nlc.hu
Horoszkóp

Inspiráló idézetek a jövőről

10 inspiráló idézet a jövőről az újév első napjára

Az új év első napjától mindannyian sokat remélünk. Jósolni próbálunk, következtetni - időjárásból, történésekből. Vajon milyen esztendő áll előttünk?

Az év kezdetére sokan úgy gondolnak, mint a közmondásban: „amilyen a reggeled, olyan lesz az egész napod”
Az újévi népi babonák és jóslások szintén az első nap történéseiből próbálnak következtetni az egész évre. Ha az első látogató férfi, szerencse várható. Ha szép, napos idő van január elsején, akkor jó idő lesz és sikeres év.
A babonákon túl elgondolkodhatunk, milyen céllal vágunk bele az új évbe, és mi az, amit magunk mögött szeretnénk hagyni, lezárva.
Ezzel a tíz, jövőről szóló idézettel inspirálódhatunk, milyen irányba haladjunk tovább.

női kézben a föld bolygó

Fotó: Pixabay

1.

„Aki nem ismeri a múltat, nem ítélheti meg a jövőt. A múlt az a talaj, amelyen állunk. Tanítómesterünk, megmutatja, hogy milyen hibákat nem szabad újra elkövetni és mit kell tenni.”
(Habsburg Ottó)

2.

„Aki számára nem létezik jövő, az kénytelen a konkrétumban, a reménytelenségben, az ürességben élni.”
(Abraham Maslow)

3.

„Nekünk, akik hiszünk a fizikában, a múlt, a jelen és a jövő közötti különbségtétel csupán képzelgés, bármily makacsul tartja is magát.”
(Albert Einstein)

4.

„Gyakran az, amitől a legjobban féltél, sokkal kevésbé problémás, mint ahogy gondoltad. Nincs azzal semmi baj, ha előre tekintünk, és a jövőt tervezgetjük, de tudnod kell, könnyen meglehet, hogy a legnagyobb félelmeid a legnagyszerűbb meglepetéssé válnak.”
(Nick Vujicic)

5.

„A jövő már itt van – csak még nem mindenkinek jött el.”
(William Gibson)

6.

„Amikor lehangolt vagy, a múltban élsz. Amikor aggódsz, a jövőben élsz. Amikor békében vagy, akkor élsz a jelenben.”
(Lao-ce)

7.

„Ha megváltoztatod a gondolataidat a múltról, akkor megváltoznak a gondolataid a jövőről is, és ezzel jobb jövőt teremtesz. A jövőd egy történet, amelyet te teremtettél, akárcsak a múltad.”
(Alan Cohen)

8.

„Ne herdáljuk el a jövőt a jelentől való félelem miatt!”
(Barack Obama)

9.

„Mi a legviccesebb az emberben? (…) Mindig fordítva gondolkodnak: gyorsan fel akarnak nőni, hogy aztán az elveszett gyermekkor után sóhajtozzanak. Feláldozzák az egészségüket, hogy pénzt keressenek, aztán meg odaadják minden pénzüket, hogy egészségesek legyenek. Annyira sóvárognak a jövő után, hogy nem törődnek a jelennel, így aztán sem a jelent, sem a jövőt nem élik meg. Úgy élnek, mintha soha nem halnának meg, és úgy halnak meg, mintha soha nem éltek volna.”
(Paolo Coelho)

10.

„Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövőnek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében.”
(Gautáma Sziddhártha Buddha)

Ez is érdekelhet buddhista Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top