Heti holdhoroszkóp 2022. június 29-július 5. – Péter-Pál napi újhold

Székelyhidi Ágnes | 2022. Június 29.
A szerdai, Péter-Pál napi újhold azt jelenti, hogy most kezdődik az aratás. Hunyd le a szemed, és képzelj el egy hullámzó, aranysárga búzamezőt! Ez a te eddigi kitartásod, munkád, szorgalmad, eltökéltséged eredménye. Kezdhetsz aratni. Kérdés, hogy pontosan mit arathatsz le…

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?
 
SZERDA – június 29.: Ez több szempontból is izgalmas nap: ma van Péter-Pál napja, ami a hagyomány szerint az aratás kezdete, és újhold is van. Te is arathatsz képzeletben és valóságban is. Közben lesznek kivételes dolgok, amelyek újdonságot és/vagy újítási esélyt hoznak az életedbe. A te dolgod annyi, hogy észrevedd, és élj vele. (Az újholdról részletesebben lejjebb.)

Aratás (fotó: Unsplash)

CSÜTÖRTÖK – június 30.: A Hold nem vált jegyet ma. Ezáltal meghosszabbítja a tegnapi újhold újító hatását. Emellett kedvez a mosásnak, locsolásnak, öntözésnek. Kérdés, hogy milyen az időjárás, kell-e vizet adnod a kinti növényeknek. Közben fontos, hogy sok folyadékot igyál. Neked is épp annyira szükséged van vízre, mint a növényeidnek.

PÉNTEK – július 1.: Kora hajnalban lép be az Oroszlán Hold. Mivel már nő, csupa kertben végzendő munkának kedvez: fűszernövény ültetés, fűnyírás, permetezés, sövénynyírás és vízi növények telepítése. A tűző napot nem szereti minden növény. Az ültetésnél és a locsolásnál ezt kalkuláld be!

SZOMBAT – július 2.: A mai napon az Oroszlán Hold garantálja a kánikulát. Biztosan vágysz a napsütésre, de vigyázz, nehogy napszúrást kapj! A felhők betölthetik a „napellenző” szerepét. Ettől még lehetsz óvatos a szabadban. Ma érdemes hajat vágatnod, mert gyorsabban regenerálódik a hajad.

VASÁRNAP – július 3.: Csak délután fog jegyet váltani a Hold. Emiatt a hőség ma is garantált. Ahogy a hajvágás aktualitása is. Érdemes kiszellőztetned az ágyneműket. Persze csak akkor, ha nem esik az eső. Máskülönben bevizesedik, befülled, ami akár káros is lehet az alvás minősége szempontjából.

HÉTFŐ – július 4.: Ma már a Szűzben jár a Hold, ami összeszedettebbé és hatékonyabbá tesz téged a munkádban és minden más tevékenységben. Időzítsd mára a hajfestést, és mindenféle bőrápolást! Hajad és bőröd is meg fogja hálálni. A kertben és a szobai növényeknél most aktuális a tőosztás. A növő Hold segít a faültetésben is.

KEDD – július 5.: Még mindig a Szűzben jár a növő Hold, ami segít a vitaminok, ásványi anyagok beépülésében. Szóval egyél, igyál magas vitamintartalmú zöldségeket, gyümölcsöket. A maradékot megcsinálhatod pakolásnak. De előbb olvass utána, hogy mi hasznos! Ha van időd, akkor átültetheted vagy szaporíthatod a szobanövényeidet.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdnaptár 2022. 06.29-07.05.

Péter-Pál napi újhold

Június 29-én, szerdán, Péter-Pál napján (04:53-kor) a Rák jelében együttáll a Nap és a Hold. Ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Ilyenkor lezárul egy ciklus, és elindul egy új. Az Újhold azt jelenti, hogy valami új kezdődik. A hagyomány szerint most kezdődik az aratás.

Hunyd le a szemed, és képzelj el egy hullámzó, aranysárga búzamezőt! Ez a te eddigi kitartásod, munkád, szorgalmad, eltökéltséged eredménye. Kezdhetsz aratni. Kérdés, hogy pontosan mit arathatsz le.

A Rák jel szimbolizálja a családot, a gondoskodást, az összetartást, a fogantatást, a gyermekvárást, és a szentimentalizmusra való hajlamot.

Ha Rák szülött vagy, akkor ezek prioritást élveznek egész életedben. Különösen most, újhold napján. A születésnapod közelében, a mai napon állj meg egy pillanatra, és döntsd el, hogy miben szeretnél megújulni! Az újhold valódi segítséget nyújt neked a külső-belső megújulásban. Rákként egy évben egyszer érezheted ilyen intenzíven, a saját bőrödön, hogy az újhold milyen jótékony.

Akkor is jól jársz, ha a Skorpió vagy a Halak jelében születtél, mert te is „lubickolhatsz” az újhold áldásában.

Ez az újhold szerdán hajnalban 04:53-kor lesz. Innentől a növő Hold mindenben a növekedést támogatja. Emiatt lehet, hogy a fogyókúra már nem lesz annyira látványos, mint előtte. Víz jegyről lévén szó, a folyadékbevitel fontos. Ám cukros, édes italok helyett igyál citromos, mentás, gyömbéres forrásvizet! Ez segít a zsírlebontásban.

Az egészség és a család mellett az ingatlanügyekben is kedvező a Rák újhold. Szó szerint új fordulat jöhet.
Ha növelni akarod az újhold hatását, akkor gyújts halványzöld vagy fehér gyertyát szerdán! De még a csütörtök is alkalmas erre.

Gyújts fehér gyertyát! (fotó: Unsplash)

Exit mobile version