezik tőle, mi a kedvenc édessége, előbb végigpörgeti képzeletben azoknak a képeit, és nem arra gondol, mi is ízlett neki igazán. 

Ízlésének és természetének megfelelően csokoládégolyóval, vagy exkluzív bonbonnal szerezhetünk neki nagy örömet. Egy apró, tökéletes formájú édesség, ami számtalan csodás ízt rejt egyetlen falatban. Ha annyira élvezetét leli benne, még bonbonkészítő tanfolyamra is elmehetünk vele.

Fotó: Pixabay

Bak – Banános tejszínhabos… bármi

A Bak ragaszkodik a szokásaihoz, és az étkezésben is eléggé konzervatív. Sokszor az egyszerű, könnyen felismerhető ételeket, ízeket választja, amiket már jól ismer. Egy egyszerű tortaformában sült piskóta banánkrémmel és tejszínhabbal, maga a mennyország számára. 

Ne próbáljunk rátukmálni szokatlan ízkombinációkat, vagy furcsa állagú, színű desszerteket. Ha nagyon variálni akarjuk, próbáljuk meg az általa szeretett ízeket valami más formában elkészíteni, mint amilyen a banános panna cotta.

(via TheTalko)

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version