nlc.hu
Horoszkóp

Így legyél támasz a gyászban a horoszkóp szerint

Minden csillagjegy máshogy viseli a gyászt

Néha még a részvét kinyilvánítása is nehéz, amikor egy barátod elveszíti közeli hozzátartozóját. Ha támogatni szeretnéd, a csillagjegye segítségedre lehet.

Az elmúlás, a halál sokak számára a mai napig tabu, pedig az élet része. Irigylésre méltó, ahogy egyes kultúrákban – mint például a mexikóiak – képesek vidáman elengedni szeretteiket. Ők arra figyelnek inkább: milyen jó volt együtt az életben.

mexikói kislány halottak napja

Fotó: Unsplash

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Amikor gyászol, még racionálisabbá válik: tökéletesen tudatában van, hogy a halál az élet velejárója. Habár egyike azoknak, akik nagyon lassan keverednek ki a gyászfolyamatból. Nem lesz depressziós, de nagyon hálás minden vigaszért.

Skorpió (október 23. – november 21.)

Látványosan kimutatja a fájdalmát és az érzéseit, ami tőle meglepő lehet. Megosztja az elhunytról az emlékeit, a közös képeket. Szeretne mindenkit olyan közel hozni hozzá, mint amilyen közel ő állt egykor. Közben pedig nagyon erős, nem fogja megtörni őt a veszteség.

Nyilas (november 22. – december 21.)

Amikor a Nyilas vidám és bolondozik egy szerette elvesztésekor, nem a tiszteletlenség szól belőle. Így dolgozza fel a fájdalmat, próbál felvidítani másokat. A sírást, az érzelmeket megtartja magának, a többieket pedig szerető együttérzéssel segíti át a nehezén.

Bak (december 22. – január 19.)

Próbál nagyon éretten, nagyon tudatosan megbirkózni az őt ért veszteséggel. Persze ez olyasvalami, amire nem lehet felkészülni igazán. Így a Bak nagyon szomorú lesz, nem lehet megvigasztalni, míg magától fel nem dolgozza az érzéseit. Nem kell megijedni, ha bezárkózik, amikor elérkezettnek érzi az időt, visszatér.

Vízöntő (január 20. – február 18.)

Míg a saját érzéseivel küzd, nem hagyja nyugodni segítő természete. Hagyni kell őt, hogy tegye a dolgát: intézze a szertartást, főzzön, fuvarozza a rokonokat. Mialatt tevékenykedik, kibeszéli, feldolgozza a veszteséget, és amikor szüksége van rá, jól kisírja magát. Ilyenkor szívesen fogadja az együttérző ölelést.

Halak (február 19. – március 20.)

A gyászban számára az egyik rossz dolog, hogy míg magába zuhan, nem lehet mások támasza. A rendkívül érzékeny Halak ilyenkor visszavonul. Csendben mereng és sírdogál. A veszteség mellett az élet értelmén és a sors kérdésein is mélázik, a gyász neki egyben önismereti utazás. Amint megerősödik, visszatért, és onnantól ismét a segítségnyújtás lesz az elsődleges.

(via yourtango)

Ez is érdekelhet fájdalom fekvő nő Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top