nlc.hu
Horoszkóp

A horoszkópból kiderül: ennyire figyelsz az egészségedre

A horoszkópból kiderül: ennyire figyelsz az egészségedre

A horoszkóp amellett, hogy a betegséghajlamokról is mesél, megmutatja, hogy a csillagjegyek mennyire törődnek az egészségükkel.

Kos

A Kos a legegészségesebb a csillagjegyek között. Az energiája és a fizikai kihívások iránt vonzódó személyisége folytán nagyon mozgékony típus. Különösen akkor van elemében, amikor hatalmába keríti a versenyszellem. Ami az egészségét, az erőnléti állapotát illeti, semmi sem állíthatja meg ezt az erős akaratú csillagjegyet.

Skorpió

A Skorpió erős, céltudatos és nagyon bátor csillagjegy, született vezető, aki mindig odafigyel az egészségére. S ha valamit kitűzött célul, azt ő biztosan véghez is viszi. Ha az egészséges életmóddal kapcsolatban bármilyen újdonság jelenik meg a piacon, az elsők között próbálja ki, s igyekszik beilleszteni a legjobb ötleteket a mindennapjaiba.

Bak

A Bak önuralma és fegyelme egyszerűen csodálatraméltó, s talán ő a leggyakorlatiasabb típus a céljai elérését illetően. Olyan feladatokat tűz maga elé, amelyek megalapozottak és reálisak, s szívóssága nem ismer határt. Nem árt azonban olykor némi lötyögést is beiktatnia a mindennapokba. Hajlamos lehet túl szigorú lenni önmagával, de az biztos, hogy nagyon figyel magára.

Oroszlán

Az Oroszlán született vezető, szenvedélyes és kreatív természete a mozgáskultúráját is új szintre emeli, feltéve ha csökönyössége nem keresztezi az útját. Szeret a saját feje után menni, ám ha valamit eldöntött, akkor nincs kétség, ő meg is csinálja. Nagyon figyel és ad magára, a megjelenésére, amiért minden tőle telhetőt meg is tesz.

Egészség és a csillagjegyek

(Fotó: Larisa Shpineva / EyeEm/Getty Images)

Nyilas

A szabadságmániás Nyilas nem feltétlenül a megbízhatóság jelképe. Ha valami szórakoztatóbb dolgot, mint például egy csábító úti célt talál, inkább mellőzi a mozgást vagy az egészséges ételeket. Ám ha olyan fitneszprogramra, -menüre bukkan, ami elégedettséggel tölti el, mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje a kitűzött célokat.

Bika

A Bika nagyon kitartó és céltudatos csillagjegy. A saját kényelmi szempontjai viszont gyakran útjában állnak, hogy következetesen betartsa az egészségére vonatkozó utasításokat. Az ereje, a kitartása azonban átlendíti a holtponton, s ha valamit elhatároz és a fejébe vesz, onnantól semmi sem állíthatja meg.

Ikrek

Az ismétlések, a monoton edzés nem az Ikrek világa, hiszen ő valami újra és változatosra vágyik. Élénk természete és alkalmazkodóképessége a csoportos fitneszedzések, a csapatjátékok irányába mozdítja, míg az egészséges étkezéshez leginkább az erre specializálódott csoportok tagjaitól gyűjt inspirációt. Igaz, ő nem a legkitartóbb típus.

Mérleg

A Mérleg imád olvasni, új dolgokat tanulni, s élvezni az élet szépségeit, ami azt jelenti, hogy a gondolatait nem feltétlenül az egészséges életmód és a megfelelő mennyiségű mozgás köti le. Ám ez korántsem jelenti, hogy nem változtatna, amikor szükségét érzi. Érdemes magát olyan társakkal körbevennie, akik az egészséges életmód felé mozdítják el.

Vízöntő

A Vízöntő örömmel segít másoknak, főként, ha ez kedvére való. Ami az egészséges életmódot illeti, ha unalmasnak találja az adott feladatot, s nem kap kellő ösztönzést, a motivációja meglehetősen gyorsan alábbhagy. Fontos lenne, hogy váltogassa az edzéstervét és megfelelő étrendet állítson össze, hiszen így érheti el, hogy a kitűzött célt véghez is vigye.

Szűz

A Szűz túlzottan is kritikussá válhat az étkezéssel és az edzéssel kapcsolatosan, ám nem szabad, hogy ez megakadályozza a céljai elérésében. Mivel alapból is figyel magára, szereti a természetet, remekül illik hozzá a séta, a túrázás, illetve a szabadban végzett mozgásforma, miközben zenét vagy hangoskönyvet is hallgathat.

Rák

A kikapcsolódás a Rák nagy barátja, főként, ha közben a szeretteivel is lehet. Épp ezért érdemes lenne az egészséges életmódot arra használnia, hogy könnyű ételeket főzzön a családjának és a barátainak, vagy közösen végezzenek valamilyen pihentető mozgást, mint például csoportos jógát, kiránduljanak, sétáljanak a friss levegőn.

Halak

A Halak hajlamos önmagát mindig mások mögé sorolni. Az egészségét és a mozgást illetően azonban fontos lenne, hogy az első helyre kerüljön az életében, különben idősebb korában bánja, hogy nem törődött eleget magával. A mozgásba belecsempészheti a zene és a vizuális média iránti szenvedélyét, hiszen így a kitűzött célokat is nagyobb örömmel teljesíti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top