nlc.hu
Horoszkóp

Munka-utálat

Nem szereted a munkád? Ezt tedd a horoszkóp szerint!

A horoszkóp szerint erre is létezik okos és megfontolandó megoldás.

Kos

Kos jegyűként, ha ki nem állhatod a munkádat, próbálj mindennap úgy elindulni, hogy megfogadod, ma igenis féken tartod az indulataidat, s nem mondasz olyat, ami azonnal háborút robbantana ki az irodában. Ha teheted, ebédszünetben menj edzőterembe, vezesd le a feszültséget, add ki magadból a fölösleges energiát. Sokkal jobban fogod magad érezni.

Ezt tedd, ha utálos a munkád

Fotó: Getty IMages/Ekaterina Goncharova

Bika

Bika jegyűként sosem hozol elhamarkodott döntéseket. Szóval, ha nem kedveled a munkádat, akkor ideje számba venni a lehetőségeidet. Talán jót tenne, ha házon belül tudnál változtatni, más osztályon, más beosztásban próbálnád ki magad, ami egyúttal azt is jelentené, hogy változnának a munkatársaid is, s talán nagyobb kedvvel mennél reggelente dolgozni.

Ikrek

Ikrek jegyűként talán jót tenne neked, ha kikukkantanál az irodai szobád ajtaján, s megpróbálnál új ismeretségeket kötni a cég más részlegeinél. A munkahelyi kapcsolatok kiterjesztése közben rájöhetsz, hogy a munkád jóval érdekesebb és izgalmasabb, mint korábban gondoltad volna. És persze mennyi nagyszerű emberrel dolgozhatsz együtt.

Rák

Rák jegyűként a karriered jövője egyelőre bizonytalan. Ha ki nem állhatod a munkádat, talán jó lenne valakivel beszélned, s kikérni a véleményét, mi legyen a következő lépésed. Ha teljes a bizalom közted és a főnököd között, az egyszerűbbé teszi, hogy új pozícióban vagy új helyen folytathasd a munkádat. Jó érzés, ha megbeszélhetsz vele mindent.

Oroszlán

Oroszlán jegyűként, amikor gyűlölöd a munkádat, a motivációd is hiányzik, hogy nap mint nap elindulj a munkahelyedre. Ám ne felejtsd el, ez még a te munkád, s amíg ebben a pozícióban dolgozol, mindent el kell követned, hogy a lehető legjobban végezd a rád bízott feladatokat. Már pedig te ebben nagyon is jó vagy.

Szűz

Szűz jegyűként, amikor nem fűlik a fogad a munkádhoz, úgy gondolod, az csakis a te hibád. Az önbizalmadnak és önértékelésednek azonban nem kellene csorbát szenvednie, mert valami teljesen más feladat iránt vágyódsz. Ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, hiszen nem éri meg feladni az álmaidat csak azért, hogy mások elvárásainak eleget tegyél.

Mérleg

Mérleg jegyűként neked kell elégedettnek lenni, s nem másokat kell boldoggá tenni. Olyan karriert kell választanod, ami tetszik neked, amit igazán szívesen csinálsz, hiszen ha olyasmi mellett teszed le a voksot, amit mások erőltetnek rád, mindig is szerencsétlenül fogod érezni magadat. Érdemes mást keresned, ha gyűlölöd a mostani munkádat.

Skorpió

Skorpió jegyűként fontos lenne, hogy a munkáddal szembeni frusztrációdat levetkőzd. Szánd rá magad valamilyen mozgásra, ami alkalmat ad, hogy kiereszd a napközbeni feladatok során felgyülemlett gőzt. S ezt követően rájössz, a munkád jóval elviselhetőbb, mint korábban gondoltad.

Nyilas

Nyilas jegyűként itt az ideje, hogy őszinte legyél magadhoz: vajon mi teszi a munkádat olyan előnytelenné? Nem számíthatsz könnyed beszélgetésre a feletteseiddel, ám elképzelhető, hogy ez a magadba tekintés meghozza azt a változást, ami miatt jókedvűen indulsz reggel munkába.

Bak

Bak jegyűként fölösleges begurulnod és olyat tenni, amit végig sem gondoltál. Ha frusztrált vagy, racionálisan sem tudsz gondolkodni, pláne dönteni. Vegyél egy mély lélegzetet, lépj hátra két lépést, s próbáld a helyzetet kívülállóként szemlélni. Ha így teszel, nemcsak objektívebben tekintesz magadra és a munkádra, de a benned lévő stresszt is feloldod.

Vízöntő

Vízöntő jegyűként az optimista szemléletmód sokat segíthet, bár ezt könnyebb mondani, mint csinálni. Próbáld más szempontból nézni mindazt a zűrzavart, amit a munkáddal szembeni ellenszenved okozott. Ha így sem találsz örömforrásokat, ideje lenne váltanod.

Halak

Halak jegyűként a munkádba mindig mindent beleadsz, ám amikor nem szereted, amit csinálsz, az érzelmeidet félreteszed, s úgy dolgozol, hogy semmi örömöd nincs benne. Ha nem vagy elégedett, inkább állj odébb, hiszen számodra létfontosságú, hogy valóban szeresd a napi mint nap végzett feladatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top