A holdkővel még Gábriel arkangyalhoz is közelebb kerülsz

nlc | 2022. Március 02.
Tökéletes választás lehet számodra is ez az ásvány, ha úgy érzed, belső erőre és fejlődésre van szükséged, vagy bármilyen újrakezdésbe vágsz bele. Ismerd meg a szépséges kristály titkait!

Számos ősi kultúrában fontos szerepet játszott a holdkő, amit egyértelműen a Holdhoz kötöttek. Srí Lankán még egy Holdkő templomot is emeltek, melynek az oltárlépcsőit holdkő mozaikkal borítottak. Az ókori görögök hatalmi kőnek tartották, az arab országokban pedig termékenység jelképeként használták, a nők a ruhájukba varrva hordták.

Holdkőből faragott felhők / Fotó: Indiamart.com

A holdkő és a csillagjegyek

Három állatövi jegy is kötődik hozzá, a Rák, a Mérleg és a Skorpió. Eleme a víz, bolygója pedig a Hold és a harmadik szem csakra, illetve a napfonat csakra is kapcsolódik a holdkőhöz.
Sokáig az a legenda járta, hogy a Hold változásait is követi a kő, a színe e szerint változik: ez nem igaz, de akár a változó Holdnak, ennek a kőnek is számos színárnyalata, megtestesülése van.

Gyógyító hatásai

Szerencsekőnek is tartják, de legfőbb ereje abban rejlik, hogy a követ viselve, vagy magadon tartva meditációban, magas szinten tudsz kapcsolódni önmagadhoz. Magabiztosabb, öntudatosabb leszel általa, és tovább léphetsz a spirituális fejlődés útján.

Vigyázz a Holddal

Ha a Hold változásaira különösen érzékeny vagy, teliholdhoz közeledve, vagy teliholdkor ne használd ezt a követ. Holdkő ékszereidet is inkább vedd le ilyenkor, és tedd ki a telihold fényére feltöltődni, tisztulni.

Közvetlen kapcsolat Gábrielhez

Gábriel arkangyalhoz a Hold égitest kötődik szorosan. Ő a női energiák ismerője, ő támogat abban, hogy női öntudatra ébredj, erősebbek legyenek az intuícióid, és minél jobban megnyílj a meditációban, spiritualitásban önmagad felé is.
A holdkő segítségével kapcsolatba tudsz vele lépni, ha angyali amulettet készítesz. Hétfői napon (ami a Hold napja), növekvő holdfázisban, este gyújtsd meg egy fehér mécsest. Meditációs pózban, bal kezedbe fogva tedd a követ a szívedhez, és hívd Gábrielt, hogy áldja meg azt, és támogassa az utadat. Meditálj a Hold és Gábriel erején, érezd az angyali szeretetet. A követ hordd magadnál, vagy tarts a párnád alatt.

(via Forever Conscious)

Exit mobile version