nlc.hu
Horoszkóp

Ezek az ásványok meggyógyítják a sajgó ízületeket

Használd ízületi bajokra is a kristályokat!

Az ízületi fájdalmakat sajnos nem csak az idősebbek ismerik. Viszont azt kevesen tudják, hogy egyéb terápiás segítség mellett az ásványok is enyhülést hoznak.

Ásványi kristályokkal kiválóan lehet enyhíteni az ízületi fájdalmat. A kövek ugyanis a testhő hatására még nagyobb energiát sugároznak, mint a zsebben, ruhán kívül hordott darabok. Ezért ízületi bántalom esetén érdemes az ékszert például karkötőként hordani, vagy fekvő állapotban közvetlenül a sajgó testrészre helyezni.

tornázó nő

Egyszer neki is szüksége lesz ezekre a kristályokra! / Fotó: Unsplash

1. Levendula jáde

Hatásos fájdalomcsillapító, de nem csak ízületi fájdalomra használható. Ez utóbbi esetben pedig a gyulladást is csökkenti. Megelőzésként is használható, mert segít az ízületeknek újraépülni, azaz megterhelés után is javasolt a használata.

2. Apatit kövek

Kék, sárga és zöld változata is használható a bajban. A kék- és sárga apatit csontokkal és ízületekkel kapcsolatos betegségek segítője. A zöld pedig támogatja a porcképződést és csontképződést, így kopások esetén is érdemes belőle az érintett testrészre helyezni.

3. Aragonit

A leghatásosabb a térdízület kezelésében, de ez a kő izomfájdalom, rándulás, húzódás esetén is alkalmazható. Nagyrészt kalciumból áll, így a kalcium-anyagcsere őre is egyben, de hasznos a bőr, a haj és a csontok egészsége szempontjából.

4. Zöld aventurin

Gyulladás- és fájdalomcsökkentő, reumás panaszok és porckopás esetén is jó hatással van a szervezetre. A zöld színe nyugtató hatású, és mivel ez a szívcsakra színe, különféle szívpanaszokban is segít, infarktus után a gyorsabb felépüléshez használható.

Az átmozgatás fontossága

Az ízületekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a megelőzés a legfontosabb. A test öngyógyító képessége nagyon erős, így az időben elkezdett ízületvédő mozgás (jóga, pilates, és minden, a testet alaposan és lassan átmozgató gyakorlatok) nagyban hozzájárulnak. Reggelente és esténként végezzünk körzéseket: az ujjaktól a csuklón, könyéken, vállon át, csípőt, térdet, bokát, lábujjakat aktiválva. Az ízületi folyadék így jut el mindenhova, és így tud felfrissülni. A hatás már egy hét múlva érezhető!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top