Horoszkóp

Így tisztítsd kristályodat, hogy ereje teljében maradjon

Az ásványok, kristályok, féldrágakövek jól ismert kiegészítői egyes gyógyító terápiáknak. Számos keleti filozófiai rendszer ismeri a hatásukat, energiájuk megtartásához azonban időnként meg kell tisztítani őket.

Könnyen utánajárhatunk, mi a csillagjegyünk szerencseköve (választhatunk drágakövek vagy ásványok közül), és vehetünk ásványokat testi problémáinkra. Használhatjuk védelmi célra a köveket, ha pedig az alvásunk minőségét javítanánk, akkor is bőven van miből válogatni.

Nagyon fontos, hogy a kövek választanak minket! Amikor már tudod, hogy mit szeretnél, fogj a kezedbe több darabot, és hallgass a megérzésedre, melyik lesz az, amit hazaviszel. Akár marokkövet, akár nyakéket, vagy dzsapa-málá füzért vásárolsz, az első használat előtt meg kell tisztítani. Ez nem higiéniai szempont, hanem így éred el a legjobb energetikai hatást.

kristályok

Fotó: Pixabay

Mielőtt a tiéd lesz egy ásvány vagy a belőle készült ékszer, számos kézen megy keresztül. Gondolj bele, nagyon sok kő a világ másik végéről származik: Brazília, Madagaszkár és India is gazdag ásványlelőhelyek. A kő kinyerése és feldolgozása után hosszú utat tesz meg, amíg kikerül bármelyik hazai bevásárlóközpont kirakatába. Rengeteg ember energiája érinti, amik között vannak jók, rosszak. A lényeg, hogy ezt semlegesítenünk kell használat előtt.

A tisztítást időről-időre akkor is érdemes elvégezni, ha a követ már birtokba vettük, és jó ideje csakis magunk használjuk. A következő módszerekkel tisztíthatjuk kristályainkat, de ha nagyon alaposak akarunk lenni, akár mindet végigvehetjük velük.

Tisztítás után feltöltheted, programozhatod a köveidet, és már használhatod!

Tiszta, folyó vízzel

Tartsd pár percig tiszta, hideg csapvíz alá az ékszert, vagy követ. A víz áramlata átmossa azt, de segítheted pozitív gondolatokkal ezt a tisztulást: koncentrálj az ártó hatások távozására, és kérd az Univerzum segítségét is ehhez, vagy képzelj el egy fehér fénysugarat, ami átjárja a kristályokat. Ha van a közeledben tiszta vizű patak, időnként abban is tisztára mosható. Egyesek természetes vizekben, tavakban, vagy tengerben is megmerítik köveiket, tisztító hatású, és növeli az energiáját.

Más kristályok erejével

Vannak olyan erős tisztító hatású kristályok, amik alkalmasak a többi megtisztítására. Ilyen például a karneol, vagy a hegyikristály. Ha ezeket már előzetesen megtisztítottad, tedd egy helyre az új darabokat velük, legalább 24 órára.

Hogy hol tárold? Mivel a legtöbb kristály törékeny, egyes darabokra pedig a közvetlen napfény is rossz hatással van, a színük is megváltozhat, használat után tedd őket textilzacskóba, vagy csavard be egy selyemkendőbe.

Füstölővel

A zsálya ősidők óta ismert tértisztító növény, a neve is a latin gyógyítás szóból származik. Ha hallottál már arról, hogy a zsályafüstölőt használják az otthon megtisztítására (új lakás, vagy csak a kellemesebb energiák miatt), nem fogsz meglepődni, hogy ugyanez a kristályokra is hatásos. Tedd a köveket egy természetes anyagú tálkára, ha lehet, megemelve, és amíg körbefüstölöd, koncentrálj rájuk, kérd a védelmüket, és küldd a szereteted.

kristály

Fotó: Unsplash

Kristály tisztítószerrel

Bár a legjobb módjai a tisztításnak a fent leírt természetes módszerek, mégis vannak annyira érzékeny és sérülékeny kövek, hogy a vízben tisztítás nem jöhet számításba, mert feloldódnának. Ha találsz ásványokra szakosodott boltban, vagy esetleg drogériában speciális tisztítószert, akkor abból néhány csepp elég lesz áttörölni a követ. Ha nem, akkor használd a két vízmentes módszert.

Ha sókristályod van, annak tisztulásához elég 3-4 órára természetes (tengeri-, vagy hegyi) sóba temetni.

(via Gostica)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top