Heti holdhoroszkóp november 11–17. – Skorpió újhold

Székelyhidi Ágnes | 2020. November 11.
Márton-nap, péntek 13, újhold: eseménydús időszak jön. Ha nem akarsz kapkodni, akkor mindig csak az aktuális napra és feladatokra koncentrálj! Ebben nagyszerű segítség a holdhoroszkóp. Olvasd el, és fogadd meg a több száz éves tapasztalatokon alapuló tanácsokat!

SZERDA – november 11.: Márton-napon a Hold a Szűzben jár, majd 17:09-kor lép át a Mérlegbe. A népi megfigyelések szerint ha „Márton nyara van”, akkor igen kemény hideg tél jön. Vagyis, ha Márton napon, illetve előtte, utána napos az idő, akkor hideg tél lesz. Még fogy a Hold, ettől látványos a fogyókúra és a méregtelenítés. Jól teszed, ha ma takarítasz, és csinosítod az otthonodat.

CSÜTÖRTÖK – november 12.: Ma már a Hold a levegős Mérlegben jár, ami aktuálissá teszi a nagytakarítást, a fémtárgyak tisztítását/élezését, és a lakásszépítést. A kertben és a balkonon ültess virágokat! Vannak hidegtűrő virágok, amik színeikkel életet visznek a kertedbe és a balkonodra. Közben szellőztess többször! A hideg miatt nem kell hosszan, inkább sűrűbben.

PÉNTEK – november 13.: Péntek 13: sok babona kötődik ehhez a dátumhoz. De ne feledd, hogy a babona és hagyomány nem ugyanaz! Előbbi hiedelmen, utóbbi megfigyeléseken, tapasztalatokon alapszik. A Mérleg Hold továbbra is aktuálissá teszi a szellőztetést, virágültetést. És feldíszítheted a lakásodat.

SZOMBAT – november 14.: A Skorpió Hold szerint most érdemes locsolni, permetezni, illetve sövényt nyírni és a virágot ültetni. Újhold előtti napon duplán lehet nyomott a hangulatod. A Skorpió vizes jegy, ami könnyeket is hozhat. Ne ijedj meg! Nincs veled baj, ha elsírod magad. Közben ne feledkezz meg arról, hogy nem csak a növényeknek, hanem neked is szükséged van vízre!

VASÁRNAP – november 15.: Újhold napján kitűnő lehetőséged nyílik az újításra. Gyújts halványzöld, vagy fehér gyertyát, és találd ki, hogy miben akarsz megújulni! Amit most kezdesz el, az nőni fog. Ez segíti a megvalósulást, kivitelezést. Ma fodrászati-, és kerti munka tilalom van érvényben. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

HÉTFŐ – november 16.: Óriási változást tapasztalhatsz ma: a tegnapihoz képest sokkal jobb lesz a kedved. A Nyilas Hold derűt és lelkesedést hoz neked. Ne feledkezz meg arról, hogy milyen célokat tűztél ki újholdkor! Nézz utána, hogyan valósíthatod meg azokat! Keress ötleteket, erőforrásokat, és még lelkesebb leszel.

KEDD – november 17.: Örülhetsz annak, hogy a tegnapi lelkesedés ma is tart. Csupán arra kell ügyelned, hogy ne ess túlzásba! A Nyilas Hold sajnos hajlamosít a túlzásokra. Igyekezz praktikusan gondolkodni, és a realitás talaján maradni! Ha nem sikerül, nem baj, mert késő délutántól a Bak Hold visszarángat.

Az újhold a Skorpió jelében lesz

FELTÁMADÁS ÚJHOLDJA

November 15-én a Nap és a Hold együtt áll a Skorpió jelében. Az újhold a Nap és a Hold együttállása. Mivel ez az újhold a Skorpió jelében lesz, feltámadhatsz. Szó szerint és átvitt érelemben. Te magad és/vagy bármi, ami aktuálisan foglalkoztat.

Tudtad, hogy a Skorpió szimbolizálja a feltámadást, a regenerációt, a megújulást? Mindezt egy szétesés, „kis halál” után élheted át. Úgy tűnik, akkor fogod ennek az újholdnak legintenzívebben érezni az erejét, ha már szétestél. Most szó szerint feltámadhatsz: akár egészségről, akár szerelemről, akár munkáról, akár pénzről van szó. Amennyiben pozitívan állsz hozzá, akkor pozitív értelemben számíthatsz új fordulatra.

Ha Skorpió szülött vagy, akkor vasárnap, a születésnapod közelében érdemes megállnod egy pillanatra. Gondold ki, hogy mit szeretnél újítani! Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. Skorpióként az év folyamán most érezheted a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony.

Ha a Rák vagy a Halak jelében születtél, akkor is élvezheted az újhold áldásos hatását.

Az újhold pontosan vasárnap hajnalban (06:09-kor) lesz. De már az előző nap érezhetővé válik. Tanácsos halványzöld vagy fehér gyertyát gyújtanod, és kívánnod valami újat. Ezt egész vasárnap is megteheted.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 11. 11–17.

Exit mobile version