Horoszkóp

5 kristály, ami segít ellazulni és elaludni

A kristályok képesek energiát tárolni, és a különböző energiákat is át tudják adni viselőjüknek. Az energia jelen esetben nyugalmat áraszt.

Őseink már évszázadokkal ezelőtt gyógyító képességet tulajdonítottak egyes kristályoknak, és kiegészítve egyéb gyógymódokkal, használták is őket.

Rengeteg olyan követ ismerünk, melyek nyugtatólag hatnak az elmére, segítenek ellazítani a testet, hozzájárulnak a belső béke eléréséhez. De vannak köztük olyanok is, amelyek a negatív energiákat tartják távol. Minden kristálynak sajátos tulajdonságai vannak.

Ha alvásunk elégtelen, az a szervezet mentális és fizikai egészségére is hamar kihat. Számos lehetőség mellett (gyógyteák, relaxáció, ellazító jóga gyakorlás) ezzel az öt kristállyal segíthetjük elő a kielégítő alvást, ami a kiegyensúlyozottság fontos alapja.

Lepidolit

Akárcsak minden lítium alapú kristály, a lepidolit is fantasztikus nyugtató hatással bír. Sőt, ez a kő kifejezetten hatásos kóros álmatlanság, rémálmok esetére. Azoknak is ajánlott, akik elalvás előtt izgatottak, nem tudnak ellazulni – a lepidolit segítségükre lesz a belső elnyugváshoz, hogy hosszas, éber forgolódás helyett kellemesen álomba tudjanak merülni.

kristály

Fotó: Unsplash

Hegyikristály

Minden kristály egyforma erőteljesen hat, a színétől függetlenül. Ez az átlátszó kő segít lecsillapodni a zavaros, izgatott elmének. Ha valaki hajlamos a túlfokozott állapotra, ezernyi gondolat nem hagyja nyugodni, a megfelelő kő lesz számára a hegyi kristály. Nagyon hatásosan segít megszabadulni a zavaróan kavargó gondolatoktól, feloldani a stresszt, elűzni a gondokat, így téve szabaddá az utat a pihentető alvás előtt.

hegyikristály

Fotó: Unsplash

Ametiszt

Az ametiszt egy olyan erős és hatékony gyógyító kő, hogy szinte mindenre jó. Különösen jó segítséget nyújt, ha relaxációra és elcsendesedésre van szükség. Érzelmi és mentális zavaroknál is használható, például krónikus levertség és idegnyugtalanság kezelésére. Az ametiszt megszabadít a stressztől, sőt a depresszió kezelésében is igencsak hatásos játékos.

ametiszt

Fotó: Pixabay

Füstkvarc

A füstkvarc a negatív energiák elsődleges ellensége. Képes a káros energiákat átformálni, hogy azok pozitívvá válhassanak viselőjük számára. Jó hatással van a szervezet védekező képességére, és a biztonságérzet is növeli. A káros energiákat egyszerűen elvezeti a földbe – így segít a természet erejével a rosszat jóvá formálni. A kő elűzi a rémálmokat, így nagy eséllyel jönnek helyébe a pihentető, édes álmok.

füstkvarc

Fotó: Pixabay

Holdkő

A kő már a nevében is az alvást idézi meg – a Hold hallatán a éjszaka, a sötétség, az alvás juthat eszünkbe. És nem is járunk messze az igazságtól, remek segítő a holdkő a kóros álmatlanság kezelésében. A kristály hatásos az érzelmi feszültség, félelmek, stressz megszüntetésében. Lehetővé teszi az elme kiürítését, hogy ne legyen akadálya az elszenderülésnek.

holdkő

Fotó: Pixabay

Mind az öt kristály hatásos külön-külön is, de igazán erőteljesen együttesen segítenek. Ha csak egyet szeretnél használni, nézegesd meg a köveket, amikor vásárolsz, fogd a tenyeredbe, és amelyik a legvonzóbb számodra, legyen az a tiéd! Kristályok választásánál fontos tényező, hogy kövessük a megérzéseinket.

Viseld a köveket ékszerként napközben, vagy az ágy közelében helyezd el, de teheted a párna, ágymatrac alá is. Elalvás előtt pedig relaxálhatsz, a kristályokat néhány percre a mellkasra vagy a homlokra helyezve.

(via Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top