nlc.hu
Horoszkóp

Boldog születésnapot, dalai láma!

86 éves ma a világ egyik legmeghatározóbb spirituális vezetője

Az emberiség boldogságáért munkálkodik, mégis tiltott személy a hazájában, és körözött bűnözőként kezelik a világ egyik legnagyobb országában. Ma 86 éves a dalai láma.

A legismertebb spirituális vezető, Őszentsége a 14. dalai láma 86 évvel ezelőtt, július 6-án született. Tendzin Gyaco egy Takcer nevű kis tibeti faluban született egy parasztcsalád 16 gyermeke közül ötödikként, és hároméves korában fedezték fel, mint a 13. dalai láma reinkarnációját.

dalai láma és Barack Obama

A 14. dalai láma találkozása Barack Obamával / Fotó: Pixabay

A szeretet a védőpajzs

A világ egyik legismertebb embere,  aki egész életében azért küzdött, hogy boldogok legyenek az emberek, jobb hely legyen a világ. Most mégis száműzetésben él, mivel a világ egyik legnagyobb hatalma első számú közellenségnek kiáltotta ki őt, és 1959 óta kénytelen a hazájától távol élni.
Micsoda kettősség: a mindig jókedvű, végtelenül jó szándékú és bizakodó spirituális vezető, akit rosszakaró terroristaként tartanak számon a világ nagy részén! De a szeretete törhetetlen, egy olyan védőpajzs, amin nem hatolhat át az ellene irányuló negatív energia, lejárató kampány.

Használd a gondolatait

Számtalan helyen felbukkannak a tőle származó idézetek, bölcseletek. A mai napon tedd bele mások és önmagad részére is azt a csodálatos energiát a mindenségbe, ami tőle származik.
Olvass idézeteket, nézd az előadásait, gondolkozz el a bölcs tanító szavain. Ugyan csak angol nyelven, de ingyenesen hozzáférhető a tavaly kiadott zenei lemeze is: „Dalai Lama – Inner World”. Ezen az albumon buddhista mantrákat recitál, és a bölcsességről, a bátorságról, a gyógyításról és a gyerekekről beszél.

Meditálj a dalai lámáról

A születésnapja alkalmából nem adhatsz ennél szebb ajándékot a világnak.
A meditációd tárgya lehet egy elképzelt objektum is, ez esetben az összpontosításod történjen a dalai láma képére. Hunyd be a szemed, és képzeld el homlokod elé a dalai láma arcképét. Tartsd fenn a figyelmet, és érezd át azt a jót, kedvességet és szeretetet, amit ő képvisel.
A meditációt befejezve felajánlhatod annak eredményét minden ember javára. Hiszen nem csak rád van számos jó hatással, de olyan rezgéseket küldesz a mindenségbe, ami a környezeted javára is válik.

Ez is érdekelhet buddhista Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top