Ne ijedj meg, ha kristályod színe megváltozik!

nlc | 2021. Szeptember 30.
Az ásványok a rezgéseikkel gyógyítanak, és képesek magukba szívni a környezet energiáit is. Ha változik a színe a köveidnek, az azt jelenti: gyógyítanak.

Nagyon fontos, hogy megbízható helyről szerezd be az ásvány ékszereidet. Ugyanis ha természetellenesen élénk színe van a köveidnek, könnyen lehet, hogy néhány viselés után eltűnik a szín: ilyenkor festett kővel van dolgod, amit a sikeresebb értékesítés miatt tuningoltak fel: teljesen feleslegesen.

Gyógyító ásványok / Fotó: Unsplash

1. Napfény hatására

Az ásványok kifakulhatnak akkor, ha túl sokat vannak kitéve direkt napfénynek. Nyaralásokon a napon fekve általában nem hord ékszert az ember, ráadásul a kövek kellemetlenül felmelegedhetnek. Ha óvni szeretnéd a fakulástól (bár nem minden ásványra van hatással), jobban teszed, ha nem hagyod kint a napon.

2. Gyógyulás hatására

Legtöbbször gyógyító céllal viseljük a kristályokat, vagy ékszerként, vagy zsebben, marokkő formában. Ahogy a kő energiát sugároz, veszít a saját energiájából (ezért kell időnként tisztítani, feltölteni), és bizonyos energiákat magába is szív. Egyes kövek elveszítik fényüket, átlátszóságukat, míg mások beszürkülnek, vagy fekete foltok jelennek meg rajtuk  – leginkább súlyos betegségek után. 

3. Erős energetikai hatás miatt

Ha egy ásványt gyakran használunk meditáció közben, például mála gyöngysor formájában, a magas energetikai rezgések erős hatással lehetnek rá. Akik finomenergiával dolgoznak (spirituális gyakorlatokat végzők, tanítók, vagy rendszeres gyakorlók), azok tapasztalhatják, hogy az olyan tiszta kövek is, mint a rubin vagy a smaragd, képesek árnyalatot váltani a körülvevő ingerektől.

Tisztítás, feltöltés

Az ásványokat legegyszerűbben percekig folyó tiszta vízben tudod megtisztítani, még erősebb hatása van egy erdei pataknak, vagy bármilyen természetes víznek. Ilyenkor a legerősebb tisztító mantrát, a Gayatri mantrát is énekelheted közben. Tölteni telihold fényénél tudod, kitéve az ablakba. Ha nagyon szennyezett, élő földbe ágyazd be egy hétre, hogy visszanyerje energiáját.

(via tinyrituals)

Exit mobile version