Horoszkóp

Ezért különleges a 7-es, mint szerencseszám

Jó néhány számot úgy ismerünk, mint „szerencseszám”. Ezek közül az egyik legismertebb a hetes. Mi teszi olyan különlegessé?

Hét nap van egy héten. Hét színe van a szivárványnak. Hét hang van a zenei skálán. Hét tenger és hét kontinens van a világon… sorolhatnánk még, de egy biztos: a 7 a világ szerencseszáma

hetes

Fotó: Pixabay

Az isteni hetes

A spirituális világban a hetes az igazságot keresők száma. Olyan felsőbb erőhöz társítható, ami nem kapcsolódik egy valláshoz sem, de elkötelezett hívei mégis ugyanannak a klubnak a tagjai, hisznek a hetes mágiájában – mondhatjuk, istenítik azt. Ez nem véletlen. Már az ősi Egyiptomban is varázslatos, isteni számként tisztelték. Nagyon sok varázslathoz, rituáléhoz tartozott, hétszer ismételték a varázsigéket, hétszer kerülték meg a csodatévő állatokat. A világmindenséget jelképező szám, Isten számaként pedig a szakrális hármas és a földi négyes (négy elem) összege adja a hetet.

A hetes szám rajongói

A szerencsés hetes hívei spirituálisak, intelligensek. Könnyen összpontosítanak, jó elemzők és jó önelemzők. Szorgalmas jellemek, akiknek kiválóak a megérzéseik és hallgatnak is azokra. Akik a hetes számot tartják a számuknak, általában szemlélődők. Az életet komolyan veszik, kifinomultak, jóindulatúak. Van bennük egy olyan belső bölcsesség, amit valahonnan régről hoznak magukkal, és ez kisugárzik. A pénz nem jelent túl sokat számukra, és éppen ezért, vagy ennek ellenére, soha nem hoznak olyan pénzügyi döntéseket, ami rossz eredménnyel járna számukra. Ki nem állhatják a pletykát és azokat az embereket, akik kibeszélnek másokat a hátuk mögött, az árulás pedig a rossz cselekedetek netovábbja a szemükben.

Nők a hetes bűvkörében

A hetes számot magukénak valló nők közös jellemzője a szépségük. Elragadó külsejük és vonzerejük természetükből fakad, nem pedig a tükör előtt töltött órák adják. Tehetségesek, és van bennük valami megfoghatatlanul vonzó, aminek a legtöbb férfi nem tud ellenállni. Humorosak, érzékenyek, és megérzéseik rendkívül kifinomultak.

A negatív hetes

Ennyi jó után persze fedjük fel a hetes sötét oldalát is. A hetes személyek gyakran távolságtartók, zárkózottak. Szarkazmusra hajlamosak, ezzel könnyen megbánthatnak másokat. A legrosszabb mivoltukban pedig még alattomosak is lehetnek: ez az a tulajdonság, amit úgy ki nem állhatnak másokban. És vannak olyan kultúrák, ahol a hetes szám néha éppen a rossz szerencse száma. A kínaiak például a hetedik hónapot, a júliust a szellemek havának tartják, és nem rajonganak túlzottan a hetes számért.

(via Gostica)

Ezt olvastad már?

Így működik a számmisztika

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top