nlc.hu
Horoszkóp

Állásbevonzó praktikák

Egy jó állásra van szükséged? 5 bevonzó praktika

Ezzel nem mondunk újat: ha pozitív dolgot szeretnél behozni az életedbe, pozitívan kell gondolkodnod. A magyarázat is egyszerű: hasonló a hasonlót vonzza – mint az emberek esetében.

1. Adj testet a vágyadnak!

Tarts naponta meditációt, amiben elképzeled magad a vágyott pozícióban, kezdve azzal, hogy bemész az adott munkahelyre, köszönsz az embereknek, leülsz az asztalodhoz, és dolgozni kezdesz. Vedd végig a napodat, közben tudatosítsd magadban az érzést: igen, ez és ez vagyok, ez és az a munkám. Számolj le örökre minden negatív, lekicsinylő mondattal! Nincs olyan, hogy neked ez nem menne, hogy nem is vagy rá alkalmas. Ha ezt hiszed, akkor úgy is lesz.

2.  Írd meg a névjegykártyád!

Készíts el egy névjegykártyát a vágyott pozíció és az adatok megjelenítésével. Ugyanígy írhatsz magadnak fiktív munkaszerződést, munkaköri leírást is. Amit leírunk, az mindig könnyebben megvalósul pusztán csak attól, hogy jobban elhisszük, amit saját szemünkkel látunk.  

Hogy legyen állásod! (Illusztráció: Pexels.com)

Hogy legyen állásod! (Illusztráció: Pexels.com)

3. Találd ki a saját mantrád!

Kell néhány mondat, ami mind arról szól, hogy mit szeretnél elérni. Sőt, fogalmazz jelen időben, mintha már ott tartanál! Mondd el, hogy elnyerted az állást, hogy miért tartottak alkalmasnak rá, és miért vagy jó az adott pozícióban. Hogy miért szereted, amit csinálsz. Ezeket ismételd el minden nap!

4. Ne csak a pénzre gondolj!

Ha csak a jó fizetés miatt akarsz egy jó állást, az régen rossz, és bizony kisebb eséllyel fog teljesülni a kívánságod. Az élethez szenvedély kell, vagyis az fog sikerülni, amiben nemcsak hiszel, de szereted is. Nemcsak a vele járó pénzt, de a tevékenységet is. Olyasmit képzelj el magadnak, amit szívesen csinálnál akár akkor is, ha nem fizetnének érte.  

5. Tégy lépéseket!

A szerencséhez sosem volt elég álmodozni. Fejleszd magad, hogy mire a lehetőség jön, a lehető legjobb állapotban találjon! Gondold végig, hogy addig is, míg állásba kerülsz, mivel növelhetnéd a vonzerődet a munkaerőpiacon. Tanulással? Önkéntes munkák vállalásával? Próbálj a közelébe férkőzni annak a közegnek, ahol egyszer dolgozni szeretnél. A lelkesedés tűnik fel először az embereknek, csak utána a tehetség. És ki tudja, ha szem előtt vagy, még az is eszükbe juthat, hogy lenne is itt egy állás neked…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top